Sady návrhových aplikací Autodesk 2015 podporují procesy nové průmyslové revoluce

PRAHA, 17. dubna 2014 – Společnost Autodesk oznámila novou verzi softwaru pro digitální prototypování určeného speciálně pro výrobní podniky, který poskytuje přístup k ucelenému portfoliu řešení Autodesk. Sady návrhových aplikací obsahují Autodesk Product Design Suite (PrDS), Autodesk Factory Design Suite (FDS), řešení pro správu dat a komplexní portfolio simulačního softwaru. (TZ)

„Naše sady poskytují návrhářům a konstruktérům ucelené portfolio nástrojů a cloudových služeb umožňující zjednodušit procesy navrhování, vizualizací a simulací od vývoje produktů až k jejich dodávkám,“ řekl Robert Kross, senior viceprezident, divize Design, Lifecycle and Simulation ve společnosti Autodesk. „Díky řešením, která jsou škálovatelná, nákladově efektivní a otevřená mají naši zákazníci příležitost navrhovat, vyrábět a prodávat skvělé produkty.“

Sady aplikací Autodesk 2015 jsou dostupné v několika cenově zajímavých edicích, včetně Standard (pouze Factory Design Suite), Ultimate a Premium (Factory Design Suite a Product Design Suite). Obě sady obsahují inovovanou verzi produktu Autodesk Inventor, který přináší novinky v oblasti 3D modelovacího prostředí a řadu dalších vylepšení vedoucích ke zvýšení produktivity.

Product Design Suite s digitálním prototypováním pro vývoj produktů

Novinkou v sadě Product Design Suite 2015 je funkce Freeform and Direct Edit modelování s vylepšenými funkcemi skicování. Tyto funkcionality poskytnou alternativní přístup k modelování s aplikací Inventor s cílem rychle prověřit a vytvořit modely ve volných formách tak, aby uživatelé mohli parametricky modifikovat importované pevné modely či nativní soubory a skici mohly být tvarovány rychleji a snáze dle definovaných požadavků.

Aktualizovány byly rovněž výukové nástroje a prostředí v Inventoru, aby usnadnily a urychlily procesy výuky prostřednictvím obrázků a cvičení, která provádějí uživatele běžnými pracovními postupy. Inovace byly také provedeny u funkcí součástí, sestav a kreslení.

„Společnost Valiant je globální dodavatel automatizovaných výrobních systémů a nástrojů pro automobilový, letecký a armádní průmysl, výrobu těžkých zařízení, výrobu produktů z odvětví alternativních energetických zdrojů a spotřebitelský sektor, který využívá Autodesk Product Design Suite ke zvyšování své konkurenceschopnosti,“ řekl Andrew Pawelski, CAD specialista ve společnosti Valiant. „Naše automobilová divize navrhuje výrobní systémy pro produkci automobilových karoserií a drážních pohonů obsahující více než 250 000 součástí. Sada Product Design Suite pomáhá našim konstruktérům trávit více času inovační činností, která přináší hodnotu našim zákazníkům.“

Factory Design Suite s digitálním prototypováním pro optimalizaci výrobních hal

Sada Autodesk Factory Design Suite 2015 poskytuje uživatelům přístup k integrovaným postupům pro navrhování výrobních provozů, ke zdrojům o továrním vybavení v cloudu a k výkonným vizualizačním a analytickým nástrojům, jež pomáhají zlepšovat přesnost, efektivitu a komunikaci nad návrhy výrobních linek a celých provozů.

Další nové funkcionality ve verzi 2015 umožňují efektivnější přechod ze zastaralých prostředí, rozšířené využití mračen bodů prostřednictvím Autodesk Recap a inovace funkce kusovníků, která uživatelům dovoluje rychle vytvářet, upravovat a zpracovávat seznam zařízení v návrhu továrny.

„Dearborn Mid-West dodává dopravníkové systémy na klíč pro všechny velké automobilky v Severní Americe. Využíváme sadu Autodesk Factory Design Suite k identifikaci omezení, které nastávají v provozech našich zákazníků, a k přesnému umístění našich zařízení hned na první pokus,“ řekl CJ Bagierek, viceprezident automobilové divize ve společnosti Dearborn Mid-West. „Pokud eliminujeme kolize a potřebu úprav v terénu, jsme schopni ušetřit čas a peníze a přitom překvapit své zákazníky kvalitními vizualizacemi ve 3D.“

Produkty Autodesk Simulation 2015 v každé fázi vývojového procesu

Řada produktů Autodesk Simulation obsahuje verze 2015 Autodesk Simulation Mechanical, Autodesk Simulation CFD a Autodesk Simulation Moldflow, jež společně s Autodesk Simulation Composites slouží jako ucelené portfolio nástrojů simulačního softwaru, které je navzájem propojené a integrované s každou fází produktového vývoje. Vylepšení portfolia simulačních produktů zahrnuje intuitivní pracovní postupy s aktualizovanými funkcionalitami v rámci řešení Simulation Moldflow a Simulation CFD, vyšší přesnost a rychlost prostřednictvím podpory linuxových systémů v produktu Simulation Moldflow, oddělené návrhové scénáře v rámci Simulation Mechanical a další inovace dostupné v portfoliu Autodesk Simulation.

O společnosti Autodesk

Autodesk pomáhá lidem podporovat svou představivost, navrhovat a vytvářet lepší svět. Každý od profesionálních designérů, přes konstruktéry a architekty až po digitální umělce, studenty a nadšence používá software Autodesk k posílení své kreativity a řešení důležitých výzev. Pro více informací navštivte prosím: autodesk.cz.