Veletrh NATPE||EUROPE představí ve spolupráci s Tandem communication summit koprodukce

Rod Perth, prezident a CEO společnosti NATPE spolu s Rolou Bauerovou, prezidentkou a partnerkou ve společnosti Tandem Communications potvrdili plán pořádat společně v rámci veletrhu NATPE||Europe v Praze summit zaměřený na možnosti koprodukce. Summit proběhne formou neformální snídaně v úterý 24. června v hotelu Hilton. (TZ)

Summit pod názvem „Nyní začíná příběh v Evropě!“ se bude týkat všech aspektů rychle se rozvíjejícího filmového průmyslu a přiměje zamyslet se nad možnostmi jeho fungování. Na akci se představí významné osobnosti z oboru, jako jsou společnosti aktivně se podílející na mezinárodní koprodukci, evropští výkonní producenti, jejichž příběhy se stávají úspěšnými i na globální úrovni, američtí výkonní producenti bořící hranice nebo evropské produkční společnosti se svými kreativními strategiemi.

„Spolupráce na úrovni mezinárodních koprodukcí je nezbytným krokem k zajištění prvotřídního obsahu na obou stranách Atlantiku. Střední a východní Evropa se pyšní mnoha výjimečnými a kreativními komunitami, které nám umožňují vytvářet neotřelou produkci nehledě na hranice. Je mi potěšením pozvat do Prahy skupinu expertů, která se s námi podělí o své zkušenosti, ambice i výzvy“, říká Rola Bauerová, prezidentka a partnerka Tandem Communications.

„Společnost Tandem je přední společností v oblasti pořádání velkých a programově náročných akcí a nám je potěšením spolupracovat s nimi na našem projektu. V tuto chvíli pracujeme na profesionálním diskusním panelu, který odhalí ty nejlepší taktiky v rámci mezinárodní koprodukční spolupráce. Účastníci summitu budou moci diskutovat o tom, jak nejlépe spojit více částí skládanky dohromady tak, aby společně vytvořily co nejkreativnější řešení, které spolehlivě zajistí návratnost investic“, popisuje program summitu Rod Perth, prezident a CEO NATPE.

Rola Bauerová

Rola Bauerová je úspěšnou producentkou, která byla nominovaná na Zlatý globus a již dvakrát na cenu Emmy. Letos se dokonce umístila v žebříčku Hollywood Reporter mezi 25 nejvlivnějšími ženami na globální televizní scéně. Je průkopnicí mezinárodní koprodukce již od roku 1985. Je výkonnou producentkou známého hodinového krimi seriálu „Crossing Lines“, který nedávno pokročil již do druhé série. Hvězdami seriálu jsou především William Fichtner, Marc Lavoine a Donald Sutherland. „Sex, lies and handwriting“ je novinkou koprodukční spolupráce společností Tandem a Lionsgate. Jedná se o seriál v žánru drama, který je produkovaný od roku 2012, kdy se společnost připojila ke skupině STUDIOCANAL. V nedávné době pak Tandem Communications oznámili, že Canal+ dostal zelenou odvysílat dramatický seriál „Spotless“, produkovaný právě Bauerovou, stejně tak jako „First Look Distribution Deal“ od autora a producenta Franka Spotnitze (X-Files).

Tato nová iniciativa je propojena s nedávno oznámeným „Spotlight on Poland“, jež je sponzorováno předními polskými společnostmi TVN, ATM Group a Monolith Films. „Spotlight on Poland“ bude exkluzivně promítáno na předváděcí akci v rámci veletrhu NATPE||Europe ve středu 25. června v Cloud 9 Sky Baru & Lounge v hotelu Hilton v Praze.

NATPE||Europe konající se 23. – 26. června 2014 se letos poprvé uskuteční v Praze, konkrétně v hotelu Hilton, který bude hostit pod jednou střechou všechny akce v rámci veletrhu, včetně doprovodného programu. NATPE||Europe nahrazuje NATPE Budapešť – dlouholetý projekt známý také pod názvem Discop. Veletrh NATPE||Europe vytváří příjemný a profesionální prostor, kde se mohou propojit nabídky i poptávky z celé střední a východní Evropy.

Více informací o možnostech registrace na veletrh NATPE||Europe naleznete na webových stránkách: https://www.natpe.com/europe/register.

O Tandem Communications

Společnost Tandem Communications, založena v roce 1999, se dostala do povědomí jako přední poskytovatel kvalitních produkcí dramat, které získaly hned několik ocenění a nominací, jako jsou Zlatý globus® nebo Emmy®. Tandem vyvíjí, financuje, produkuje a celosvětově distribuuje programy určené pro hlavní vysílací čas. The Pillars of the Earth, výherce Emmy a Gemini Award a nominovaný na Zlatý Glóbus, nebo World Without End jsou jen dvěma příklady úspěšné produkce společnosti Tandem, které kritika přijala velmi kladně. Kromě toho, že Tandem distribuuje své programy po celém světě, k tomu navíc dodává i další kvalitní obsahy od smluvních produkčních společností.

Konec roku 2011 znamenal pro Tandem novou kapitolu v historii společnosti. STUDIOCANAL převzala majoritní podíl ve společnosti a pomohla tak udělat ze společnosti Tandem televizní a produkční centrum evropských televizních studií. Angažovanost STUDIOCANAL v Tandem Communications umožnila společnosti posílit strategii jednohodinových seriálů, což vedlo například k nedávnému uvedení krimi série Crossing Lines, za níž stojí autor Edward Allen Berner (Criminal Minds), a k natočení 12 nových epizod pro druhou sérii.

Tandem Communications byla založena prezidentkou Rolou Bauerovou a COO Timem Halkinem, oba jsou zde figurují jako společníci. Sídlo společnosti je v Mnichově, v Německu. Výkonný více prezident Jonas Bauer se pak dalším společníkem stal roce 2007.

O NATPE

NATPE funguje na trhu rychle se měnícího globálního televizního průmyslu již více než 50 let a neustále se mu přizpůsobuje tak, aby poskytovala služby, které naplňují potřeby nejen jejích členů, ale televizního průmyslu obecně. Co si ale NATPE uchovává po celou dobu své existence, je závazek podpory růstu a úspěšného rozvoje video obsahů, tvorby, produkce, financování a distribuce napříč všemi platformami.

Společnost NATPE dále pořádá také věhlasný americký veletrh NATPE||Miami, který odráží závazek vytvořit první a nejdůležitější veletrh roku, co si nemohou nechat ujít zástupci všech společností pro tvorbu lineárního i digitálního obsahu, ale stále více také inzerenti a zástupci jednotlivých značek.  NATPE tak boří bariéry zprostředkováním stále nových očekávání a možností, a vytváří prostředí obrovského prostoru pro uzavírání obchodů a jejich úspěšného dokončení napříč mnoha platformami.

Následující ročník veletrhu NATPE Market and Conference se bude i tentokrát konat v resortu Fontainebleau v Miami Beach, a to v termínu 20. – 22. ledna 2015. Společnost NATPE je rovněž pořadatelem veletrhu NATPE||Europe, který se letos koná v termínu 23. – 26. června 2014 v hotelu Hilton v Praze, v České republice. Jedná se o přední veletrh televizního průmyslu v regionu Střední a Východní Evropy.

Pro více informací o společnosti navštivte webové stránky: https://www.natpe.com/about.