Olympus a Newton Technologies jsou nově partnery

Praha, 1. prosince 2013 – Společnosti Olympus a Newton Technologies se stávají strategickými partnery v oblasti záznamu a zpracování hlasu. Spolupracovat budou zejména v oblastech profesionálního záznamu hlasu a automatického přepisu pořízených záznamů, kde mají obě firmy dlouholeté zkušenosti. Newton Technologies se také zároveň stává exkluzivním distributorem profesionálních záznamníků Olympus řady DS a RecMic pro Českou republiku. (TZ)

Newton Technologies, a.s.

Společnost NEWTON Technologies, a.s. byla založena v roce 2008 s cílem přenesení hlasových technologií k uživatelům a do průmyslu. NEWTON Technologies, a.s. se zaměřuje na systémy rozpoznávání hlasu slovanských jazyků (čeština, slovenština, polština, chorvatština, ruština,…). Systémy založené na rozpoznávání hlasu jsou tak ověřené řadou klientů a společnost má rozsáhlé zkušenosti s implementací do různých informačních systémů a školením uživatelů. „Naše spolupráce se společností Olympus přinese nové možnosti v oblasti diktování a přepisu audiovizuálních nahrávek. Díky tomu můžeme našim klientům nabídnout vyšší uživatelský komfort, efektivnější řešení a profesionální služby. “ dodává Ing. Petr Herian, předseda představenstva společnosti NEWTON Technologies, a.s.

Další produkty, které NEWTON Technologies, a.s. nabízí, jsou služba přepisů záznamů na zakázku, systémy vyhledávání v audiovizuálních archívech, systémy automatického titulkování, hlasové analýzy pro call centra, ovládání počítače a jiných zařízení hlasem, diktování do mobilních telefonů a speciální hlasové aplikace, které pomáhají handicapovaným osobám.

Olympus Czech Group s.r.o.

V České republice zastupuje značku OLYMPUS od roku 1991 Olympus Czech Group, s.r.o., člen koncernu jako dceřiná společnost Olympus Europa SE & CO. KG. Pro společnost Olympus tradiční oblastí jsou zdravotnické a vědecké přístroje a zařízení. Mezi další obory patří zobrazovací technika včetně digitálních fotoaparátů, dalekohledů a dále zařízení pro záznam a zpracování hlasu – digitální záznamníky. Právě v oblasti profesionálního záznamu a zpracování hlasu se rozhodla společnost Olympus spojit své síly s dalším významným partnerem působícím v této oblasti. „Naším cílem je vývoj takových produktů a řešení, které v maximální míře uspokojí současné i budoucí potřeby zákazníků. Naše partnerství se společností Newton Technologies umožní bližší propojení a vzájemnou kompatibilitu obou systémů, hardwaru i softwaru, a výrazně přispěje k vysoké spokojenosti nejen profesionálních uživatelů“, uvedl Pavel Štorek, obchodní ředitel Spotřební divize v ČR.