Datové úložiště Drobo 5N s rozsáhlou aplikační podporou DroboApps

Společnosti Drobo patří mezi nejúspěšnější výrobce datových úložišť pro široké spektrum koncových zákazníků, kterým nabízí spolehlivé, výkonné a snadno použitelné řešení pro ukládání dat spolu s nízkými nároky na instalaci a provoz (TZ)

Počátkem roku 2013 společnost uvedla na trh další úložiště dat s označením Drobo 5N, které je určeno pro použití v prostředí lokálních počítačových sítí menších a středních firem. Typ Drobo 5N je možno osadit až pěti disky typu 3.5″ SATA II / III HDD nebo SSD a dále jedním diskem mSATA SSD s celkovou výslednou kapacitou až 20 TB. Zařízení podporuje nejnovější verze operačních systémů Windows i Mac OS X.

Stejně jako všechny novější modely Drobo je také Drobo 5N vybaven sadou pokročilých technologií, jako je patentované řešení BeyondRAID pro ukládání dat na více pevných disků či Automated Data-Aware Tiering, umožňující velmi efektivně kombinovat klasické HDD disky s extrémně rychlými disky typu SSD. Velkou výhodou je rovněž zabudovaná baterie, díky které v případě výpadku napájení nedojde ke ztrátě dat ve vyrovnávacích pamětech.

Důležitým doplňkem pro datová úložiště jsou různé softwarové aplikace třetích stran, které nabízejí dodatečné funkční vlastnosti a umožňují lepší integraci datových úložišť v rámci IT infrastruktury a cloudových řešení. V současné době je v rámci platformy DroboApps k dispozici již poměrně široká nabídka celkem patnácti různých aplikací a služeb dalších výrobců, z nichž stojí za zmínku především Barracuda Copy, ElephantDrive a Plex.

Více informací o datových úložištích Drobo je k dispozici na stránkách

http://www.gestocomm.cz/gesto-communications-kategorie-uloziste-dat-drobo-data-robotics.htm

Podrobnější informace o dostupných aplikacích DroboApps můžete získat zde

http://www.drobo.com/solutions/drobo-apps/

V České republice produkty Drobo prodává společnost Gesto Communications.