Nové kancelářské monitory Philips přináší pohodu na pracoviště

Praha, 27. 11. 2013 – Nedávno zveřejněná studie ukázala, že 80 % osob pracujících v kanceláři má zkušenost s bolestmi a únavou po celém dni práce na počítači. Proto je jasné, že zdraví uživatelů je výzvou pro všechny výrobce monitorů. Společnost MMD představila nový 24palcový monitor Philips vybavený funkcí ErgoSensor, kterým doplňuje svoji řadu kancelářských monitorů, a potvrzuje tak svůj závazek vůči všem osobám pracujícím denně na počítači. (TZ)

Více než 80 % osob pracujících s počítačem trpí bolestmi způsobenými prací
S cílem zjistit informace o současném stavu využití ergonomických prvků v kancelářích nechala letos společnost MMD vypracovat studii s tímto zaměřením. Její výsledky, založené na šetření v Německu, Švédsku a Dánsku, jsou alarmující – více než 80 % uživatelů má zkušenosti s bolestmi a únavou, které se u nich objevují po dni práce na počítači. Dokonce pouze polovina lidí zaměstnaných v soukromém sektoru v Německu má na pracovišti výškově nastavitelný monitor. A zkušenosti uživatelů z ostatních zemí tuto skutečnost jen potvrzují.

Lepší zdraví a pohoda díky monitorům s ErgoSensorem

Být zcela výškově nastavitelný – to je základní poselství těchto monitorů. Stejně jako ostatní monitory v této sérii se nový 24palcový monitor z řady P vyznačuje výškově nastavitelnou základnou, kterou lze natočit a naklonit přesně podle potřeb uživatele. Tak se snižuje pravděpodobnost únavy očí a bolesti krční páteře. Použitá AMVA LED technologie přináší široké pozorovací úhly, vysoký kontrast a perfektní zobrazení obrázků.

Technologickou specialitou monitorů s ErgoSensorem je způsob, jakým komunikují s uživateli. Dokážou detekovat polohu jejich tváře a hlavy, měřit vzdálenost mezi okem uživatele a monitorem, doporučit, jakou polohu mají uživatelé před počítačem zaujmout, a opravit jejich vzdálenost od obrazovky. Dále také měří čas, který uživatel tráví před počítačem, a připomenou mu, že je třeba udělat si přestávku.

„Nový 24palcový monitor Philips s ErgoSensorem svědčí o pokračující snaze společnosti MMD klást důraz na ergonomii,“ vysvětluje Thomas Schade, viceprezident MMD. „Jak ukazuje naše studie, je zde ještě velký prostor pro zlepšení vybavení kanceláří tak, aby se proměnily v pohodové a hlavně zdravé pracovní prostředí, což vnímáme velice vážně. Lepší ergonomie v kancelářích se také projeví ve větší produktivitě práce: v moderních kancelářích již není prostor pro pracovní úrazy a nižší efektivitu. Včasná investice do správného ergonomického vybavení se v konečném součtu brzy vyplatí.“

Monitor Philips 241P4QRYES s ErgoSensorem je již nyní dostupný na českém i slovenském trhu za doporučenou prodejní cenu 9790 Kč včetně DPH.

Fotografie nového monitoru Philips si můžete stáhnout z

https://picasaweb.google.com/MMD.LCD.Displays/241P4QRYESErgoSensor.

Výsledky průzkumu jsou dostupné v angličtině online na:

http://ipaper.ipapercms.dk/Philips/MMDRapport/

 

Technické parametry – Philips 241P4QRYES

 

LCD panel a velikost

24″ (61,4 cm) AMVA LCD

Podsvícení

W-LED

Optimální rozlišení

1920 x 1080 @ 60 Hz

Pozorovací úhly

178º (H) / 178º (V), @ C/R > 10

Jas

250 cd/m²

SmartContrast

20 000 000:1

Rozteč pixelů

0,276 x 0,276 mm

Barvy

16,7 M

Čas odezvy

4 ms (gray to gray)

Konektivita

Display Port, DVI-D (digitální, HDCP), VGA (analog)

USB 2.0 x 4

Sync Input: Separate Sync, Sync on Green
Audio (In/Out): PC audio-in, sluchátka out

Stojan

Výškové nastavení: 130 mm,
Pivot: 90 stupňů

Naklonění: -5°/+20°

Otáčení:-65°/+65°

Certifikáty

Energy Star 6.0, ErgoSensor, EPEAT Gold*, TCO edge, RoHS,
vyrobeno bez přítomnosti olova a rtuti

###

O společnosti MMD

Společnost MMD byla založená v roce 2009 na základě licenčního ujednání mezi společností Philips a TPV. Společnost MMD je 100% vlastněna koncernem TPV. MMD disponuje výhradními právy na prodej a marketing monitorů Philips po celém světě. Kombinací silné značky Philips a výrobních možností společnosti TPV oslovuje MMD široké spektrum klientů s nabídkou inovativních produktů. MMD je společnost s mezinárodní působností, její ústředí sídlí na Tchaj-wanu. Centrála pro střední a východní Evropu sídlí v Praze (MMD Monitors & Displays Czech Republic). Prostřednictvím sítě místních prodejců a distributorů MMD spolupracuje se všemi předními evropskými maloobchodními prodejci výpočetní techniky. Designová a vývojová centra společnosti sídlí na Tchaj-wanu.

Společnost MMD Monitors & Displays Czech Republic je dodavatelem monitorů značky Philips na trhy střední a východní Evropy. V České republice spolupracuje s předními českými distributory ICT technologií, jako je AT Computers, SWS, 100MEGA distribution a ABC Data. Na Slovensku pak LCD monitory distribuuje prostřednictvím společnosti eD system Slovakia a ASBIS SK. Více informací o společnosti hledejte na www.mmd-p.com.