Skupina GTS ověřila bezpečnost svých datových center a cloudových služeb

Praha, 28. ledna 2014 – Skupina GTS Central Europe (GTS), přední telekomunikační operátor a největší poskytovatel služeb datových center ve střední a východní Evropě, zkontrolovala v rámci pravidelných testů bezpečnost svých datových center a cloudových služeb. Tu garantuje i jejich umístění nejen v České republice, ale i v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku. Obnova po havárii (disaster recovery) je tak nabízena napříč celým regionem. Všech 14 datových center skupiny GTS je navíc certifikováno na management bezpečnosti informací ISO 27001 a zajišťují tak svým zákazníkům maximální zabezpečení všech dat. (TZ)

„Bezpečnost dat a kontinuita podnikání jsou bezpochyby jedny z klíčových faktorů při rozhodování o výběru vhodného datového centra. Pravidelné testování nám zaručuje udržení certifikovaného mezinárodního standardu a našim zákazníkům garantuje důvěryhodné řešení, na které se mohou kdykoli spolehnout,“ uvedl Richard Novák, ředitel pro strategii GTS Czech.

Mezinárodní certifikace ISO 27001, kterou datová centra GTS mají, je především zárukou spolehlivého zabezpečení dat organizacím, které pracují s informacemi. Zákazníkům certifikovaných datových center je tedy maximálně zajištěna bezpečnost uchovávaných dat. Současně jsou tato datová centra připravena na řešení jakýchkoli krizových situací, na které jsou pravidelně testované. Datová centra GTS tedy díky pravidelné kontrole zaručují dokonalou kontinuitu poskytování služeb i v případě neočekávaných havárií. Cloudové služby GTS, které jsou v těchto datových centrech fyzicky umístěny, navíc při svém uvedení na trh obdržely i ocenění IT produkt roku.

V rámci řešení GTS Virtuální hosting jsou zákazníkům k dispozici také geograficky rozprostřené cloudové služby napříč regionem střední a východní Evropy (Praha, Piaseczno, Budaors, Bukurešť) pro bezvýpadkové pokrytí například pro scénáře obnovy po havárii (disater recovery).

O skupině GTS:

Skupina GTS Central Europe (GTS) je předním poskytovatelem řešení založených na infrastruktuře v zemích střední a východní Evropy. GTS vlastní a provozuje rozsáhlou optickou síť a datová centra pokrývající celý region. V České republice, Polsku, Maďarsku, Slovensku a Rumunsku nabízí skupina regionální dosah s hustými lokálními sítěmi a nabízí tak širokou paletu služeb. Od základních hlasových a datových služeb až po rozsáhlé virtuální privátní sítě a managed služby datových center spojuje skupina GTS nejnovější technologie se svou rozsáhlou sítí a poskytuje tak vedoucí zákaznická řešení v oboru. S  téměř dvacetiletou výraznou historií fungování ve střední a východní Evropě je skupina zavázána poskytovat hodnotné služby s vynikající kvalitou svým téměř 38 tisícům zákazníků z oblasti firem, operátorů a veřejné správy. Pro více informací navštivte prosím www.gtsce.com.

Pro lokální informace sledujte Twitter: @GTS_Czech