Nová verze mobilní aplikace ČTK nabízí volný i placený přístup

ČTK zpřístupnila uživatelům mobilních zařízení Android a Apple novou verzi své zpravodajské aplikace. Agentura v ní jednak nabízí výběr svého zpravodajství, jednak v ní svým klientům postupně umožní plný přístup z tabletů či mobilních telefonů do svých placených služeb Infobanka a News Select ČTK. (TZ)

Aplikace není pouhým vylepšením starší verze, ale je pojatá zcela nově. Umožňuje například čtení zpráv v offline režimu, tedy bez připojení k internetu. Nová je také navigace a nově podporuje mobily a tablety v prostředí Android.  Přesuny mezi sekcemi zpravodajství umožňuje jednoduché rolování, uživatel si při tom na zařízeních Apple sám volí, jak velký díl obrazovky chce věnovat textu a jaký navigaci.

Agentura pokračuje v trendu, který započala loni: propojuje své volné a placené nabídky. Zatímco volný obsah je financován převážně z reklamy, placený obsah slouží převážně smluvním odběratelům na základě předplatného. ČTK totiž není financována z veřejných prostředků, daní, poplatků nebo dotací. Ačkoli je zřízena zákonem, funguje jako běžná obchodní společnost.

Prostřednictvím nové aplikace je k dispozici první mobilní verze Infobanky ČTK, která nicméně na přelomu roku ještě projde zásadní proměnou uživatelského rozhraní. V Infobance ČTK – na rozdíl od Českých novin nebo volné mobilní zpravodajské aplikace – je k dispozici veškerý servis ČTK, tedy zhruba 500 textových zpráv denně, dále audio, fotografie a infografika, ale i dokumentační a speciální databáze, jako je například databáze očekávaných událostí nebo databáze výročí.

Kromě toho nová aplikace zprostředkuje přístup i do další profesionální služby News Select ČTK, která slouží především pro rychlou orientaci manažerů, a to i v angličtině.

http://www.ctk.cz/sluzby/mobilni-aplikace/