Schneider Electric rozšiřuje podporu softwaru chránícího před výpadky sítě PowerChute™ pro prostředí virtuálních clusterů

Praha – 20. 2. 2014 – Schneider Electric, globální specialista v oblasti energetického managementu, oznámil vydání nové verze softwaru PowerChuteTM Network Shutdown v3.1. Jedná se o síťové řešení výpadků serverů pro IT, nyní s vylepšenou podporou vizualizace. PowerChute Network Shutdown v3.1, vybavený rozšířenými možnostmi vizualizace, pracuje ve spojení s UPS network management kartami APC a umožňuje automatický přesun virtuálních serverů popřípadě legální vypnutí virtuálních serverů nebo hostů v clusterech VMware® a Microsoft® Hyper-V. Tím poskytují uživatelům jistotu, že kritická zařízení budou chráněna před dlouhými výpadky napájení. (TZ)

“Zatímco virtualizace výrazně změnila prostředí IT, potřeba ochrany napájení zůstala stejně významná. Vzhledem k důležitosti dat v dnešní společnosti je obchodní úspěch více než kdy dříve závislý na nepřetržité provozuschopnosti a dostupnosti kritické IT infrastruktury v dané firmě,” říká Paul Bohan, viceprezident pro Network Management ve Schneider Electric. “PowerChute Network Shutdown v3.1 vychází z bohatých zkušeností APC by Schneider Electric jakožto poskytovatele spolehlivých řešení síťového managementu pro bezpečné ovládání virtuálních serverů během výpadků.”

S PowerChute Network Shutdown v3.1 od APC by Schneider Electric se mohou IT manažeři spolehnout na nepřetržitou dostupnost jejich virtuální infrastruktury. Podpora přesunu virtuálních serverů v prostředí virtuálních clusterů zajišťuje, že virtuální stroje mohou migrovat ze zařízení zasažených nestabilním napájením na hostující zařízení, která zasažena nebyla, čímž zajistí IT manažerům dostatek času pro zhodnocení a řešení problému s napájením.

PowerChute Network Shutdown v3.1 je současně také jediným UPS softwarem schopným spustit přesun virtuálních strojů bez nutnosti zapojení migračních technologií jako je Distributed Resource Scheduler (DRS). V případě výpadku proudu software automaticky zjistí, zda je DRS k dispozici, a pokud ano, bude využit. Pokud ne, PowerChute provede migraci sám.

V případech, kdy virtuální servery nemohou být přesunuty, může PowerChute Network Shutdown v3.1 provést legální vypnutí systému, aby bylo zabráněno ztrátě nebo poškození dat i zařízeníV minulosti mohli uživatelé virtuálních clusterů provádět vypínání pouze pomocí skriptů přizpůsobených na míru. Naproti tomu PowerChute Network Shutdown v3.1 je s platformami VMware a Microsoft Hyper-V plně integrován, což umožňuje jednoduchou konfiguraci pomocí průvodce a plnou ochranu virtuálních serverů. Navíc mohou uživatelé prostředí VMware konfigurovat vypínání a zapínání virtuálních serverů pomocí vApps.

PowerChute Network Shutdown v3.1 je VMware Ready certifikován a mezi jeho další klíčové vlastnosti patří:

  • Jednoduchá instalace: Uživatelé mohou software využít jako virtuální zařízení v rámci VMware prostředí.

  • Nejlepší použitelnost v IT odvětví: Patentované rozhraní “Virtual Cluster View” dovoluje grafické zobrazení prostředí virtuálních clusterů a nastavení UPS na jediné obrazovce. V prostředí VMware může být toto rozhraní monitorováno také pomocí vSphere klienta s využitím nového pluginu PowerChute vCenter.

  • Kompatibilita se současným vizualizačním softwarem: Software má zabudovanou podporu nejnovějších virtuálních platforem včetně VMware vSphere 5.5 a Microsoft Hyper-V Server 2012 R2.

PowerChute Network Shutdown v3.1, dodávaný s UPS Network Management kartami, je dostupný ke stažení zdarma z webu APC by Schneider Electric. Uživatelé mohou software stahovat také jako virtuální zařízení pro VMware ze stránky https://solutionexchange.vmware.com/store. Technická podpora je zdarma dostupná zde.

O Schneider Electric

Společnost Schneider Electric, světový specialista v energetickém managementu, nabízí integrovaná řešení napříč různými segmenty trhu. Zaujímá přední pozici v energetice a infrastruktuře, automatizovaných systémech pro průmysl a budovy a datových centrech. Silnou pozici má také v domovních elektroinstalacích. Společnost se zaměřuje na to, aby energie byla bezpečná, spolehlivá, efektivní, výkonná a ekologická.

Celosvětově působí Schneider Electric ve více než stovce zemí, kde zaměstnává přes 150 tisíc lidí. V roce 2013 dosáhl obrat celé skupiny 24 miliard eur.

Schneider Electric se v roce 2013 umístil v prestižním žebříčku Nejobdivovanějších firem světa pravidelně sestavovaným časopisem Fortune. V segmentu elektroniky získal pátou pozici. Časopis Fortune připravuje žebříček již patnáct let, přičemž monitoruje 700 společností v 30 zemích světa. Hodnoceno je vždy 57 průmyslových odvětví, z každého z nich je pak vybráno 15 nejlepších a nejobdivovanějších společností.

www.schneider-electric.com