Řešení pro pokladny s obsluhou pro společnost Auchan mění budoucnost maloobchodu

Praha, 21. února 2014 – „Expres pro vozíky“ změní budoucnost maloobchodu. Nadnárodní řetězec Auchan SA, který si u Fujitsu novou koncepci pokladen s obsluhou objednal, dostane hybridní řešení v podobně systému U-Reverse, které umožní pružně reagovat na situaci ve frontách a zvýšit tak komfort zákazníků. (TZ)

Systém U-Reverse od společnosti Fujitsu se nyní používáve čtyřech hypermarketech Auchan spolu s dalšími pokladními systémy. Pochvalují si ho také zákazníci dvou nejnovějších obchodů, které stojí v Aéroville a Epinay-sur-Seine ve Francii. U-Reverse je jedním z průmyslových řešení určených výhradně pro maloobchod a jeho cílem je hlavně zvýšit účinnost a ziskovost napříč celým maloobchodním řetězcem.

“Společnost Auchan se zaměřuje na účinné využití technologií, které na jedné straně výrazně vylepší provozní účinnosti obchodu a na straně druhé poskytnou vyšší komfort jak zákazníkům, tak zaměstnancům. Společnosti Fujitsu a Auchan se spojily, aby implementovaly kompletní maloobchodní řešení a změnily způsob fungování maloobchodního průmyslu. To výrazně zlepší komfort nakupování pro zákazníky,” říká David Concordel, Senior Viceprezident Fujitsu pro Global Retail.

První hybridní řešení pokladen s obsluhou v průmyslové oblasti hypermarketů umožňuje provozovatelům obchodů rychle přepínat mezi samoobslužným režimem a tradičním režimem s obsluhou během méně než dvou minut. Díky tomu je možné zkrátit dlouhé fronty ihned, jakmile se začínají formovat. Tyto pokladny, které automaticky vyřizují peněžní transakce, také snižují stres zaměstnanců, kteří tak nemusí manipulovat s hotovostí a při otevírání a zavírání pokladny ručně vracet peníze.

“Auchan se spoléhá na Fujitsu již více než dvacet let. Náš klíčový partner nám poskytuje nejmodernější technologie, díky nimž můžeme uskutečnit ambiciózní plány v oblasti maloobchodu. Ve společnosti Auchan jsme přesvědčeni, že řešení společnosti Fujitsu jsou velmi vhodná pro zvládnutí náročných úkolů v prostředí spotřebního maloobchodu,” říká Valérie Vendeville, ředitelka marketingu společnosti Auchan.

Společnost Auchan nepřetržitě usiluje o vylepšování pohodlí zákazníků u pokladen svých hypermarketů a prosazuje zákaznicky orientovaný přístup svých zaměstnanců. Z tohoto důvodu se obrátila na Fujitsu, svého spolehlivého inovačního partnera, se kterým jako první implementovala řešení mobilních scannerů nazvané Rapid’Auchan. Nový pružný systém U-Reverse od Fujitsu umožňuje společnosti Auchan zvyšovat či snižovat průchodnost, tak aby se obchody mohly přizpůsobit neustále se měnícím podmínkám a nabízet měřitelná zlepšení efektivnosti, obzvláště během špiček.

Další průmyslová řešení společnosti Fujitsu určená pro maloobchod poskytnutá společnosti Auchan:

  • Technologie pro samoobslužné pokladny (hardware a software) a platební stanice, které se již používají v polovině hypermarketů společnosti Auchan ve Francii, stejně jako v dalších evropských zemí (například Rusko a Polsko), včetně hotovostních i bezhotovostních systémů

  • Osobní samoobslužné skenování používá software ScanExpress od Fujitsu – hotovostní i bezhotovostní transakce

  • Řízení prevence ztrát, QueueBoosting /podpora front/ (s použitím asistenční podpory, je-li třeba), a mobilní řešení pro prodejní místa

Společnost Fujitsu také poskytuje údržbu softwaru a podpůrné služby 130 hypermarketům společnosti Auchan ve Francii a v několika dalších zemích na celém světě.

Ceny a dostupnost

Hardwarová a softwarová maloobchodní řešení společnosti Fujitsu, včetně U-Scan Genesis, jsou maloobchodním zákazníkům k dispozici globálně, prostřednictvím zahraničních poboček společnosti Fujitsu. Ceny se odvíjejí od lokality a konfigurace. Prodej v České a Slovenské republice není zatím plánován.

Online zdroje

O společnosti Fujitsu

Fujitsu patří mezi největší japonské společnosti v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT), která nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Přes 170 tisíc zaměstnanců Fujitsu obsluhuje zákazníky ve více než 100 zemích světa. Společně se svými zákazníky přispívá Fujitsu svými dlouholetými zkušenostmi a znalostmi k vytváření lepší budoucnosti světové společnosti. Konsolidované tržby společnosti Fujitsu Limited (TSE:6702) za poslední fiskální období dosáhly výše 47 miliard USD (k 31. březnu 2013).

Další informace naleznete na webu http://www.fujitsu.com.

O společnosti Fujitsu Technology Solutions

Fujitsu Technology Solutions patří mezi přední evropské poskytovatele IT infrastruktury. Působí na všech hlavních trzích v Evropě, Středním východě, Africe a Indii. Společnost nabízí komplexní portfolio produktů, podnikových řešení a služeb, od pracovních stanic, přes datacentra až cloudové struktury. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává přes 13 000 pracovníků a je součástí globální skupiny Fujitsu.

Další informace najdete na ts.fujitsu.com/aboutus

O společnosti Fujitsu Technology Solutions ČR

Fujitsu Technology Solutions ČR patří do stejnojmenné divize, která je součástí globální skupiny Fujitsu Limited. Společnost vznikla v roce 2009 odkoupením 50% podílu společnosti Siemens ve společném podniku Fujitsu – Siemens. V České republice společnost nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb, včetně koncepce dynamických infrastruktur (cloud computing). K jejím klientům se řadí největší společnosti a instituce, pro které zajišťuje správu datových center, infrastrukturu a infrastrukturu jako službu (IaaS). Pro střední, malé firmy a jednotlivce zajišťuje servis prostřednictvím sítě svých obchodních partnerů. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává v ČR přes 100 lidí.

Další informace o Fujitsu Technology Solutions najdete na webu www.fujitsu.cz