Neuvěřitelně čisté tóny s výrobky High Resolution Audio od Sony

Nové přírůstky v portfoliu High Resolution Audio od Sony vás přenesou přes hranice CD kvality do nového světa čistšího a věrněji reprodukovaného zvuku. (TZ)

Zatímco soubory MP3 postrádají drahocenné detaily původního signálu, High-Resolution Audio zachovává mnohem více informací při převodu analogového signálu na digitální. Výsledkem je autentický zvuk, který je ještě blíže tomu, jak jej umělci a jejich publikum slyšeli původně.

AV zesilovače pro domácí kino STR-DN1050 a STR-DN850

Nové AV zesilovače přinášejí nekompromisní High-Resolution Audio kvalitu a současně velkorysé možnosti připojení do domácí sítě. Prémiové komponenty a precizní konstrukce zaručují, že STR-DN1050 a STR-DN850 dodávají bohatý detailní zvuk, který ocení každý milovník hudby.

STR-DN1050 a STR-DN850 vám umožní vychutnat si hudbu včetně DSD a 192KHz/24bitových (WAV/FLAC) souborů. Oba přijímače dokážou streamovat vynikající zvuk ve vysokém rozlišení i přes domácí síť. Můžete připojit svůj telefon či USB s oblíbenými skladbami. Vestavěné technologie Wi-Fi a Bluetooth zajistí snadné bezdrátové propojení s mobilními zařízeními. Navíc oba modely umožňují poslech jediným dotekem na smartphonu Sony Xperia a nebo pomocí jiných zařízení se systémem Android vybavených NFC či zařízení Apple Airplay.

Vlajková loď STR-DN1050 dává domácí zábavě nový rozměr. Pyšní se nejlepší konstrukcí ve své třídě, protože využívá pevné šasi, které tlumí nežádoucí vibrace, a navíc má skleněnou desku se spoji z epoxidové pryskyřice. Komponenty vytvořené na míru zahrnují supervelký napájecí transformátor a ručně sestavený blok elektrolytických kondenzátorů a audio rezistorů.

Masivní výstupní výkon 165W x 7.2ch přijímače se super širokopásmovými zesilujícími obvody reprodukuje hudbu s neuvěřitelnou čistotou. Vestavěný 4K přenašeč dodává extra detaily zdrojům s nižším rozlišením, což je skvělé při sledování filmů z Blu-ray disku nebo jakéhokoliv jiného zdroje na 4K televizi. Díky rozdělení poslechových zón si můžete současně vychutnat jak koncert v ložnici, tak akční film v obývacím pokoji. Intuitivní vizuální rozhraní umožňuje jednoduchou úpravu nastavení prostřednictvím televizní obrazovky a nového zjednodušeného dálkového ovládání.

Prozkoumávání světa High-Resolution Audio zábavy, vám usnadní přehledný dálkový ovladač, nebo použijte zdarma aplikaci Sony SongPal (iOS6/Android 2.3.3 nebo novější) pro ovládání přijímače pomocí telefonu a brouzdejte on-line službami jako je Music Unlimited, Spotify nebo Deezer. Jelikož jsou tyto vestavěné aplikace pro přijímač „přirozené“, užijete si čistý nekompromisní zvuk, který je lepší než při poslechu hudby z cloudové služby na vašem PC nebo smartphonu.

Multi-Audio Player systém MAP-S1

Vše je zde − kompaktní MAP-S1 má silný 100W zesilovač, tuner a CD přehrávač integrovaný v elegantním přístroji, který se vejde na polici nebo do knihovny. Stačí přidat reproduktory a můžete si užívat Hi-Resolution Audio.

Univerzální MAP-S1 hraje soubory ve vysokém rozlišení stejně jako MP3 a další audio formáty z široké škály zdrojů a zařízení. Audio zesilovač Sony S-Master HX snižuje zkreslení a šum, zatímco DSEE HX zajistí převedení vaší současné sbírky hudby včetně komprimovaných souborů a CD na lepší kvalitu než CD.

Přenášejte hudbu z PC nebo internetových služeb jako  Spotify a Music Unlimited přes domácí síť. Připojte USB flash disk nebo smartphone pomocí kabelu, Bluetooth nebo Apple AirPlay. Jen jeden dotek stačí pro okamžité bezdrátové propojení s telefonem nebo tabletem podporující technologie NFC.

