Internetový projekt TV Blesk má za sebou úspěšný pilotní start

TV Blesk počátkem měsíce spustila zkušební verzi Magazínu Lesk a Bleskové zprávy na portálu www.tv.blesk.cz. Nové rubriky přinášejí atraktivní zpravodajství z domova i ze zahraničí z oblasti kultury, společnosti i sportu. Magazín Lesk a Bleskové zprávy se po divácky úspěšném testování zařadily mezi stálou programovou skladbu denních zpráv. (TZ)

Na stránkách www.tv.blesk.cz naleznou diváci několik video rubrik dle zaměření. K již stávajícím rubrikám videí, jako jsou Události, Celebrity, Pro ženy, Blesk Sport a Auto nyní přibyly Bleskové zprávy a Magazín Lesk, které tvoří základní denní pilíře internetového projektu. Tým reportérů vysílá živě z integrovaného newsroomu Blesku a diváci tak mohou sledovat běžný chod práce ve vydavatelství.

„Bleskové zprávy jsou rychlým souhrnem aktuálních zpráv ze světa politiky, krimi, sportu a showbyznysu. Díky naším Bleskovým zprávám Vám stačí pouhé 4 minuty a víte vše podstatné. Tým Bleskových zpráv je přímo při výrobě novin, a tak některá témata uvidíte na videu ještě dříve, než je vydáme v novinách. Bleskové zprávy uvádí tváře známé z televizních obrazovek –  David Vaníček a Bára Horáková. V Magazínu Lesk pak mohou diváci sledovat oblíbené kauzy ze společnosti a zaměřené vždy na nějaké téma. Kauzy zpracovávají reportéři s dlouholetou praxí, kteří se i bulvárním tématům věnují seriózně a s patřičnou dávkou nadhledu“, komentuje internetový projekt šéfredaktor integrovaného newsroomu Blesku Radek Lain.

„Internetový projekt TV Blesk jsme intenzivně na portálu blesk.cz vyvíjeli dva roky. Redakce produkuje videobsah, který doplňuje tištěné i online vydání Blesku. Divákům přinášíme podstatu kauz, které rozkrýváme podrobně až na dřeň. Redaktoři přináší neotřelý pohled na danou problematiku a nebojí se o problémech mluvit otevřeně“, říká generální ředitelka vydavatelství Ringier Axel Springer CZ Libuše Šmucelrová.

Ringier Axel Springer CZ je multimediální vydavatelství s největším počtem čtenářů na českém trhu. Naše tištěné tituly čte aktuálně 3 685 000 z vás. Ringier Axel Springer CZ je jasnou jedničkou mezi deníkovými vydavateli, kde dosahuje více než 36% podílu na trhu. Na časopiseckém trhu je Ringier Axel Springer CZ na druhém místě a významný podíl dosahuje i na internetu. Pod společností Ringier Axel Springer CZ působí v České republice také virtuální mobilní operátor BLESKmobil a dvě tiskárny Ringier Axel Springer Print CZ v Praze a Ostravě.

Ringier Axel Springer CZ je součástí švýcarsko-německé vydavatelské skupiny Ringier Axel Springer Media SE, vedoucí integrované multimediální korporace ve střední a východní Evropě. Společnost se sídlem ve švýcarském Curychu vydává noviny a časopisy, provozuje webové a mobilní platformy a vlastní tiskárny. Ringier Axel Springer Media SE je joint venture společností Ringier AG a Axel Springer AG.