12 ocenění pro Canon za inovace ve zpracování obrazu

PRAHA, 31. ledna 2014 – Společnost Canon Europe oznámila, že získala dvanáct prestižních ocenění od výzkumné a testovací organizace Buyers Laboratory (BLI). Canon dosáhl úspěchů celkem ve třech kategoriích. Sedm ocenění získal v kategorii Výběr roku (Pick of the Year), tři v kategorii Mimořádné úspěchy ve vztahu k životnímu prostředí (Environmental Outstanding Achievement) a dvě v kategorii Energetická účinnost (Energy Efficiency). (TZ)

Výzkumná a testovací organizace BLI oceňuje a velmi kladně hodnotí trvalé investice společnosti Canon v oblasti inovací a pro letošní zimu proto udělila společnosti Canon následující ceny.

  • V kategorii Výběr roku – vynikající černobílé multifukční zařízení v rychlostní kategorii 31 až 40 stran formátu A3za minutu získal ocenění model Canon imageRUNNER ADVANCE 4235i.

  • V kategorii Výběr roku – vynikající černobílé multifukční zařízení v rychlostní kategorii přes 90 stran formátu A3 za minutu získal ocenění model Canon imageRUNNER ADVANCE 8295 PRO.

  • V kategorii Výběr roku – vynikající barevné multifukční zařízení formátu A4, které je určené pro malé pracovní týmy, získal ocenění model Canon i-SENSYS MF8580Cdw.

  • V kategorii Výběr roku – vynikající barevná tiskárna formátu A4, která je určená pro malé pracovní skupiny, získal ocenění model Canon i-SENSYS LBP7680Cx.

  • V kategorii Výběr roku – vynikající barevná tiskárna formátu A4, která je určená pro středně velké pracovní skupiny, získal ocenění model Canon i-SENSYS LBP7780Cx.

  • V kategorii Výběr roku – vynikající řešení pro správu tisku získalo ocenění integrované prostředí Canon uniFLOW V5.2.

  • V kategorii Výběr roku – vynikající řešení pro řízené tiskové služby získala ocenění služba Canon eMaintenance.

  • V kategorii Mimořádné úspěchy ve vztahu k životnímu prostředí – černobílá tiskárna formátu A4, která je určená pro malé pracovní skupiny, získal ocenění model Canon
    i-SENSYS LBP6310dn.

  • V kategorii Mimořádné úspěchy ve vztahu k životnímu prostředí – barevná tiskárna formátu A4, která je určená pro osobní použití a malé pracovní skupiny, získal ocenění model Canon i-SENSYS LBP7210Cdn.

  • V kategorii Mimořádné úspěchy ve vztahu k životnímu prostředí – černobílé multifunkční zařízení formátu A4, které je určené pro středně velké až velké pracovní skupiny, získal ocenění model Canon imageRUNNER ADVANCE 500i.

  • V kategorii Energetická účinnost – řada roku multifukčních zařízení formátu A4 získaly ocenění produktové řady tiskáren a multifukčních zařízení společnosti Canon.

  • V kategorii Energetická účinnost – mimořádné úspěchy získal ocenění model Canon          i-SENSYS LBP6780x

Jednotlivá ocenění uděluje organizace BLI dvakrát ročně. Kategorie Výběr roku vyzdvihuje celkově nejlepší řešení. Hodnocení probíhá na základě komplexního testování a posouzení široké škály nejdůležitějších vlastností a výkonu, zejména s ohledem na parametry, které zákazníky nejvíce zajímají.

Černobílá zařízení řady Canon imageRUNNERADVANCE získala od BLI ocenění především za rychlý tisk, možnosti skenování a intuitivní a snadno použitelný ovládací panel. Tedy za plně přizpůsobitelný ovládací prvek, který umožňuje uživatelům rychlejší přístup k nejčastěji používaným funkcím. Zařízení společnosti Canon si ocenění zasloužila i díky vynikající produktivitě – modely imageRUNNER ADVANCE 4235i a imageRUNNER ADVANCE 8295 PRO jsou ve své třídě nejproduktivnější ze všech testovaných zařízení.

Testy organizace BLI navíc ukazují, že A4 tiskárny a multifunkční zařízení produktové řady Canon i-SENSYS a imageRUNNER ADVANCE jsou velmi úsporné. Ve srovnání s průměrnými hodnotami tato zařízení trvale vykazují spotřebu energie o 35 a 62 procent nižší. „Společnost Canon znovu a znovu dokazuje, že jejich produkty pro zpracování obrazu formátu A4 jsou velmi dobrou volbou pro ekologicky smýšlející zákazníky,“ říká Pete Emory, manažer testování organizace BLI. „Ze všech zařízení pro formát A3 a A4, které jsme do dnešního dne otestovali, získaly produkty společnosti Canon v oblasti energetické účinnosti celkem 26 ocenění.“

Organizace BLI ve svém nejnovějším hodnocení udělila dvě ocenění i portfoliu pokročilých řešení společnosti Canon. Integrované tiskové a skenovací řešení Canon uniFLOW V5.2 získalo ocenění jako modulární platforma, velmi snadno přizpůsobitelná konkrétním požadavkům zákazníků v oblasti tisku, skenování, bezpečnosti dokumentů i řízení nákladů. „Vzhledem k šíři svých možností je uniFLOW V5.2 jednoznačně nejlepším řešením, které jsme měli do dnešního dne možnost otestovat,“ říká Jamie Bsales, hlavní redaktor organizace BLI. „Navíc ocenění získala i zdarma dostupná služba eMaintenance, která poskytovatelům řízených tiskových služeb usnadňuje správu zařízení zákazníků.“

„Jsme velmi hrdí na to, že organizace BLI našim produktům udělila celou řadu ocenění. Pochopitelně nás velmi těší i to, že získaná ocenění se týkají široké škály produktů, od laserových tiskáren a multifukčních zařízení přes pokročilá řešení až po řízené tiskové služby. Tato ocenění jsou jednoznačným důkazem toho, že naše produkty výrazně usnadňují splnění požadavků jednotlivých zákazníků,“ říká Zdeněk Jiřina, Product Business Developer Office MFP společnosti Canon CZ.

Další informace o jednotlivých oceněních, která pravidelně uděluje organizace Buyers Laboratory, jsou k dispozici na www.buyerslab.com.

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon.cz.