Samsung obohacuje televizory UHD novým multimediálním obsahem

Praha, 6. ledna 2014 – Společnost Samsung Electronics dnes oznámila na mezinárodním veletrhu CES 2014 rozšíření spolupráce s celosvětovými partnery pro UHD obsah. Cílem této spolupráce je zjednodušit spotřebitelům přístup k tomuto obsahu UHD a napomoci rozšíření UHD televizorů. Součástí je balíček přednastavených služeb UHD Video Pack s oblíbenými filmy a dokumenty. Samsung plánuje rozšířit své partnerství a poskytnout celkem 50 UHD souborů v průběhu roku 2014. (TZ)

„Jako lídr na trhu máme odpovědnost nejen představit nejmodernější produkty, ale také budovat relevantní ekosystém na trhu. Budeme pokračovat ve spolupráci s globálními partnery pro obsah
a v oblasti distribučních kanálů s cílem urychlit přijetí a snahou zpřístupnit UHD obsah spotřebitelům,“ řekl Kyungshik Lee, senior viceprezident jednotky Service Strategy Team divize Visual Display Business společnosti Samsung Electronics.

Samsung plánuje nabídnout služby streamovaného UHD obsahu přes aplikace a další technologie prostřednictvím spolupráce s předními poskytovateli streamovaného videa Amazon, Netflix či M-go, stejně jako s poskytovateli kabelové televize Comcast a poskytovateli satelitní televize DirecTV. Majitelé televizorů Samsung UHD TV si budou moci vychutnat službu streamovaného UHD obsahu snadným a pohodlným způsobem − stažením těchto aplikací ze Smart Hub.

Současně společnost Samsung uvede balíček UHD Video Pack – pevný disk obsahující oblíbené filmy a dokumentární filmy ve spolupráci s hollywoodskými produkčními studii, včetně FOX
a Paramount Pictures. UHD Video Pack bude k zakoupení a spotřebitelé budou moci stahovat další UHD obsah přes multimédiální panel v rámci Smart Hub.

Samsung poskytne samostatný oddíl UHD obsahu od společností Amazon, M-Go a Comcast v rámci stávajících televizních aplikací. Netflix bude poskytovat UHD kvalitu obrazu jen pro vybrané tituly
v závislosti na dostupném kapacitě připojení diváků pomocí adaptivního streamování. DirecTV zavede UHD obsah přes technologie RVU (DirecTV Ready), což umožní spotřebitelům, aby si užili sledování televizorů v různých místnostech domácnosti jen s jediným set-top-boxem na principu pay-per-view.

Obsah UHD se skládá z velkokapacitních souborů s více než 8 miliony pixelů, které vyžadují účinnou kompresi a technologii přenosu. Díky vestavěnému HEVC dekodéru a UHD přehrávači v televizorech Samsung UHD se mohou spotřebitelé těšit na jedinečný filmový zážitek.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. je světová jednička v oblasti technologií, které otevírají nové možnosti lidem na celém světě. Díky neustálým inovacím a objevům, transformujeme svět televize, chytrých telefonů, notebooků, tiskáren, fotoaparátů, domácích spotřebičů, zdravotnického zařízení, polovodičů a LED řešení. Zaměstnáváme 270 000 lidí v 79 zemích světa s ročním obratem 187,8 mld. USD. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.samsung.com.

* Veškeré funkce, vlastnosti, specifikace a další informace, které jsou v tomto dokumentu uváděny a týkají se výrobků, mimo jiné včetně informací o výhodách, designu, ceně, součástkách, výkonu, dostupnosti a funkcích výrobku, jsou nezávazné a mohou se bez předchozího upozornění změnit.