Samsung představuje nástupce úspěšného fotoaparátu – Samsung GALAXY Camera 2

Praha 6. ledna 2014 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd., přední světová společnost v oblasti digitálních médií a digitální konvergence, představuje na veletrhu spotřební elektroniky CES 2014 v Las Vegas Samsung GALAXY Camera 2, nástupce úspěšného a mnohokrát oceňovaného modelu Samsung GALAXY Camera. Druhá generace v sobě spojuje špičkovou technologii fotoaparátu s možností okamžitého sdílení fotografií. Fotoaparát je vybaven 1,6GHz čtyřjádrovým procesorem, což umožňuje rychlejší a snadnější práci – od pořízení snímku, přes jejich editaci až po sdílení s přáteli či rodinou. Nízká hmotnost a retro design fotoaparátu GALAXY Camera 2 jsou ideální volbou pro fotografy, kteří nechtějí obětovat styl na úkor technologiím. (TZ)

„Spotřebitelé si velmi oblíbili fotoaparát Samsung GALAXY Camera a jeho nástupce byl navržen tak, aby současný model předčil v mnoha ohledech, zejména pak propracovanými funkcemi,“ říká Myoung Sup Han, výkonný viceprezident a vedoucí Divize fotoaparátů společnosti Samsung Electronics. „Nový fotoaparát Samsung GALAXY Camera 2 je vysoce výkonný a každému uživateli umožní vytvářet fotografie výjimečné kvality. Byl navržen pro všechny fanoušky focení, kteří chtějí zachycovat okamžiky každodenního života a mít možnost podělit se o ně se svými blízkými.“

Rychlý a vynikající výkon

Samsung GALAXY Camera 2 umožňuje uživatelům využívat plně výhod platformy Android. Ovládání je mnohem intuitivnější a reakce přístroje velmi rychlá. Uživatelé se velmi jednoduše zorientují v jednotlivých funkcích a mohou se tak soustředit pouze na správný moment pro perfektní fotografii místo složitého nastavování přístroje. Díky zvýšené životnosti baterie (2000 mAh) se tento fotoaparát stane oblíbeným partnerem při jakékoliv příležitosti.

Samsung GALAXY Camera 2 pořizuje snímky výjimečné kvality. Jeho super jasný 16MPix snímač CMOS BSI vytváří živý obraz, který je zároveň velmi ostrý a bohatý na barvy, což zachyceným snímkům zajišťuje dokonalý jas. S 21násobným optickým zoomem se mohou fotografové přiblížit k objektům více, než kdy dříve. Samsung GALAXY Camera 2 se vyznačuje ultra vysokou rychlostí a to především díky upgradu procesoru na 1,6 GHz čtyřjádrový procesor, jež podporuje 2GB RAM. Interní paměť je propojena s cloudovým úložištěm Dropbox, který díky exkluzivní nabídce poskytuje uživatelům 50 GB volného prostoru po dobu dvou let, takže se fotografové už nemusí obávat nedostatku paměti.

Jednoduché sdílení a snadné používání

Sdílení pořízených fotografií na Samsung GALAXY Camera 2 se stává velmi jednoduché díky pokročilým Wi-Fi a NFC technologiím. Fotoaparát je vybaven novou funkcí „Tag&Go“, která usnadňuje propojení GALAXY Camara 2 s dalšími chytrými telefony a zařízeními, které jsou vybaveny NFC technologií, takže pořízené fotografie lze prohlížet v celé řadě zařízení. Funkce Photo Beam zajistí, že snímek, který právě uživatel prohlíží ve svém fotoaparátu, je automaticky odeslán do spárovaných zařízení, zatímco funkce Mobile Link umožní vybrat fotky, které chtějí přenést do svého smartphonu. Samsung GALAXY Camera 2 je vybavena funkcí Remote Viewfinder, jež umožňuje ovládat fotoaparát pomocí smartphonu. Fotografování se tak stává ještě kreativnější.

Samsung GALAXY Camera 2 se vyznačuje 121,2mm (4,8“) HD super jasným dotykovým LCD displejem, který díky své velikosti umožňuje velmi snadné prohlížení a editaci fotografií. Fotografie jsou zobrazeny v intenzivních barvách a detailech a veliký displej umožní uživatelům snadnou navigaci mezi jednotlivými aplikacemi a funkcemi, které jsou v zařízení dostupné. Díky lehké konstrukci je Samsung GALAXY Camera 2 velmi jednoduše přenosný a stane se tak oblíbeným partnerem pro každodenní focení, stejně tak i pro příležitostné pořizování snímků.

Kreativní pořizování snímků

Díky funkci Smart Mode si uživatelé mohou vybrat z 28 přednastavených režimů fotografování, které dodávají fotografiím profesionální či tvůrčí vzhled. Těm, kteří si nejsou jisti, který režim fotografování si chtějí vybrat, funkce Smart Mode navrhne ten nejvhodnější s ohledem na pořízený snímek. Nejprve analyzuje danou scénu, zohlední světelné podmínky, scenérii a objekty a následně doporučí optimální inteligentní režim, aby pořízená fotografie byla naprosto dokonalá.

