T-Mobile začne s LTE pokrýváním venkova v Plzeňském kraji

Praha, 10. března 2014 – T-Mobile zahájí do konce března letošního roku v okrese Plzeň-jih pokrývání venkovských oblastí České republiky sítí LTE. Operátor dále navýšil maximální rychlost LTE v Mladé Boleslavi – rychlost pro stahování vzrostla na 150 Mbit/s z dřívějších 100 Mbit/s, pro odesílání pak na 50 Mbit/s z předchozích 37,5 Mbit/s. Zároveň pokračuje rozšiřování nejrychlejšího mobilního internetu na zbývající území hlavního města, dokončeno bude v říjnu 2014. (TZ)

„Slíbili jsme zákazníkům, že zrychlíme LTE v Mladé Boleslavi a co nejdříve začneme nejrychlejším internetem pokrývat venkov,“ řekl Milan Hába, ředitel řízení kategorie a produktů T-Mobile, a dodal: „První slib jsme již splnili, druhý splníme do konce března.“

T-Mobile spustí nejrychlejší mobilní internet v části okresu Plzeň-jih Plzeňského kraje. Tímto krokem začne s avizovaným pokrýváním venkovských oblastí České republiky. V souladu s podmínkami ČTÚ bude síť LTE na tomto území fungovat nejprve v dvouměsíčním zkušebním provozu. Obyvatelé Roupova, Svárkova, Dolců, Plevňova a mnoha dalších obcí okresu Plzeň-jih tak budou mít nejpozději koncem května letošního roku k dispozici nejlepší mobilní internet se stejnými rychlostmi, jaké nabízí síť LTE v Praze.

Operátor dále do října 2014 dokončí LTE pokrytí hlavního města a do konce roku spustí pilotního provoz nové funkce Voice over LTE (VoLTE), jež umožní volání přímo v nejrychlejší mobilní síti s výrazným zkrácením doby spojení při volání a zvýšením kvality přenosu hlasu. T-Mobile již do LTE investoval téměř čtyři miliardy korun (včetně platby za kmitočty získané v aukci), v příštích letech bude postupně investovat dalších 13 miliard.

Zvyšování pokrytí a rychlosti sítě LTE probíhá průběžně v rámci celé skupiny Deutsche Telekom. Mateřská společnost nedávno provedla jako první operátor na světě ve své síti v Německu úspěšnou ukázku přenosu s rychlostí 580 Mbit/s s využitím technologie LTE-Advanced (4×4 MIMO s agregací dvou pásem). Toto demo navrhl a zrealizoval tým Research & Trials z českého T-Mobile, který uskutečňuje podobné technicky náročné projekty pro celou skupinu Deutsche Telekom. Prozatímní slibné výsledky testu dávají naději na budoucí možné nasazení této technologie v širším měřítku. T-Mobile nyní vlastní všechny frekvence potřebné k tomu, aby mohl výhledově ve své LTE síti začít nabízet i takto vysokou rychlost.

Více informací o LTE síti T-Mobile najdete na t-mobile.cz/LTE.

O společnosti

Společnost T-Mobile Czech Republic působí na českém trhu od roku 1996, od roku 2002 je součástí mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. K 31. prosinci 2013 společnost obsluhovala více než 5,8 milionu mobilních zákazníků a zůstává tak jedničkou na českém mobilním trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem: vedle mobilních a fixních telekomunikačních služeb nabízí i široké portfolio IT služeb a řešení systémové integrace pod značkou T-Systems pro firemní zákazníky a veřejnou správu.

T-Mobile se dlouhodobě zaměřuje na kvalitu svých služeb. Nezávislé testy opakovaně potvrzují, že T-Mobile je leaderem v kvalitě jak v oblasti 2G, 3G (UMTS FDD) a LTE dat, tak i v případě hlasových služeb v síti GSM. Společnost získala také řadu odborných ocenění za inovativní ICT řešení – například v anketě IT projekt roku.

Od svého založení společnost klade důraz také na zodpovědný přístup k podnikání a společnosti. T-Mobile je mimo jiné držitelem ocenění Zaměstnavatel roku i desetiletí, Firma roku: Rovné příležitosti či ceny Via Bona za zapojování zaměstnanců do dárcovství a dobrovolnictví. V roce 2012 časopis World Finance vyhlásil T-Mobile Czech Republic Nejlepším mobilním operátorem ve východní Evropě.

T-Mobile je hrdým organizátorem projektu Rozjezdy, celorepublikového programu podpory začínajících podnikatelů. Aktivity určené primárně neziskovým organizacím zastřešuje Fond T-Mobile. Více informací najdete na www.rozjezdyroku.cz a www.prosvetkolemnas.cz.

Další informace o společnosti: www.t-press.cz nebo www.t-mobile.cz.