ZyXEL školí i v roce 2014

Společnost ZyXEL se již tradičně věnuje školením pro své partnery a širší veřejnost. Pravidelně pořádá setkání, na nichž seznamuje účastníky s novinkami a dává tipy a triky ze světa síťových řešení. ZyXEL věnuje svým školením a webinářům mnoho pozornosti, a to ke spokojenosti partnerů, firem i koncových uživatelů. (TZ)

e-Learning – webináře

Do letošního roku byly hlavními pilíři vzdělávání prostřednictvím společnosti ZyXEL certifikační školení a bezplatné workshopy. Od září tohoto roku, který se v historii společnosti stává milníkem, však ve způsobu vzdělávání přibývá další základní pilíř, kterým jsou tzv. webináře. Tím jsou standardní formy vzdělávání logicky i strategicky doplněny o dnes velmi populární elearningovou formu. Samotné webináře jsou realizovány prostřednictvím technologie WebEx, kterou lze považovat za globální špičku, která umožňuje vysoký standard v oblasti eLearningu. Vůbec první webinář společnosti ZyXEL, určený českým a slovenským IT odborníkům, se uskutečnil na podzim roku 2013. Webináře se on-line zúčastnilo několik desítek partnerů, kteří oceňovali tento nový standardizovaný a efektivní způsob vzdělávání.

Zpětná vazba od účastníků prvního webináře společnosti ZyXEL byla velmi kladná. Účastníci webináře oceňovali zejména efektivní možnost získání aktuálních informací v krátkém čase bez nutnosti cestování. Úvodní webinář trval přibližně 40 minut. V průběhu webináře mohou účastníci klást dotazy přes on-line chat, čímž je udržována plná interaktivita. Samozřejmostí technologie WebEx je možnost nahrávání celého webináře. Nahrávka je poté dostupná na unikátním URL odkazu, který organizátor webináře může sdílet se skupinou svých partnerů či zákazníků. Ti si potom mohou kdykoli a bez jakéhokoli omezení přehrát nahraný webinář dostupný v režimu 24/7.


Certifikační kurzy a bezplatné workshopy

Dalším standardním způsobem vzdělávání k získání přehledu nejen o produktových novinkách, ale i tipy na instalaci a praktické ukázky, jsou Certifikační kurzy ZyXEL a bezplatné workshopy. Reselleři a partneři společnosti ZyXEL mají možnost se dále vzdělávat a být tak o krok napřed před konkurencí. Můžete si vybrat školení ze třech produktových kategorií. Certifikační program je rozdělen do několika stupňů a během dvoudenních kurzů Vám naši odborníci poskytnou informace o produktech, technickou teorii i praktická cvičení. Získáním certifikátu se zařadíte mezi naše TOP resellery a získáte cenné znalosti, z kterých bude Váš podnik dlouhodobě profitovat.

Školitelé, kteří vedou kurzy ZCNE, musí sami získat certifikaci ZCNT (ZyXEL Certified Network Trainer), která je zárukou jejich profesionality. Kurzy ZCNE se v rámci ČR konají v Praze a Brně, na Slovensku pak zejména v prostorách distributorů, kde se školitel seznámí s nejnovějšími technologiemi a může přímo sledovat vývoj nových zařízení.

Bezplatné jednodenní workshopy se zaměřují na praktické ukázky a příklady z IT praxe. Workshopy jsou rozděleny vždy do dvou samostatných bloků a zaměřují se na různé produktové kategorie.

O společnosti ZyXEL Communications

Společnost ZyXEL Communications Corp., založená v roce 1989, je přední světová společnost v oboru síťových technologií, která nabízí inovativní a spolehlivá internetová řešení. Jako jeden z prvních výrobců modemů prošel ZyXEL řadou transformací v rychle se vyvíjejícím odvětví sítí. V současnosti je ZyXEL jednou z mála společností na světě, které dokáží nabídnout kompletní síťová řešení telekomunikačním operátorům, malým až středním podnikům i uživatelům v digitální domácnosti, a to v široké škále implementačních scénářů. K řešením pro telekomunikační společnosti patří zařízení pro ústředny (COE), zařízení v objektu zákazníka (CPE), síťová zařízení pro drátový i bezdrátový přístup či páteřní switche. Řešení pro malé a střední podniky i pro velké společnosti zahrnují unifikované bezpečnostní brány, LAN switche, WLAN a IP telefonii. K řešením pro digitální domácnost patří zařízení pro připojení k síti a multimediální řešení.