Pětinu českých rodičů připravily jejich děti na počítači o peníze či data

Každý pátý rodič přišel kvůli svým dětem na internetu o peníze nebo důležitá osobní data. Vyplývá to z průzkumu společnosti Kaspersky Lab a B2B International Kaspersky Consumer Security Risks mezi 8 600 respondenty v 19 zemích světa. 400 z nich pocházelo z České republiky. (TZ)

Dle studie se 25 % dotázaných rodičů v Česku obává, že jejich dítě v posledních 12 měsících čelilo na internetu nějakému riziku. 14 % respondentů uvedlo, že jejich děti narazily na nevhodný obsah a 5 % přiznalo, že mají důkaz, že jejich potomci byli v kontaktu s cizími lidmi. 17 % dotázaných Čechů v průzkumu odpovědělo, že jejich děti omylem z počítače vymazaly důležitá data. 19 % dotázaných rodičů pak uvedlo, že přišli o peníze nebo data, protože se jejich děti chovaly na počítači nezodpovědně.

Zabránit těmto ztrátám umí speciální funkce rodičovské kontroly, které jsou součástí bezpečnostního řešení Kaspersky Internet Security a Kaspersky Internet Security for Mac. Poskytují uživatelsky přívětivý způsob ochrany dětí na internetu:

  • Děti jsou zvědavé a rády si povídají – rodičovská kontrola Kaspersky Lab blokuje stránky s nevhodným obsahem a umí je smazat z výsledků vyhledávání. Zároveň je díky ní možné omezit informace, které lze sdílet na sociálních sítích a jiných stránkách.

  • Děti potřebují kromě počítače také pohyb – rodičovská kontrola Kaspersky Lab proto umožňuje rodičům určit dobu strávenou na počítači, dobu strávenou online, které hry jejich děti mohou na počítači hrát a kdy je mohou hrát.

  • Někdy je těžké určit, co je vhodné a co ne – rodičovská kontrola Kaspersky Lab proto obsahuje předem definované základní profily určené pro různé věkové kategorie dětí.

Kaspersky Internet Security a Kaspersky Internet Security for Mac jsou součástí Kaspersky Internet Security – Multi-Device, komplexního bezpečnostního řešení pro domácí uživatele systémů Windows, OS X a Android.

O společnosti Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je největším soukromě vlastněným poskytovatelem koncových bezpečnostních řešení na světě. Společnost se řadí mezi čtyři největší prodejce bezpečnostních řešení pro koncové uživatele.* Již 15 let patří Kaspersky Lab mezi přední inovátory v oblasti informačních technologií a poskytuje efektivní digitální bezpečnostní řešení zákazníkům, malým a středním firmám i velkým podnikům. Aktuálně společnost působí v bezmála 200 zemích a oblastech a poskytuje ochranu více než 300 milionům uživatelů. Více informací o společnosti Kaspersky Lab najdete na www.kaspersky.cz.

*Společnost zařadil na čtvrté místo žebříček „IDC Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2011“. Žebříček vyšel ve zprávě „IDC Worldwide IT Security Products 2012-2016 Forecast and 2011 Vendor Shares – December 2011“ a řadil poskytovatele software podle zisku z prodeje koncových bezpečnostních řešení v roce 2011.