Také videa mohou být zpestřena o unikátní efekty díky funkcím jako např. Multi Motion Video, která umožňuje nastavit rychlost snímání a vytvoří tak zrychlené či zpomalené záběry. Filmy mohou být zachyceny až osmkrát pomaleji a naopak až osmkrát rychleji, než je běžné, a toto ozvláštnění vlastních děl si uživatelé mohou užívat znovu a znovu. GALAXY Camera 2 také fotografům usnadňuje používání oblíbených aplikací, jako je například Paper Artist nebo Xtremera, a tak mohou upravovat své snímky přímo ve fotoaparátu a následně je neprodleně sdílet.

Detailní informace, video obsah a fotografie produktů jsou k dispozici na http://www.samsungces.com, http://www.samsungmobilepress.com nebo mobilních stránkách http://m.samsungces.com či http://m.samsungmobilepress.com.

 

GALAXY Camera 2 produktové specifikace

 

Obrazový snímač

16,3 Mpix 1/2.3″ BSI CMOS

Objektiv

Objektiv s 21 násobným zoomem, 23 mm širokoúhlý, F2.8(W) ~ 5.9(T)

IS

OIS

Displej

121,2 mm (4,8 palcový), HD Super Clear dotykový LCD displej

ISO

Auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200

AP

1, 6GHz čtyřjádrový procesor

Operační systém

Android 4.3 (Jelly Bean)

Paměť

8 GB interní paměť (uživatelská paměť přibližně 2,8 GB)+microSD slot (rozšiřitelné do 64 GB)

2 GB RAM

* Uživatelská paměť může být nižší než celková paměť z důvodu systémových souborů. Uživatelská paměť se může lišit podle regionu, dopravce a podporovaného jazyka a může se změnit po upgradu softwaru.

Obraz

JPEG formát

16M, P14M, 12M Wide, 10M, 10MP, 9.2M Wide, 5M, 3M, 2M Wide, 1M

Video

MP4 (Video: MPEG4, AVC/H.264, Audio: AAC)

Full HD 1920×1080 /30fps, 1280×720 /60fps, 1280×720 /30fps, 640×480 /60fps,

640×480(30fps), 320×240(30fps)

Multi Motion Video 768 x 512 (WVGA, x1/8, x1/4, x1/2, x2, x4, x8) /120fps

Audio

Formát: AVI, MP4/3GP, WMV, FLV, MKV, WEBM

Funkce s přidanou hodnotou

Smart Mode: 28 módů (Smart mode suggest, Beauty face, Best Photo, Selfie Alarm, Continuous shot, Best face, Color bracket, Kids shot, Landscape, Dawn, Snow, Macro, Food, Party/Indoor, Action freeze, Rich tone (HDR), Panorama, Waterfall, Animated photo, Drama, Eraser, Sound&Shot, Interval, Silhouette, Sunset, Night, Fireworks, Light trace)

Vestavěný Pop-up Xenon blesk

Samsung Link, Samsung ChatON

Story Album, Xtremera, Paper Artist

S Voice

Group Play:  Share Music(MP3), Share Picture(JPEG, GIF), Share Document(PDF, PPT), Play Games

Google™ Mobile služby

Google Search, Google Maps, Gmail, Google Plus , Google Hangouts,

Google Play Store, YouTube, Google Plus Photos, Google Chrome, Google Play Books,

Google Play Movies & TV, Google Play Music, Google Play Games,

Google Newsstand, Google Setting

Poznámka – dostupnost se může lišit v závislosti na regionu.

Konektivita

WiFi a/b/g/n, WiFi HT40

GPS/GLONASS

Bluetooth® 4.0

NFC

Senzory

Snímač zrychlení, geomagnetický snímač, gyrosnímač, gyrosnímač (pro optickou stabilizaci obrazu)

Bundle Software

Samsung Kies (Windows & Mac)

Fyzické specifikace

132,5 x 71,2 x 19,3 mm, 283 g

Baterie

Li-on 2000 mAh

* Dostupnost jednotlivých služeb se může v jednotlivých zemích lišit.

* Veškeré funkce, vlastnosti, specifikace a další informace o produktu uvedené v tomto dokumentu, včetně, ale nikoli výhradně, výhod, designu, ceny, komponentů, výkonu, dostupnosti a vlastností výrobku mohou být změněny bez předchozího upozornění.

* Android, Google, Android Beam, Google Search, Google Maps, Gmail, Google Latitude, Google Play, Google Plus. YouTube, Google Talk, Google Places, Google Navigace, Google ke stažení jsou ochranné známky společnosti Google In.

 O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd., je světová jednička v oblasti technologií, které otevírají nové možnosti lidem na celém světě. Díky neustálým inovacím a objevům transformujeme svět televize, chytrých telefonů, notebooků, tiskáren, fotoaparátů, domácích spotřebičů, zdravotnického zařízení, polovodičů a LED řešení. Zaměstnáváme 270 000 lidí v 79 zemích světa s ročním obratem 187,8 mld. USD. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.samsung.com.