Závěrečná zpráva o průběhu a výsledcích aukce kmitočtů pro LTE

Praha, 26. března 2014 – Český telekomunikační úřad na svých webových stránkách a v Telekomunikačním věstníku zveřejnil závěrečnou zprávu o průběhu a výsledcích aukce kmitočtů pro rychlý mobilní internet. Té se ve druhé polovině loňského roku zúčastnilo celkem pět subjektů: Telefónica Czech Republic, a.s., T-Mobile Czech Republic a.s., Vodafone Czech Republic a.s., Revolution Mobile a.s. a SAZKA Telecommunications a.s. (dříve „TASCIANE, a.s.“). (TZ)

Protože v prvním aukčním kole společnosti SAZKA Telecommunications a Revolution Mobile nevyužily právo podávat nabídky na vyhrazený aukční blok A3 v pásmu 800 MHz, byl tento blok od druhého kola aukce zpřístupněn pro podávání nabídek ostatním účastníkům aukce.

V rámci celé elektronické aukční fáze aktivně přihazovaly společnosti Telefónica, T-Mobile a Vodafone. Až do 13. aukčního kola trval  v pásmech 800 MHz a 1800 MHz převis poptávky, když tito účastníci aukce dohromady podávali nabídky na větší počet bloků, než jaký byl v uvedených aukčních kategoriích k dispozici. Posledním bylo 14. aukční kolo.

Součástí zveřejněného dokumentu je detailní protokol o průběhu elektronické aukce. Úřad nad rámec tohoto dokumentu následně zveřejní stejný protokol i o aukci zahájené v roce 2012.