Valentýnský dárek na poslední chvíli

Nechali jste výběr dárku pro vaši milovanou na poslední chvíli? Přemýšlíte, čím jí uděláte radost? Téměř žádná žena nepohrdne romantickou literaturou, a to zvlášť na svátek zamilovaných. Abyste ale byli styloví a váš dárek byl opravdu nezapomenutelný, nadělte vaší lásce čtečku elektronických knih PocketBook Mini společně s krásným pouzdrem a jedním z bestsellerů pro ženy. Tato čtečka je určena právě pro ženy a vejde se i do malé kabelky. (TZ)

Se čtečkou bude moci mít vaše láska s sebou už vždycky v kabelce celou knihovnu své oblíbené literatury sbalenou do 131 gramů. Cena PocketBook Mini s možností připojení k bezdrátové síti WiFi je 1750 Kč. Jestli vaše milovaná opravdu ráda čte, využijte časově omezenou nabídku prodejce Palmknihy. Tuto čtečku získáte za 1 Kč, pokud si předplatíte kredit na nákup knih v hodnotě 3 000 Kč. Akce platí pouze do Valentýna.

Palmknihy doporučují do čtečky jako dárek ke dni zamilovaných následující bestsellery:

Manželka, která utekla – autor Tess Stimson

Kate Forrestová má pocit, jako by byla neviditelná. Svého manžela Neda má opravdu ráda, ale on si snad ani neuvědomuje, že je živá. Z roztomilých dětí vyrostli hádaví puberťáci, kteří ji většinu času ignorují. Práce, která pro ni kdysi tolik znamenala, je už pouze zdrojem stresu. A matka? Ta nesundává telefon z ucha, jen aby mohla vznášet další a další požadavky… Jak se Kate přibližuje ke svým čtyřicátým narozeninám, sílí v ní pocit, že buď něco od základu změní – anebo se zblázní.

A k bláznovství má už očividně blízko, protože jednoho rána v náhlém popudu nevysedne z taxíku v centru Londýna, kde pracuje, ale dojede až na letiště. A když si v letištní hale vzpomene na svou dávnou kamarádku, která nyní žije v Římě, rozhodne se vyrazit za ní. Ano, vypláče se Julii na rameno a třeba při tom najde způsob, jak začít nový život!

Žítkovské bohyně – autor Kateřina Tučková

Vysoko v kopcích Bílých Karpat žily odedávna ženy obdařené výjimečnými schopnostmi. Uměly léčit a pomáhat s kdejakým trápením, uměly poradit v nesnázích a také prý viděly do budoucnosti. Říkalo se jim bohyně a své umění si předávaly z generace na generaci. Dora Idesová patří k posledním z rodu žítkovských bohyní. Jejich umění se však nenaučila, vystudovala etnografii a rozhodla se napsat o nich rozsáhlou vědeckou studii. Na konci devadesátých let objeví v pardubickém archivu ministerstva vnitra operativní svazek StB vedený na vnitřního nepřítele — její tetu, bohyni Surmenu. Dora rozplétá osudy žítkovských žen a s překvapením zjišťuje, že ačkoli se sama bohyní nestala, je i ona nedílnou součástí tajemné tradice…

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel – autor Jonas Jonasson

Allan Karlsson má narozeniny. Je mu sto let. Vlastně důvod k oslavě. Starosta i místní tisk se připravují na velkolepou oslavu, stoletý stařík má však docela jiné plány; jednoduše zmizí – a brzy je celé Švédsko kvůli jeho útěku vzhůru nohama. Jenže s podobnými věcmi už má Allan své zkušenosti – v mládí koneckonců uvedl do zmatku celý svět

Ďábel nosí Pradu – autor Lauren Weisberger

V závratném světě newyorské módy, kde nepovedený účes může zabít celou vaši kariéru, je časopis Runway vysněným Olympem všech, kdo se jen trochu zajímají o to, jak vypadají. Pod vedením nejmocnější ženy módního průmyslu Mirandy Priestlyové, která mu vládne tvrdou rukou s dokonale pěstěnými nehty, je Runway obávaným testem, jímž musí projít každý, kdo chce v tomto světě něco znamenat. Při plnění svého poslání – učinit z tohoto magazínu módní bibli New Yorku, a tudíž současně celého světa – nepřipustí, aby jí cokoli stálo v cestě. Což se týče i dlouhé řady asistentek, které nesplnily její očekávání. Je to zaměstnání, ve kterém nemůže vydržet nikdo, komu zbyla alespoň špetka sebeúcty – ale zároveň místo, pro něž by byly miliony mladých Newyorčanek ochotny zabíjet.

Soukromá potěšení – autor Bertrice Small

Nora zjistí, že ji zamýšlí opustit manžel. Přítelkyně jí poradí kabelový program zvaný Kanál, jako útěchu. Nora se tak ocitá ve virtuálním světě, kde se jí splní každé přání, a prožívá úžasné erotické fantazie. Manžel ji však hodlá připravit o majetek a ona se nalézá v neřešitelné situaci. Požádá tedy správce Kanálu, aby mohla ve světě fantazií zůstat déle. Ten jí vyhoví a Nora slíbí, že mu laskavost jednou oplatí. Nora se tak na dva měsíce přemístí do Kanálu, kde se oddává svým potěšením. Poté správce Noře nabídne, že ji manžela zbaví a zajistí jí všechno, po čem kdy toužila, pokud za něj převezme správu Kanálu a bude v něm pracovat i po své smrti. Nora nabídku přijímá, i když ví, že výměnou za manželovu smrt zaprodala duši Ďáblu.