Synology DSM 5.0 chráněno proti chybě „Heartbleed“ v knihovně OpenSSL

Taipei, Tchaj- wan— 11. dubna 2014—Synology® Inc. ohlásilo uvedení aktualizace operačního systému DSM 5.0 – 4458 Update 2, která řeší bezpečnostní hrozbu CVE-2014-0160 známou též jako “Heartbleed bug” v knihovně OpenSSL.   (TZ)

Vzhledem k tomu, že OpenSSL je jednou z největších kryptografických knihoven a je používána mnoha webovými stránkami, učinilo Synology okamžité kroky k odstranění této hrozby:

  • Uživatelé používající DSM 5.0 prosíme, aby postupovali dle pokynů na této stránce, aktualizujte DSM a obnovte SSL certifikaci

  • Uživatelům s DSM 4.3 je doporučeno přejít na DSM 5.0. Pokud si uživatelé přejí zůstat u verze 4.3, patch bude k dispozici na konci dubna

  • Uživatelům verze DSM 4.1 je doporučen upgrade na 4.2 kde bude dostupný patch během jednoho týdne

  • Uživatelé verze DSM 4.1 a starší nejsou touto hrozbou ovlivněni

  • Servery MyDS Center byly aktualizovány a jejich použití je bezpečné. Uživatelům je přesto z preventivních důvodů doporučován reset hesla.

Synology považuje bezpečnost dat jako jednu nejdůležitějších z priorit a bude i nadále věnovat veškeré úsilí a zdroje pro zajištění našich řešení spolehlivými bezpečnostními prvky a předcházet tak dalším hrozbám. Pokud uživatelé potřebují pomoc po upgradu na poslední verzi DSM nebo mají jakékoliv jiné dotazy, mohou kontaktovat security@synology.com.

Synology v kostce

Společnost Synology plně využívá výhod nejnovějších technologií, aby mohla poskytnout podnikům a domácím uživatelům spolehlivé a cenově dostupné způsoby centralizovaného ukládání dat, jednoduchého zálohování dat, sdílení a synchronizace souborů napříč různými platformami a přístupu k datům na cestách. Synology si klade za cíl dodávat výrobky s průkopnickými funkcemi a nejlepší zákaznickou podporou ve své třídě.