Verbatim představuje inovativní optiku pro lepší výkon LED žárovek

Praha, 28. března 2014: Necelý týden před zahájením veletrhu Light + Building, Verbatim oznámil, že odhalí další LED inovace od Mitsubishi Chemical Corporation: LED žárovku MR16 s dichroickým efektem, vylepšenou všesměrovou optiku pro žárovky Classic A a další rozšíření řady žárovek Classic B napodobujících plamen svíčky, které využívají technologii VxRGB. (TZ)

Dichroická led žárovka Verbatim MR16 je cenově a energeticky výhodnou náhradou za dichroické halogenové žárovky často využívané k osvětlení chodeb, jako závěsná svítidla a k nasvícení výloh v obchodech. Žárovka poskytuje veškeré energeticky úsporné výhody LED osvětlení spolu s vyhledávaným prostorovým světelným efektem, který je charakteristický pro dichroické halogenové žárovky. Dichroická 4W LED žárovka Verbatim MR16 s paticí GU5.3 poskytuje díky vynikající optice přesnou distribuci světla s minimálním únikem mimo požadovaný úhel 30° směřující osvětlení tam, kde jej uživatel potřebuje nejvíce. Díky kompaktnímu tělu je tato MR16 žárovka vhodná do všech typů svítidel. 

Prezentována bude také unikátní optika Mirageball, která využívá speciální optickou čočku, vytvořenou procesem formování dvou barev, vyvinutou společností Mitsubishi. Tato speciální optika poskytuje rovnoměrnou distribuci všesměrového světla – něco, co bylo doposud pro výrobce LED světel jen těžko dosažitelné bez nežádoucích stínů nebo kruhů. Nová žárovka Classic A je ideální pro stojací lampy nebo do nástěnných svítidel, kde je zapotřebí rovnoměrné světlo s širokým úhlem vyzařování.

Na L+B 2014 bude Verbatim demonstrovat také nové varianty své průkopnické technologie žárovek VxRGB™ Classic B typu svíčky. LED žárovky True Candlelight umožnují uživatelům zažít příjemnou hřejivou atmosféru jako při světle skutečné svíčky kdy barevná teplota 1900 K velmi přesně napodobuje opravdový plamen. K této LED svíčce se přidá Rich Flame Candle, žárovka s ještě teplejším bílým světlem naladěná na 1650 K; Flicker Flame Candle, LED Classic B, která navíc simuluje jemné plápolání hořící svíčky a Tunable Flame Candle, žárovka typu svíčka umožňující průběžné nastavení barevné teploty z 2400 K až na 1900 K.

Verbatim dále představí dvě nové bodovky VxRGB MR16 s vysokým indexem podání barev (CRI). Díky hodnotě CRI 97 a možností výběru mezi teplou bílou (2950 K), nebo studenou bílou (6500 K) jsou nové žárovky Verbatim VxRGB ideální volbou pro místa, která vyžadují nejvyšší kvalitu osvětlení. Verze ve studené bílé je zvláště vhodná pro klenotnictví, zdravotnická zařízení, nebo jakékoliv specializované obchody s požadavkem na velmi chladné, ostré bílé směrové světlo.

Stejně jako všechny tyto jedinečné LED produkty z dílny Mitsubishi Chemical bude prezentována i řada integrovaných stropních LED svítidel pro běžné a zvýrazňující osvětlení, dostupná ve velkém výběru průměrů a světelných výkonů, které zákazníkům dávají možnost zvolit produkt přesně podle svých individuálních potřeb.

Verbatim představí také nejnovější, bílé světlo emitující OLED panely VELVE™, využívající nový vstřikovací proces. Tato efektivní a spolehlivá metoda, vyvinutá v rámci spolupráce Pioneer Corporation a MMC, slouží pro výrobu větších a kvalitnějších panelů za nižší cenu, která umožňuje vývoj průlomových světelných aplikací.

Light + Building, konající se každé dva roky, je jedním z největších světových veletrhů ve své oblasti a láká architekty, návrháře interiérů, světelné projektanty, dodavatele i distributory z celé Evropy.

Obrázky ke stažení zde:

http://download.publitek.com/VER070.zip

 

O společnosti Verbatim

Verbatim je přední světová společnost v oblasti ukládání dat a LED osvětlení se širokým produktovým portfoliem pro spotřebitelské a profesionální využití. Od roku 1969 udává Verbatim směr vývoje technologií pro uchovávání dat a je největším světovým dodavatelem optických médií (Blu-ray, DVD a CD).  Společnosti rovněž vyrábí  flash paměti, externí pevné disky, a stejně tak i široké spektrum počítačového příslušenství.

Kromě toho je Verbatim inovátorem v rychle se rozvíjející oblasti LED a OLED osvětlení, vyvíjí produkty s nízkou spotřebou energie, dlouhou životností a vylepšeným dojmem z osvětlení. Nově je také dodavatelem systémů pro filtrování vody, značka Cleansui je v Japonsku jednou z nejoblíbenějších v oblasti vodních filtrů.

Verbatim je dceřinou společností Mitsubishi Kagaku Media, člena uskupení Mitsubishi Chemical Corporation, jedné z největších světových chemických společností, která investuje do výzkumu a vývoje v mnoha různých odvětvích. Základní principy společnosti jsou založeny na snaze pomáhat lidem žít zdravým, pohodlným a trvale udržitelným způsobem. Regionální pobočky Verbatimu jsou EMEA, APAC a Sev. a Jižní Amerika, s kancelářemi ve většině zemí světa. Evropské ústředí společnosti má sídlo ve Velké Británii. Více informací naleznete na adrese: www.verbatim-europe.cz.