Uchovávejte a sdílejte své jedinečné vzpomínky s novými fotoaparáty a tiskárnami Canon

PRAHA, 6. ledna 2014 – Značka Canon představila dva nové kompaktní fotoaparáty se superzoomem PowerShot SX600 HS a IXUS 265 HS. Modely z kategorie „namiř a foť“ splní očekávání začínajících fotografů, kteří chtějí svůj objekt zájmu fotit v co největším detailu. Nové fotoaparáty nabízí velký rozsah optického přiblížení, podporu tvůrčích režimů a různé možnosti připojení k okolním zařízením a internetu. Své zážitky tak můžete nejen velmi jednoduše sdílet, ale navíc je lze navždy uchovat v podobě vytištěných fotografií, a to díky dvěma novým kompaktním fotografickým tiskárnám SELPHY CP910 a SELPHY CP820.  Tisk z kompaktních fotoaparátů a chytrých telefonů tak nikdy nebyl intuitivnější. (TZ)

Se superzoomem co nejblíže

Uváděné modely PowerShot SX600 HS a IXUS 265 HS umožňují dostat se opravdu velmi blízko focenému objektu, a to díky působivému objektivu se superzoomem. Na výsledném snímku tak můžete zachytit i ty největší detaily. Oba stylové modely mají navíc kompaktní rozměry a jsou velmi lehké. Fotoaparát PowerShot SX600 HS díky širokoúhlému objektivu s ohniskovou vzdáleností 25 mm nabízí dostatečnou flexibilitu nejen při focení panoramatických snímků, ale také při fotografování vzdálených objektů s maximálními detaily. Důležitou roli tak hraje zejména 18násobný optický zoom a technologie ZoomPlus s 36násobným přiblížením, s nimiž můžete být focenému objektu opravdu blízko.

Druhý z uváděných modelů, Canon IXUS 265 HS, je díky univerzálnímu 12násobnímu optickému zoomu s rozsahem ohniskových vzdáleností od 25 do 300 milimetrů vhodný například k focení na hudebních koncertech a festivalech. Fotoaparát e stylovém provedení ocení uživatelé všude tam, kde je příležitost pořídit rozličné snímky od ultra širokoúhlých fotografií až po fotografie vyfocené s velkou ohniskovou vzdáleností.

Vysoce kvalitní výstupy – vždy a všude

Díky špičkovým technologiím společnosti Canon pro zpracování obrazu pořídíte s oběma fotoaparáty velmi kvalitní snímky a snadno je sdílet se svými přáteli. Pokročilý obrazový procesor DIGIC 4+ je výjimečně rychlý a umožňuje tak lehce zachycovat spontánní scény. Ve spojení s vysoce citlivým snímačem CMOS se 16 miliony pixelů podporuje focení během celého dne, od rána do noci, a to včetně úžasných detailů bez ztráty kvality.

Vyfoť, připoj se a sdílej

Jak u modelu PowerShot SX600 HS, tak IXUS 265 HS je sdílení snímků na sociálních sítích i ukládání záloh do cloudu velmi snadné. Speciální tlačítko Mobile Device Connect umožňuje okamžité připojení fotoaparátu k chytrému telefonu. Ke sdílení snímků lze využít i technologii NFC, s níž se během okamžiku připojíte ke kompatibilním zařízením.

Nové možnosti připojení ocení uživatelé například tehdy, když se chtějí vyfotit se svými přáteli nebo rodinou. Fotoaparát je totiž ovladatelný také z chytrého telefonu nebo tabletu, a to až z pětimetrové vzdálenosti. Vše je přitom velmi jednoduché. Na displeji mobilního zařízení se zobrazí virtuální spoušť a několik dalších ovládacích prvků, které umožňují například zobrazení focené scény či uložení výsledného snímku.

Využijte své tvůrčí schopnosti

S novými fotoaparáty můžete dát naplno průchod svým tvůrčím záměrům. Zcela nový rozměr dá snímkům celá řada kreativních efektů. I naprostý laik může díky automatickému režimu Creative Shot pořídit velmi originální fotografie. Tato jedinečná funkce během jednoho stisknutí spouště vytvoří až šest rozdílných snímků, pokaždé s jiným efektem. Celkem je na výběr mezi 46 kreativními efekty čtyř typů: monochromatické efekty, retro efekty, speciální efekty a přirozené efekty. Funkce Hybrid Auto automaticky vytváří čtyřvteřinové filmové klipy před a po stisknutí spouště. Všechny snímky a klipy pak lze spojit do jednoho rozmanitého příběhu.

Jsou s vámi, ať již jste kdekoli – kompaktní design do kapsy

S novými fotoaparáty již nikdy nezmeškáte ten správný okamžik, protože jak model PowerShot SX600 HS, tak i model IXUS 265 HS zvládají focení za denního světla i při špatných světelných podmínkách. Snadno a za všech okolností tak vytváříte naprosto skvělé snímky.  Spontánně fotit kdykoliv a kdekoliv můžete zvláště s fotoaparátem IXUS 265 HS, který je dostatečně malý na to, abyste jej mohli mít neustále u sebe. Bez problémů se totiž vejde i do kapsy. Stylový a elegantní fotoaparát zvládá díky odolné kovové povrchové úpravě každodenní použití. Model IXUS 265 HS potěší provedením ve čtyřech jasných barvách – purpurové, růžové, stříbrné a černé. Kvalitní zobrazení vyfocených snímků umožňuje velký displej LCD s úhlopříčkou 7,5 cm (3,0 palců) a s vysokým rozlišením 461 tisíc pixelů. Model PowerShot SX600 HS využívá novou generaci LCD displeje PureColor II G, opět s úhlopříčkou 7,5 cm. Displej velmi věrně zobrazí snímky i v přímém slunečním světle, a proto je šestistovka vhodná například pro letní dovolené.

