Společnost TP Vision představuje televizory Philips pracující na platformě Android

Praha, 12 ledna 2014 – Společnost TP Vision plánuje uvést své první televizory Philips pracující na platformě Android. Android obohatí zážitky se Smart TV a dodá těmto špičkovým televizorům Philips větší plynulost, rychlost a herní výkon. První televizory Philips s Androidem budou dostupné nejprve v Evropě a v Rusku, a to ve druhém čtvrtletí roku 2014. (TZ)

Plynulé zážitky a vylepšená nabídka aplikací

Android je nejrozšířenější operační systém na trhu s chytrými mobilními zařízeními. Společnost TP Vision poskočila kupředu v nabídce extrémně výkonných, moderních a inovativních televizorů díky spojení silných stránek Androidu, velké televizní obrazovky a stávající nabídky Smart TV. Rychlá odezva, účinné využití všech zdrojů, chytrá součinnost s uživatelem a zaměření na aplikace či obsah velmi posílí pozici televizoru coby poskytovatele zábavy v obývacím pokoji.

To nejlepší z obou světů: aplikace Philips Smart TV i obchodu Google Play

Televizory Philips s Androidem uvnitř dále rozšíří již tak bohatou nabídku aplikací na portálu Philips Smart TV. Umožňují přístup k obsáhlému výběru aplikací vyvinutých pro Android dostupných v obchodě Google Play a současným aplikacím Smart TV, včetně video on demand, catch-up TV, Electronic Program Guide EPG a hudebního streamování.

Televizory Philips se staly výkonnými herními terminály

Velmi rychlý operační systém Android spolu se čtyřjádrovým procesorem promění televizory Philips v úžasná herní zařízení s podporou široké škály her nabízených prostřednictvím Google Play.

Hladké spojení s chytrými zařízeními

S přijetím Androidu se televizory Philips ještě více přiblížily chytrým telefonům a tabletům, které jej využívají. Současně televizory umožňují také bezproblémové propojení se zařízeními se systémem Apple iOS, aby bylo možné co nejlépe sdílet obsah.

Citace

“V roce 2014 přivítáme mezi prémiovými televizory Philips nové modely vybavené Androidem. Očekáváme, že je uživatelé dobře přijmou a budou je stále více vyhledávat. Do roku 2015 by již měla většina našich Smart televizorů pracovat na platformě Android.“

Maarten de Vries, CEO společnosti TP Vision

“Věříme, že Android je opravdovou nadějí pro televizní trh, neboť významně umocňuje zážitky se Smart TV, dodává televizorům rychlost a uživatelskou přívětivost tak, jak to již uživatelé pocítili v případě chytrých mobilních zařízení. Jsme hrdí na to, že jsme se stali první evropskou televizní značkou, která svým zákazníkům přináší poslední výhody chytrých zařízení.“

Scott Housley, šéf výrobního a strategického plánování společnosti TP Vision

O společnosti TP Vision

Společnost TP Vision je silným hráčem zaměřeným na oblast vizuální digitální zábavy. TP Vision se zaměřuje na vývoj, výrobu a marketing televizorů Philips v Evropě, Rusku, na Středním Východě, v Brazílii, Argentině, Uruguaji, Paraguaji a vybraných státech Asie a Tichomoří. V TP Vision se spojuje dokonalý design a zkušenosti v oblasti inovací Philips TV s precizní výrobou, flexibilitou a rychlostí TPV. Díky tomuto spojení společnost přináší na trh vysoce kvalitní televizní přístroje: chytré a snadno ovladatelné s důrazem na sofistikovanost, např. nové materiály a tenký design. Společnost při vývoji svých přístrojů myslí na to, aby uživatelům přinášely jen výjimečné televizní zážitky. S televizory Philips se TP Vision stala světovou jedničkou v oblasti prodeje hotelových televizí. TP Vision založená v holandském Amsterdamu je exkluzivním držitelem licence značky Philips TV ve všech zmíněných státech. Společnost vlastní 70% TPV a ze 30% Royal Philips Electronics, se sídlem v Nizozemí. TP Vision zaměstnává takřka 2000 lidí na několika místech po celém světě.

Další materiály a informace pro média

Máte-li zájem o další materiály, fotografie, videa či náhledy, navštivte prosím TP Vision press room na adrese www.tpvision.com/en/press-room/news-releases.html.