Tieto podporuje Hodinu Země, druhá nejvyšší budova Ostravy zhasne

Ostrava, 27. března 2014 – Společnost Tieto, přední severoevropský poskytovatel služeb v oblasti IT a produktového inženýrství, se připojuje k Hodině Země. Tato mezinárodní akce na podporu ochrany životního prostředí proběhne již tuto sobotu 29. března a Tieto Czech se připojí symbolickým zhasnutím světel v celém komplexu Tieto Towers. (TZ)

„Ochrana životního prostředí je jednou ze základních hodnot naší společnosti, proto jsme rádi, že se můžeme připojit a podpořit akci, která právě na tuto problematiku poukazuje,“ říká Petr Lukasík, generální ředitel společnosti Tieto Czech. „Přestože naše společnost funguje v nonstop režimu, zhasneme v sobotu mezi 20:30 a 21:30 veškeré nezbytné osvětlení, a to uvnitř i vně budovy,“ dodává Lukasík.

Ochrana životního prostředí je jednou z dlouhodobých priorit společnosti Tieto. Jejím hlavním cílem je dosáhnout snížení emisí CO2 . Mezi iniciativy společnosti Tieto Czech patří například podpora alternativní dopravy, zejména cyklistiky či organizované spolujízdy pro zaměstnance ze vzdálenějších lokalit.

Komplex Tieto Towers, ve kterém firma sídlí, navíc disponuje moderními prvky pro snížení energetické zátěže. K těm patří například vnější rolety, jež eliminují nutnost použití umělého osvětlení během pracovního dne, či střešní kolektory, které filtrují dešťovou vodu pro zavlažování zeleně v okolí budovy.

O společnosti Tieto

Tieto je největší severoevropský dodavatel IT služeb poskytující komplexní služby v oblasti IT pro soukromý i veřejný sektor a služby pro vývoj produktů v oblasti komunikace a moderních technologií. Jako důvěryhodný partner v transformaci IT pomáháme našim zákazníkům přizpůsobit jejich procesy a podnikání požadavkům trhu. V Tietu klademe velký důraz na profesionální růst a výsledky. Společnost Tieto, založená v roce 1968, se sídlem v Helsinkách a čistými tržbami 1,7 miliard eur zaměstnává na 15 000 expertů a působí ve více než 20 zemích světa. Její akcie jsou obchodovány na burze NASDAQ OMX v Helsinkách a Stockholmu.