Aastra získala Telepo a rozšířila tak svoji cloudovou nabídku

Praha, 23. ledna 2014 – Aastra, globální poskytovatel řešení podnikových komunikací, oznámila, že její evropská pobočka koupila Telepo, přední společnost v oblasti víceklientských cloudových řešení podnikové komunikace na skandinávském trhu. (TZ)

Společnost Telepo, jejíž centrála sídlí ve švédském Stockholmu, poskytuje cloudové, víceklientské unified communication (UC) řešení s vysokou kvalitou komunikačních služeb. Řešení je postaveno na webové architektuře s vysokou škálovatelností a flexibilitou. Nabízí nejlepší integraci mobilních technologií včetně kompletní nabídky standardního hlasového přenosu, PBX a funkcí call centra s plně integrovaným zabezpečením a přednastavenými webovými portály pro různé úrovně administrátorů.

Telepo zaznamenala velký úspěch v minulém roce, kdy došlo k 40% nárůstu aktivních uživatelů oproti roku 2012. Ke konci roku 2013 měla společnost více než 90 000 aktivních uživatelů a stala se ziskovou v důsledku kontinuálního rozvoje inovativních, víceklientských řešení splňujících požadavky a potřeby poskytovatelů služeb a jejich podnikových zákazníků.

V současné době poskytuje Telepo své UC řešení prostřednictvím 16 poskytovatelů služeb, včetně dvou největších telekomunikačních operátorů ve Švédsku. Aastra využije řešení Telepo k rozšíření své nabídky na evropském trhu. Zákazníci mají nyní možnost vybírat v závislosti na svých specifických potřebách z široké nabídky nasazení předního on-premise, virtualizovaného, či víceklientského cloudového řešení

O společnosti Telepo

Telepo je dodavatelem inovativních softwarových řešení, která umožňují poskytovatelům služeb nabídnout pokročilá podniková komunikační řešení jako službu pod svou vlastní značkou. Telepo Business Communication Solution (BCS) je víceklientské unified communication (UC) řešení, které integruje mobilní, fixní a na IP založené komunikační sítě. BCS představuje spolehlivé, cenově efektivní řešení pro telekomunikační operátory a poskytovatele služeb nabízející podnikové služby z jejich cloudu. Telepo je soukromou společností se sídlem ve švédském Stockholmu. Více informací na: www.telepo.com.

O společnosti Aastra

Aastra Technologies Limited, (“Aastra”) je globální společnost v segmentu podnikových komunikací. Globální centrála společnosti se nachází v kanadském Concordu. Aastra vyvíjí a dodává inovativní komunikační produkty a aplikace pro podnikovou sféru. Globální obchodní aktivity společnosti Aastra zahrnují více než 50 milionů instalovaných linek po celém světě a přímou i nepřímou přítomnost ve více než 100 zemích. Aastra se zaměřuje výhradně na podnikové komunikace a nabízí jedno z nejucelenějších portfolií řešení unified communications, jež jsou individuálně přizpůsobena požadavkům zákazníků. Portfolio produktů zahrnuje funkčně bohaté telefonní systémy pro malé a středně velké firmy, velká, škálovatelná řešení pro velké korporace, integrovaná řešení mobility a call centra, a také široký výběr terminálů. Díky zaměření na otevřené standardy Aastra umožňuje podnikům komunikovat a spolupracovat efektivněji. Více informací o společnosti lze nalézt na http://www.aastra.cz.