LAMA ENERGY GROUP zveřejnila předběžné hospodářské výsledky za rok 2013

Skupina LAMA, holding působící v České republice jako producent a dodavatel energií, nebo nově také jako virtuální operátor pod značkou LAMA MOBILE, zveřejnila výsledky svého podnikání v České republice za loňský rok. Tržby jen jedné dceřiné společnosti LAMA energy sahají do výše 5,1 miliard korun a tvoří tak téměř třetinu tržeb celé skupiny, které dosahují 15,9 miliard korun. Výše EBITDA společnosti LAMA energy je 32,4 milionů korun, EBITDA celé skupiny se bude pohybovat ve výši 599 milionů korun. V loňském roce to bylo přitom 371 milionů korun. Skupina se také zabývá těžbou ropy a zemního plynu na jižní Moravě a v kanadské provincii Alberta. (TZ)

Společnost LAMA energy a. s., která se zaměřuje na prodej plynu a elektřiny koncovým zákazníkům, dosáhla v loňském roce úrovně tržeb v hodnotě 5,099 miliard korun a EBITDA 32,4 milionů korun. Holdingová společnost LAMA ENERGY GROUP pak předpokládá tržby ve výši 15,899 miliard korun a hodnotu EBITDA 598,8 milionů korun. Společnost se v loňském roce rozhodla vstoupit na trh s komoditami v Severní Americe, kde úspěšně působí pod značkou PetroLama. Za uplynulý rok byl obrat firmy na kanadském trhu přes 15 miliard korun. LAMA ale nezahálí ani na českém trhu, kde zakoupila teplárnu Otrokovice od energetického kolosu E.ON. Díky této akvizici získala skupina LAMA vlastní kapacitu pro výrobu elektrické energie.

Mezi významné velkoodběratele energií od severomoravského holdingu se v uplynulém roce zařadila zlínská společnost Continental Barum nebo obchodní řetězec Baumax. “Velkým příslibem do budoucna jsou naše kanadské aktivity zastřešované společností PetroLama, soustředíme se však stále i na český a slovenský trh, kde jsme si vybudovali významnou pozici v oblasti teplárenství, těžařství ropy a plynu i dodavatelství energií. Nově jsme aktivní i v oblasti telekomunikací,” říká tiskový mluvčí Andrej Čírtek.

Právě LAMA MOBILE je novou akvizicí skupiny, která tak rozšiřuje portfolio svých služeb pro zákazníky o telekomunikace. “Momentálně probíhá intenzivní kampaň, díky které nám přibývají stovky zákazníků denně,” doplňuje Andrej Čírtek a dodává informace o těžbě ropy a plynu na jižní Moravě, kde LAMA již úspěšně působí.