8. ročník Internet Effectiveness Awards 2013 zná své vítěze, v nové kategorii Online obchod zvítězil web Megapixel.cz

Letošní ceny IEA jsou již rozdány. 27. března byla v Paspově sále v Praze již po osmé oceněna nejefektivnější řešení českých internetových projektů. (TZ)

IEA oceňuje funkční internetová řešení

Internet Effectiveness Awards je soutěž, která oceňuje skutečně funkční internetová řešení, mající měřitelný výsledek. To ji také odlišuje od dalších podobných soutěží, které často hodnotí inovativnost nebo originalitu – a na skutečný dopad na byznys se nepřihlíží. Proto, že jde právě o efektivitu, a nikoliv velikost či rozsah řešení, mohou vedle sebe být hodnoceny malé i velké firmy – do soutěže se mohou přihlásit státní instituce, města, obce či charitativní organizace. Uzávěrka pro přihlášky do letošního ročníku byla 17. ledna 2014. Porotu pak čekala intenzivní práce a vyhodnocování výsledků celkem v 9 kategoriích, mezi kterými nechybí cena o nejlepší online obchod, bankovní nebo finanční služby, ale ani kultura a zábava nebo neziskový sektor.

Objektivní porota měří konkrétní úspěchy

Ceny IEA jsou uznáním, že vítězové dokážou využít digitální média ke vzniku nových způsobů podnikání a přitom dosahují skutečných výsledků. Porota vybírá vítězná řešení na základě jejich efektivity, porovnává konkrétní výsledky a úspěchy, kterých řešení dosáhla prostřednictvím digitálních médií. Měřítkem je celkový úspěch vztažený k nákladům na projekt. Zajímavostí je i to, že každý přihlašovatel má právo vyřadit až dva porotce z hodnocení svého přihlášeného projektu, pokud nemá důvěru v jejich objektivní hodnocení. Označení porotci nemají ani přístup k důvěrným informacím uvedeným v přihlášce. Vybraní porotci se navíc dobrovolně zříkají hodnocení všech projektů, ve kterých by mohl nastat střet zájmů.

Nejefektivnějším obchodem se stal web Megapixel.cz

Letošní novinkou soutěže je cena pro Online obchod. Historicky prvním vítězem této kategorie se stal web Megapixel.cz, který za posledních několik let sbírá jednu cenu za druhou. Úspěšná spolupráce PeckaDesign, autorů webu, a Megapixelu začala již v roce 2005, od té doby společně rozvíjí unikátní internetový obchod, jehož úspěchy vyvrcholily mimo jiné oceněním Nejlepší e-shop v Česku v soutěži WebTop100 v letech 2007, 2008, 2009 a po kompletním redesignu webu také v roce 2013. Michal Horák, ředitel společnosti PeckaDesign, komentuje vítězství v soutěži IEA takto:„Za sebe i celý tým, který na tomto projektu velmi intenzivně pracoval, mohu říct, že ocenění vnímáme jako obrovskou poctu. Vítězství v této kategorii je pro nás potvrzením, že naše zapálení a osobní přístup k projektům přináší skutečně efektivní výsledky.“

Internet Effectiveness Awards pod taktovkou Asociace.BIZ

Prestižní soutěž pořádá Asociace.BIZ – sdružení IT společností a internetových agentur zaměřených na vývoj internetových a intranetových řešení. Kromě Internet Effectiveness Awards organizuje odborný seriál konferencí La Degustation Online, vydává odborné publikace a Zpravodaj světa internetových řešení.

Krátká verze zprávy:
Letošní ceny Internet Effectiveness Awards jsou již rozdány. 27. března byla v Paspově sále v Praze již po osmé oceněna nejefektivnější řešení českých internetových projektů. Historicky prvním vítězem nové kategorie Online obchod se stal web Megapixel.cz z dílny PeckaDesign.

Twitter:
Internet Effectiveness Awards 2013 znají vítěze. Nejefektivnější online obchod je @Megapixelcz z dílny @peckadesign