Pro skutečně uspokojivý zážitek propojte MAP-S1 s novými High-Resolution reproduktory SS-HW1 od Sony. S těmito kvalitními regálovými reproduktory získáte to nejlepší z audio zdrojů ve vysokém rozlišení. Vyjádří i ty nejjemnější detaily vaší hudební sbírky. Basový reproduktor o velikosti 13 cm je vybavený MRC (Mica Reinforced Cellular) vláknovým kuželem, který je extrémně lehký a přitom pevný, aby minimalizoval nežádoucí rezonance a zabarvení. Unikátní WD(Wide Dispersion)-Super Tweeter reprodukuje rozšířené vysoké frekvence s nebývalou transparentností a realističností.

Přehrávač SA-CD/Blu-ray disků BDP-S7200

Nejnovější přehrávač Blu-ray disků od Sony má na svém úžasném seznamu specifikací také možnost přehrávání High Resolution Audia. Špičkový BR přehrávač BDP-S7200 je záruka pro dokonalou kvalitu filmu z BR disků a zároveň s ohromujícím zvukem

Rychlý přístup do světa on-line obsahu je doplněný o nová zajímavá vylepšení kvality obrazu a zvuku. Je to první Blu-ray přehrávač od Sony, který umí přehrávat i Super Audio CD a Hi-Resolution Audio soubory. I když posloucháte internetová videa a MP3 skladby s nízkým rozlišením, Sony Digital Music Enhancer dá zvukům přirozeně vysoké, obnovené frekvence, které se ztratily v hodně komprimovaných souborech.

Pokud sledujete filmy na Blu-ray discích přes BDP-S7200, 4K upscaling dokáže převést kvalitu Full HD na 4K. Dokonce i kvalita webových videí je vylepšená s IP Content Noise Reduction Pro, který je poháněn rychlým Dual Core procesorem pro ostřejší snímky, bohaté struktury a přirozené tonální gradace.

Vylepšená Wi-Fi umožňuje v síti spolehlivé streamování videa a hudby. Nabízí k prozkoumání svět online zábavy a okamžitý přístup k filmům, hudbě, TV a dalšímu obsahu od společnosti Sony Entertainment Network. Procházejte on-line kanály, nebo se podívejte na nejnovější videa z YouTube. S Miracast navíc budete moci sdílet na obrazovce vašeho televizoru fotografie, videa a hudbu přímo z vašeho smartphonu či tabletu.

Nová řada High-Resolution Audio zařízení od Sony bude v prodeji od května 2014.

– Konec –

Hlavní technické údaje – High Resolution Audio

STR-DN1050

STR-DN850

7 x 165W

High-Resolution Audio

192kHz/24bit WAV/FLAC playback thru. USB/Ethernet

DSD playback thru. HDMI/USB

6 x HDMI In, 3 x HDMI Out

4K Upscale / 4K Pass through

2 x MHL

USB for Walkman, iPod/iPhone and USB memory devices

2 zones distribution

Wi-Fi certified

Airplay

One-touch listening (Bluetooth/NFC)

Sony Entertainment Network

Spotify® integrated

Tunein Radio

Intuitive  graphic user interface

SongPal™ app (iOS6/Android 2.3.3 or later)

Simplified remote controller

7 x 150W

High-Resolution Audio

192kHz/24bit WAV/FLAC playback thru. USB/Ethernet.

DSD playback thru. HDMI

5 x HDMI In, 1 x HDMI Out

4K Upscale / 4K Pass through

1 x MHL

USB for Walkman, iPod/iPhone and USB memory devices

Wi-Fi certified

Airplay

One-touch listening (Bluetooth/NFC)

Sony Entertainment Network

Spotify® integrated

Tunein Radio

Intuitive  graphic user interface

SongPal™ app (iOS6/Android 2.3.3 or later)

Simplified remote controller

Společnost Sony:

Společnost Sony je přední celosvětový výrobce inovativních audio, video, komunikačních a informačních produktů pro spotřebitelský trh i pro profesionální trhy. Společnost Sony je známá díky svým renomovaným audiovizuálním produktům, jako jsou například HD LCD televizory BRAVIA™, digitální fotoaparáty Cyber-shot™, videokamery Handycam®, digitální zrcadlovky „α“ (vyslovuj alfa), tablety Sony a MP3 přehrávače Walkman®, stejně jako osobní počítače VAIO™ a profesionální produkty pro 3D HD vysílání.

Za účelem získání dalších informací o společnosti Sony Europe prosím navštivte stránku http://www.sony-europe.com. Za účelem získání dalších informací o společnosti Sony Corporation prosím navštivte stránku http://www.sony.net.