Společnost PocketBook uvádí aplikaci pro pohodlné čtení na iOS

27. 3. 2014, Praha, Česká republika – PocketBook, přední společnost v oblasti vývoje a výroby čteček elektronických knih, představuje aplikaci PocketBook Reader pro iPhone a iPod Touch se systémem iOS, se kterou mohou uživatelé pohodlně číst mnoho formátů elektronických knih a dokumentů. Čtení elektronických publikací nebylo dosud na těchto zařízeních tak intuitivní, jako s novou aplikací PocketBook. (TZ)

„Uvědomujeme si, že velké množství uživatelů elektronických přístrojů chce mít své oblíbené knihy při sobě. Tito uživatelé, kteří potřebují být stále online, chtějí na cestách ve volných chvílích číst. Dáváme jim k dispozici výkonný a inteligentní nástroj pro čtení, aby nemuseli mít v tašce dvě zařízení. Při jeho vývoji jsme využili všech našich poznatků z oboru, na který se specializujeme už řadu let,“ říká Maksym Zheleznyak, Head of CEE Sales Department společnosti PocketBook.

PocketBook Reader umožňuje číst knihy a zobrazit dokumenty s maximálním pohodlím na každém zařízení iPhone a iPod Touch se systémem iOS 6.0 nebo novějším. Aplikace je designována do grafické podoby iOS 7,0. PocketBook Reader je dokonalá kombinace intuitivního rozhraní a nabízí maximální sadu funkcí pro pohodlné čtení. Aplikace používá nestandardní kruhové menu s „kouzelnými“ možnostmi, které se mohou lišit v závislosti na formátu knihy. Použité řešení umožňuje rychlý přístup ke všem funkcím čtení a nastavení bez zbytečného zobrazení možností, které nejsou v daném formátu podporovány.

Sada funkcí aplikace PocketBook Reader potěší i ty nejnáročnější mobilní čtenáře. Navigace pomocí knihovny je velmi intuitivní a uživatel si může sám zvolit její vzhled. Řezy písma, intenzita jasu a režim čtení, to všechno jsou vlastnosti, které lze přizpůsobit momentálním potřebám. Aplikace umožňuje upozornit na zajímavý citát v textu, vytvořit poznámku s připomínkami a sdílet ji (stejně jako všechny ostatní myšlenky a komentáře) s využitím Twitteru, Facebooku, SMS zpráv nebo e-mailu.

Ve srovnání s jinými aplikacemi pro čtení na zařízeních využívajících iOS nabízí PocketBook Reader jeden z nejúplnějších seznamů podporovaných formátů. V současné době podporuje aplikace PocketBook Reader pro iOS formáty PDF, PDF DRM, EPUB, EPUB DRM, DjVu, TXT, FB2, FB2.zip, acsm. V následující verzi přibudou ještě možnosti zobrazení CHM, HTML a komiksů.

Aplikaci PocketBook Reader jistě ocení uživatelé, kteří často zobrazují a čtou dokumenty PDF a DjVu. PocketBook Reader umožňuje nejen přiblížit a nastavit možnosti posunu v dokumentu, zobrazit ho v orientaci na šířku, ale také schopnost vyříznout oblasti dokumentu.

PocketBook Reader pro iOS poskytuje nekompromisní komfort a umožňuje číst s maximálním pohodlím a možnostmi.

O společnosti PocketBook:

PocketBook je čtvrtý největší světový výrobce prémiových čteček e-knih založených na technologii E Ink (elektronický papír), stejně jako výrobce multimediálních čteček a tabletů se systémem Android. Společnost byla založena v roce 2007. Její sídlo se nachází ve městě Lugano (Švýcarsko). Výrobky společnosti se prodávají v 27 zemích po celém světě. Díky kombinaci hardwaru, softwaru a unikátnímu ergonomickému designu se čtečky PocketBook řadí k prémiovému segmentu trhu.