Pinterest je nyní dostupný i v češtině

Praha, 19. prosince 2013: Pinterest – server, kde desítky milionů lidí na celém světě získávají inspiraci a plánují svoji budoucnost – byl přeložen do českého jazyka. Od dnešního dne mohou lidé v České republice používat lokalizovanou verzi webu Pinterest a jeho aplikací pro iOS a Android. (TZ)

„Kouzlo Pinterestu spočívá především v plánování budoucnosti prostřednictvím ukládání vizuálů odkazujících na další informace, jako jsou cestovní plány, designové inspirace, nebo zajímavé výrobky. Česká republika nabízí velmi bohatou kulturu gastronomie, turistiky a cestování a čím dál více i designu a módy, stejně jako mnoho dalších vizuálně příjemných témat, která lidé mohou snáze objevit a prozkoumat pomocí Pinterestu,“ říká Matt Crystal, ředitel mezinárodních operací Pinterestu. „Česká verze stránek Pinterest je prvním krokem ke zlepšení prostředí pro místní pinnery.“

Pinterest má dokonce své vlastní názvosloví:

  • Objekty, které jsou uloženy, nebo přidány do oblíbených položek se nazývají piny.

  • Uživatelé ukládají piny na vlastní virtuální nástěnku.

  • Členům komunity sdružující se na Pinterestu se říká pinneři.

Pinneři mohou ukládat obsah nalezený na svých oblíbených stránkách a blozích a procházet obsah nahraný ostatními na Pinterest. Aby bylo ukládání z ostatních stránek jednodušší, mohou si pinneři přidat do vyhledávače tlačítko Pin it. Jednotlivé piny lze také sdílet na Twitteru a Facebooku.

Firmy mohou z Pinterestu těžit pomocí vlastních účtů, kde sdílejí obsah a podporují tak návštěvnost svých webových stránek.

Rostoucí globální komunita

V uplynulém roce byl Pinterest adaptován do více než 20 jazyků a s další lokalizací bude pokračovat v roce 2014.

„Globální růst je pro nás nejvyšší prioritou, protože se vzrůstajícím počtem nových uživatelů bude zastoupeno více zájmů, což znamená lepší službu pro pinnery,” říká Crystal.

Lidé využívají Pinterest k vytváření seznamu přání, výběru zařízení pro domácnost, nebo třeba k získání nových tipů na výlety či recepty. Uživatelé Pinterestu mohou sledovat jiné pinnery s podobnými zájmy a přijít tak na podnětné nápady pro každodenní aktivity i plány do budoucna. Protože se jedná o globální nástroj k objevování nepoznaného, mají pinneři přístup ke zdrojům vizuálního obsahu z celého světa, vybraného na základě kategorií, které je nejvíce zajímají. Pinterest můžete vyzkoušet na www.pinterest.com nebo stažením aplikace pro iOS či Android.

O Pinterestu

Pinterest je nástroj pro shromažďování a organizaci všeho, co vás inspiruje.

www.pinterest.com