Kaspersky Lab přidala nové funkce do řešení Security for Linux Mail Server

Společnost Kaspersky Lab představila nejnovější Maintenance Pack (MP1) pro Kaspersky Security for Linux Mail Server. Nová sada obsahuje významná zlepšení správcovských funkcí a výkonnost celého řešení, které už uspělo v řadě nezávislých testů. (TZ)

Aktualizované řešení Kaspersky Security for Linux Mail Server je nyní plně integrované s cloudovou databází Kaspersky Security Network. Ta v reálném čase poskytuje informace o aktuálních hrozbách založené na dobrovolně poskytnutých datech od milionů uživatelů po celém světě.

Maintenance Pack 1 umožňuje lepší odhalování spamu a phishingu, upozorňuje na nebezpečné odkazy ve phishingových zprávách, dává administrátorům nástroj k blokování hromadných e-mailů i z nespamových zdrojů, což snižuje zátěž na provoz sítě. Kaspersky Security for Linux Mail Server nyní navíc obsahuje technologie pro analýzu URL. To se může hodit zejména v případě, že legitimní stránky byly napadeny a infikují návštěvníky malwarem.

Dalším klíčovým zlepšením je to, že je řešení Kaspersky Security for Linux Mail Server viditelné v centralizované ovládací konzoli Kaspersky Security Center a je tedy snadnější jej spravovat. Administrátoři sítě díky tomu mohou monitorovat bezpečnost clusterů e-mailového serveru či licencování. Původní rozhraní bylo přitom zachováno pro ty, kterým vyhovoval jeho způsob ovládání.

Kaspersky Security for Linux Mail Server mimo jiné již tradičně obsahuje vyspělé funkce jako je ZETA Shield. Ta je navržená k zastavení malwaru, který zneužívá chyby v jiných programech, což je technika vy Kaspersky Labužívaná při cílených útocích.

O společnosti

Kaspersky Lab je největším soukromě vlastněným poskytovatelem koncových bezpečnostních řešení na světě. Společnost se řadí mezi čtyři největší prodejce bezpečnostních řešení pro koncové uživatele.* Již více než 16 let patří Kaspersky Lab mezi přední inovátory v oblasti informačních technologií a poskytuje efektivní digitální bezpečnostní řešení zákazníkům, malým a středním firmám i velkým podnikům. Aktuálně společnost registrovaná ve Velké Británii působí v bezmála 200 zemích a oblastech a poskytuje ochranu více než 300 milionům uživatelů. Více informací o společnosti Kaspersky Lab najdete na www.kaspersky.cz.

*Společnost zařadil na čtvrté místo žebříček „IDC Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2012“. Žebříček vyšel ve zprávě „IDC Worldwide IT Security Products 2013-2017 Forecast and 2012 Vendor Shares – August 2013“ a řadil poskytovatele software podle zisku z prodeje koncových bezpečnostních řešení v roce 2012.