T-Mobile posiluje rychlý mobilní internet

Praha, 24. února 2014 – T-Mobile rozšiřuje a zkvalitňuje pokrytí svými rychlými mobilními sítěmi. V dohledné době začne pokrývat venkovské oblasti sítí LTE, zároveň navýší maximální rychlost LTE v Mladé Boleslavi na 150 Mbit/s pro stahování a 50 Mbit/s pro odesílání. Do října letošního roku bude nejrychlejší mobilní internet T-Mobile pokrývat celé území Prahy, v hlavním městě posílí i rychlá síť HSPA42+. (TZ)

  • Operátor začne pokrývat venkovské oblasti sítí LTE
  • Maximální rychlost LTE v Mladé Boleslavi vzroste na 150/50 Mbit/s
  • LTE pokrytí Prahy bude dokončeno do konce října, posílí zde i HSPA42+

„Chceme dopřát náš nejrychlejší mobilní internet LTE co nejvíce zákazníkům v co nejkratší době,“ řekl Milan Hába, ředitel řízení kategorie a produktů T-Mobile, a dodal: „Nezapomínáme však ani na zákazníky s telefony, které nepodporují LTE, v hlavním městě proto do konce roku zdvojnásobíme počet vysílačů rychlé sítě HSPA42+.“

V pátek 21. února obdržel T-Mobile od ČTÚ rozhodnutí o přídělu kmitočtů získaných v aukci a dnes se vzdal odvolání, čímž příděl nabyl právní moci. Ihned po vydání potřebných povolení, na které má ČTÚ ze zákona jeden měsíc, začne operátor s pokrýváním území venkovských oblastí České republiky. Rovněž navýší maximální rychlost LTE v Mladé Boleslavi ze 100/37,5 Mbit/s na 150 Mbit/s pro stahování a 50 Mbit/s pro odesílání. Celorepublikové pokrytí LTE plánuje T-Mobile dokončit v dřívějším termínu, než mu ukládají podmínky aukce.

Operátor zároveň pokračuje s LTE pokrýváním Prahy, které dokončí do října letošního roku. Navíc do konce roku chystá spuštění pilotního projektu funkce Voice over LTE (VoLTE), jež umožní volání přímo v síti LTE bez přepínání do „nižších“ sítí 2G/3G. VoLTE přinese výrazné zkrácení doby spojení při volání a kvalitu přenosu hlasu ještě vyšší než v současnosti nabízená technologie HD Voice.

Síť LTE společnosti T-Mobile pokrývá v současné době více než polovinu populace hlavního města ČR a Mladou Boleslav. Využívat ji mohou všichni zákazníci operátora, kteří mají aktivovaný tarif obsahující data, nacházejí se na pokrytém území a disponují zařízením, jež technologii LTE podporuje (v současné době je to 23 přístrojů včetně iPhone a iPad). Momentálně tuto síť využívá více než 18 tisíc zákazníků operátora. T-Mobile již do LTE investoval 1,2 mld. Kč, v příštích letech bude postupně investovat dalších 13 mld. Za kmitočty získané v aukci operátor zaplatil 2,6 mld. Kč.

Více informací o LTE síti T-Mobile najdete na t-mobile.cz/LTE.

O společnosti

Společnost T-Mobile Czech Republic působí na českém trhu od roku 1996, od roku 2002 je součástí mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. K 30. září 2013 společnost obsluhovala více než 5,7 milionu mobilních zákazníků a zůstává tak jedničkou na českém mobilním trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem: vedle mobilních a fixních telekomunikačních služeb nabízí i široké portfolio IT služeb a řešení systémové integrace pod značkou T-Systems pro firemní zákazníky a veřejnou správu.

T-Mobile se dlouhodobě zaměřuje na kvalitu svých služeb. Nezávislé testy opakovaně potvrzují, že T-Mobile je leaderem v kvalitě jak v oblasti 2G a 3G (UMTS FDD) dat, tak i v případě hlasových služeb v síti GSM. Společnost získala také řadu odborných ocenění za inovativní ICT řešení – například v anketě IT projekt roku.

Od svého založení společnost klade důraz také na zodpovědný přístup k podnikání a společnosti. T-Mobile je mimo jiné držitelem ocenění Zaměstnavatel roku i desetiletí, Firma roku: Rovné příležitosti či ceny Via Bona za zapojování zaměstnanců do dárcovství a dobrovolnictví. V roce 2012 časopis World Finance vyhlásil T-Mobile Czech Republic Nejlepším mobilním operátorem ve východní Evropě.

T-Mobile je hrdým organizátorem projektu Rozjezdy, celorepublikového programu podpory začínajících podnikatelů. Aktivity určené primárně neziskovým organizacím zastřešuje Fond T-Mobile. Více informací najdete na www.rozjezdyroku.cz a www.prosvetkolemnas.cz.

Další informace o společnosti: www.t-press.cz nebo www.t-mobile.cz.