Pivotal nabízí novou sadu Big Data Suite, která významně snižuje finanční náročnost práce s velkými objemy dat

PRAHA, 8. dubna 2014: Společnost Pivotal dnes oznámila dostupnost řešení Pivotal Big Data Suite, které představuje sadu softwaru, podpory a aktualizační údržby ve formě ročního předplatného. Tato sada obsahuje produkty Pivotal Greenplum Database, Pivotal GemFire, Pivotal SQLFire, Pivotal GemFire XD, Pivotal HAWQ a Pivotal HD a tvoří flexibilní nabídku produktů pro rychlé zpracování velkých objemů dat. Pivotal Big Data Suite je k dispozici ode dneška a nabízí se ve formě dvou- a tříletého předplatného za velmi atraktivní cenu závisející na počtu procesorových jader. (TZ)

Sloučení tradičních i nově vznikajících technologií pro datovou infrastrukturu se označuje jako „Business Data Lake“ a představuje novou prioritu ředitelů informačních technologií pro rok 2014 i dále. Podobné řešení dokáže nabídnout společnost Pivotal díky svým rozsáhlým zkušenostem se zpracováním a analýzou dat. Sada Pivotal Big Data Suite zaplňuje stávající mezeru na trhu. Podnikům pomáhá využívat prudkého růstu objemu dat, neboť jim nabízí mnohostranné datové portfolio za cenu odpovídající rozsahu využití tohoto řešení. Organizace tak mohou flexibilně a bez omezení přesouvat své investice mezi jednotlivými technologiemi v rámci této sady. Cena podle počtu procesorových jader zajišťuje, že zákazníci nemusejí platit pouze za uložená data, což je důležité pro podniky, které chtějí do řešení Business Data Lake konsolidovat stále větší objemy dat. Díky sadě Pivotal Big Data Suite mohou nyní společnosti ukládat vše, analyzovat data a zjišťovat potřebné informace bez obav při rozhodování o investicích do datových technologií.

Neomezený, plně podporovaný Apache Hadoop

V reakci na současné potřeby podniků spravovat, ukládat a analyzovat obrovské objemy dat se Hadoop ukazuje jako přední nástroj stále více využívaný společnostmi po celém světě jako jádro řešení pro správu dat. Vzhledem k rychlému rozšiřování požadavků na datová úložiště na bázi Hadoop se tradiční softwarové modely založené na spotřebě prostředků jeví jako významné, nákladné překážky bránící úspěchu podniků na poli big data. Pouze společnost Pivotal nabízí neomezené předplatné současné přední podnikové distribuce Hadoop, kterou je Pivotal HD. Díky sadě Pivotal Big Data Suite zbavuje Pivotal HD podniky pout a umožňuje jim rozšířit používání řešení Business Data Lakes na ukládání veškerých dat a jejich analýzu bez obav z neřízeného nárůstu nákladů na licence a podporu.

Pivotal Big Data Suite spojuje dohromady všechny důležité datové technologie a poskytuje zákazníkům možnost využívat jakoukoli z nich, kdykoli a kdekoli je třeba. Stávající zákazníci řešení Pivotal Greenplum Database mohou i nadále využívat výkonné nástroje pro analýzu dat, zároveň však mohou rozšířit používání portfolia datových produktů Pivotal: od zpracování dat v paměti v reálném čase prostřednictvím produktu Pivotal GemFire, přes Pivotal SQLFire a Pivotal GemFire XD až po vysoce rychlé zpracování dotazů pomocí Pivotal HAWQ v rámci Pivotal HD. Sjednocené, zjednodušené a flexibilní licencování poskytuje organizacím možnost používat ty technologie, které nejlépe vyhovují jejich potřebám.

Podpora podnikání založeného na datech a využití cloud computingu

Data jsou základem fungování každé společnosti, prostředkem k nalézání odpovědí na nejdůležitější otázky související s podnikáním a základem pro vznik nové třídy aplikací, které dokáží lépe sloužit potřebám zákazníků. Společnost Pivotal prostřednictvím všech svých produktů a služeb včetně sady Pivotal Big Data Suite, řešení Pivotal One jako světově první multicloudové podnikové platformy poskytované jako služba a dynamického vývojářského oddělení Pivotal Labs vytvořila mimořádně zajímavou nabídku, která zákazníkům umožňuje nastoupit cestu transformace a využívat přínosů cloudové éry.

Paul Maritz, generální ředitel společnosti Pivotal

„Podnikoví zákazníci jsou připraveni na přechod k nové generaci data computingu, která jim poskytne rychlost, neomezenou kapacitu a efektivitu potřebnou k udržení konkurenceschopnosti na trhu. Musejí být schopni uplatňovat výhody moderních databázových technologií a využívat je souhrnně bez obav z vysokých nákladů či zmařených investic. Prostřednictvím sady Pivotal Big Data Suite se stáváme lídrem v oboru, neboť odstraňujeme překážky v přístupu k datům. Naši zákazníci tak nemusejí volit mezi databází Hadoop či SQL, mezi zpracováním v paměti či v reálném čase, ale získávají efektivitu a hodnotu.“

Dostupnost

Sada Pivotal Big Data Suite je okamžitě k dispozici. Ceny naleznete na webu  www.gopivotal.com

O společnosti Pivotal

Společnost Pivotal, která usiluje o rozvoj open source projektů a otevřených standardů, nedávno představila Pivotal One, první ucelenou vícecloudovou službu typu PaaS pro podniky. Zároveň je Pivotal předním poskytovatelem aplikací a softwaru pro datovou infrastrukturu, služeb pro dynamický vývoj a poradenství v oboru analýzy dat. Společnost Pivotal můžete sledovat v sítích Twitter @gopivotal, LinkedInGoogle+.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.