ZTE představilo doposud nejvýkonnější smartphone z luxusní řady Nubia, 6,44palcový přístroj Nubia X6 s dvojicí 13 MPx fotoaparátů

Praha 25. března 2014 – Společnost ZTE, významný světový výrobce mobilních telefonů a příslušenství, dnes v čínském Pekingu představil doposud nejvýkonnější přístroj ze svého portfolia. Stal se jím 6,44palcový Full HD phablet Nubia X6 s výkonným čtyřjádrovým 2.5 GHz procesorem. Nubia X6 bude k dispozici v celkem třech variantách dle HW vybavení. (TZ)

Nubia X6 představuje novou vlajkovou loď luxusního brandu ZTE Nubia. Prémiový vzhled a vysokou odolnost přístroji dodá tělo vyrobené z broušeného hliníku ve spojení s vkusnými minimalistickými designovými prvky. Tloušťka phabletu je pouhých 7,9 mm. Displej má úhlopříčku 6,44 palců a nabízí Full HD rozlišení při hustotě zobrazení 344ppi. Ochranu proti poškrábání zajistí krycí vrstva Gorilla Glass. Že je Nubia X6 ideální přístroj pro všechny milovníky fotografie, prozradí na první pohled hardwarové tlačítko spouště.

Nubia X6 pohání extrémně výkonný čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 s takty jader 2,5 GHz, grafický výkon dodá GPU Adreno 330. Operační paměť má hodnotu 3 GB. Uživatelé mohou svá data ukládat do paměti telefonu o velikosti 128 GB. O reálném výkonu novinky svědčí výsledek v populárním benchmarkovém programu Antutu. Nubia X6 zde dosáhla 38000 bodů. Předností phabletu je rovněž baterie s kapacitou 4250 mAh, která i při vysoké zátěži poskytuje nadstandardně dlouhou výdrž na jedno nabití.

Nubia X6 nabízí rovněž skvělé multimediální vybavení v čele s dvojicí fotoaparátů. Hlavní kamera na zadní části telefonu  má rozlišení 13 MPx při světelnosti F2.0. Fotoaparát (s pěti optickými elementy) tak dosahuje výborné výsledky i při nízké hladině osvětlení. Zabudován je rovněž systém optické stabilizace proti rozmazání snímků. Čočku hlavního fotoaparátu doplňuje také dvojitý blesk. Unikátem je čelní kamera pro „selfies“ a videohovory, která nabízí rovněž rozlišení 13 MPx při světelnosti F2.2. Kvalitní přehrávání zvuku zajistí stereo reproduktory, o záznam se postará trojice mikrofonů s funkcí potlačení šumu. Nubia X6 zvládá také řadu pokročilých fotografických funkcí (například panorama, vysokorychlostní snímkování, dlouhé expozice či NeoVision Orbital mode pro focení noční oblohy).

Nubia X6 bude dostupná celkem ve třech hardwarově odlišných verzích. Uživatelé mohou vybírat z přístroje vybaveného procesorem s taktem 2.3 GHz se 2 GB RAM a 32 GB úložného prostoru, prostřední varianty s 64 GB úložného prostoru nebo nejvyšší specifikace se čtyřjádrovým procesorem s takty jader 2,5 GHz, 3 GB operační paměti a 128 GB paměti pro uživatelský obsah. Ceny přístrojů na čínském trhu byly stanoveny v přepočtu na 9 600 Kč, 11 250 Kč, respektive 12 800 Kč v případě nejvyšší verze phabletu.

Přehled technických parametrů telefonu Nubia X6 (nejvyšší varianta)

Rozměry: 179,5 × 89 × 7,9 mm

Hmotnost: 215 gramů

Displej: Sharp CGS 6,44“, OGS, Full HD (1920 x 1080), 344ppi, Gorilla Glass

Baterie: Li-Ion, 4250 mAh

Datové funkce a konektivita: GPRS: ano, EDGE: ano, HSDPA: ano, HSUPA ano,

Wi-Fi 802.11b/g/n (2,4G i 5G), Bluetooth 4.0, USB 3.0 (OTG), NFC, DLNA, Wi-Fi display, HDMI

Navigace: vestavěná GPS: ano (A-GPS), Google Maps

Paměť: 3 GB RAM, 128 GB ROM

Čipová sada, procesor: Qualcomm Snapdragon 801 (8974AC), Quad-core (4x 2,5 GHz), GPU Adreno 330

Operační systém: Android 4.3, nová verze vlastní nadstavby UI Nubia 2.0

Fotoaparát: 13 MPx (F2.0), 5 optických elementů, 2x blesk, autofocus, vyvážení bílé, macro, inteligentní systém optické stabilizace, vysokorychlostní sekvenční snímání, režim panorama

přední kamera 13 MPx (F2.2)

O společnosti ZTE CZECH

ZTE CZECH s.r.o. je českým zastoupením významného světového výrobce mobilních telefonů, ZTE Corporation. Mezi prodejní úspěchy ZTE patří smartphony s operačním systémem Android, např. ZTE Skate Pro, ZTE Grand S Flex, ZTE Blade V nebo ZTE Blade G.

Produktové portfolio ZTE v České republice doplňují tablety, a dále USB modemy pro mobilní internet, nově i v síti nové generace LTE (Long Term Evolution).

Kromě přístrojů pro uživatele nabízí i kompletní infrastrukturní řešení pro pevné i mobilní telefonní sítě.

Více informací získáte na stránkách http://ztedevices.cz/.

O společnosti ZTE Corporation

ZTE (Zhong Xing Telecommunication Equipment) je čínská společnost podnikající v oboru komunikačních technologií. Nabízí kompletní infrastrukturní řešení pro kabelové i bezdrátové počítačové sítě, pevné i mobilní telefonní sítě, videokonference, optický přenos signálů a další. Mimo to se zabývá i vývojem sítí nové generace (LTE) a stává se významným celosvětovým výrobcem mobilních telefonů. ZTE nyní již patří 4. pozice největšího celosvětového dodavatele mobilních telefonů podle počtu prodaných kusů. ZTE spolupracuje s více než 500 operátory ve více jak 120 zemích světa.

Společnost byla založena roku 1985 a dnes patří k největším v Číně. Její sídlo se nachází ve městě Shen-Zhen. Společnost zaměstnává ve světě okolo 85 000 lidí. ZTE Corporation založila několik výzkumných a vývojových pracovišť, a to ve Francii, v USA, ve Švédsku, Indii, Pákistánu a v Číně.

Více informací získáte na stránkách http://www.zte.com.cn.