P910 a SELPHY CP820 – vytiskněte si své vzpomínky

Vaše vzpomínky uchováte nejlépe vytištěním snímků, například na nových, lehce ovladatelných tiskárnách SELPHY CP910 a SELPHY CP820. Velkou výhodou první z uvedených tiskáren je, že fotky můžete mít prakticky okamžitě po vyfocení snímku. Stačí je vytisknout přímo z vašeho chytrého telefonu – podporovány jsou operační systémy iOS a Android – nebo v maximální kvalitě i z vašeho fotoaparátu, pokud umožňuje bezdrátovou komunikaci. Obě nové tiskárny navíc podporují technologii AirPrint™, která fotografie umožňuje tisknout přímo z jakéhokoli kompatibilního zařízení společnosti Apple – bez toho, abyste museli instalovat jakýkoli software. Uváděné modely tisknou z řady typů paměťových karet a díky kompatibilitě s technologií PictBridge také z mnoha dalších zařízení, včetně videokamer.

Jak tiskárna SELPHY CP910, tak i SELPHY CP820  umožňuje vytisknout požadovaný výstup v kvalitě srovnatelné s fotolaboratoří, a to dokonce za necelou minutu. Vysokou rychlost oceníte nejen u tisku fotografií při zvláštních příležitostech, ale také při tisku pohlednic z dovolené či různých karet a samolepek. U obou tiskáren ocení uživatelé kompaktní provedení, intuitivní uživatelské rozhraní.  Před vlastním tiskem si jednotlivé snímky můžete velmi podrobně prohlédnout na velkém výklopném displeji LCD s úhlopříčkou 6,8 cm (2,7 palce). Při nastavování parametrů tisku si dokonce lze vybrat typ povrchové úpravy výsledné fotografie – lesklou nebo dvě varianty pololesklé. A není ani třeba měnit inkoustové kazety nebo papír.

Klíčové vlastnosti PowerShot SX600 HS:

  • Širokoúhlý objektiv s 18násobným optickým zoomem a 36násobným přiblížením pomocí technologie ZoomPlus

  • Kompaktní provedení vhodné do kapsy, kovová povrchová úprava

  • Systém HS se 16 miliony pixelů, který umožňuje kvalitní výstupy i při špatném osvětlení

  • Wi-Fi a NFC konektivita pro snadné připojení k chytrým telefonům

  • Technologie inteligentního IS pro ostré fotky a stabilní video

  • Funkce Creative Shot automaticky vytváří až 6 jedinečných snímků

  • Technologie Smart Auto umožňuje focení ve stylu „namiř a foť“

  • Využití optického přiblížení i ve filmech Full HD

  • Dostupné barvy: červená, stříbrná a černá

Klíčové vlastnosti IXUS 265 HS:

  • Systém HS se 16 miliony pixelů, který umožňuje vynikající výsledky i při špatném osvětlení

  • Širokoúhlý objektiv s 18násobným optickým zoomem a 24násobným přiblížením pomocí technologie ZoomPlus

  • Stylové, ultra kompaktní tělo s kovovou povrchovou úpravou

  • Wi-Fi a NFC konektivita pro snadné připojení k chytrým telefonům

  • Technologie inteligentního IS pro ostré fotky a stabilní video

  • Funkce Creative Shot automaticky vytváří až 6 jedinečných snímků

  • Technologie Smart Auto umožňuje focení ve stylu „namiř a vyfoť“

  • Využití optického přiblížení i ve filmech Full HD

  • Dostupné barvy: purpurová, růžová, stříbrná a černá

Klíčové vlastnosti SELPHY CP820:

  • Kompaktní a snadno použitelná pro všechny členy rodiny

  • Tisk z paměťových karet, fotoaparátů a USB disků

  • Odolné tisky v  kvalitě fotolaboratoře za méně než jednu minutu

  • Volitelná povrchová úprava i u standardního fotografického papíru

  • Nízké provozní náklady

  • Snadné prohlížení na výklopném displeji LCD

  • Podpora tisku průkazkových fotografií

  • Řada formátů tisku

  • Automatická optimalizace kvality tisku

Klíčové vlastnosti SELPHY CP910:

  • Kompaktní a snadno použitelná foto tiskárna s podporou Wi-Fi

  • Tisk z mobilních zařízení pomocí technologie AirPrint™

  • Rychlý tisk kvalitativně srovnatelný s fotolaboratoří, volitelná povrchová úprava

  • Snadné ovládání na základě pokynů, které se zobrazují na displeji tiskárny

  • Tisk z paměťových karet a USB pamětí

  • Nízké provozní náklady

  • Podpora tisku průkazkových fotografií

  • Řada formátů tisku

  • Automatická optimalizace kvality tisku

– KONEC –

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon.cz.