HP představuje nové podnikové tiskárny

PRAHA, 22. dubna 2014 — Společnost HP představila nové modely barevných tiskáren pro zpracovávání náročných podnikových tiskových úloh. Nabízejí špičkové technologie, vynikající rychlost, atraktivní cenu provozu a nejvýhodnější náklady na vlastnictví. (TZ)

První inkoustová multifunkce pro podniky

HP uvádí na trh novou řadu barevných inkoustových tiskáren HP Officejet Enterprise X. Novinka HP Officejet Enterprise Color MFP X585 je první inkoustovou multifunkcí od HP, která si dokáže poradit s náročnými tiskovými úlohami ve větších podnicích, spolu s ní pak přichází na trh také samostatná tiskárna HP Officejet Enterprise Color X555. Oba modely nabízejí garantovanou odolnost(1) pro zpracování náročných tiskových požadavků větších podniků při dvojnásobné rychlosti(2) tisku a polovičních nákladech na stránku(3) a vlastnictví oproti přístrojům s laserovou technologií tisku.

Oba nové modely podporují nejnovější firmware HP LaserJet FutureSmart a platformu HP Open Extensibility Platform (OXP), takže podnikový software a řešení – včetně nástrojů HP Access Control a HP Capture & Route – lze snadno připojit prostřednictvím jednoho tlačítka. Zařízení vycházejí z osvědčené technologie HP PageWide, jejímž prostřednictvím už bylo celosvětově vytištěno přes 60 miliard stránek.(4) Automatizované prostředí Managed Print Services se postará o maximální úsporu nákladů a barevný tisk s nejnižšími náklady na stránku(5) – např. malé logo nebo řádek textu hypertextového odkazu vytisknou novinky v barvě za stejnou cenu jako u černobílého tisku.

Tiskárny HP Officejet Enterprise X tisknou rychlostí až 72 stránek za minutu v základním kancelářském módu, který je až dvakrát rychlejší oproti konkurenčním tiskárnám srovnatelné třídy.(2) Navíc vyžadují až o 84 % méně energie během tisku(6) ve srovnání s laserovými tiskárnami jiných značek. Uživatelé jistě ocení i 8″ dotykový displej (X585) či možnost připojení tiskárny do cloudu a firemního dokumentového systému.

Multifunkce HP Officejet Enterprise Color MFP X585 je v prodeji za doporučenou koncovou cenu 46 900 Kč. Samostatná tiskárna HP Officejet Enterprise Color X555 nabízí doporučenou cenu 19 900 Kč. Další informace jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/officejetenterprisex.

Levnější laser pro SMB firmy

Kromě dvou inkoustových modelů uvedlo HP také laserovou multifunkci HP Color LaserJet Pro MFP M476 – jednoduché a bezpečné mobilní tiskové řešení, jehož prostřednictvím mohou SMB firmy intuitivně tisknout nebo přistupovat k digitálnímu obsahu prakticky kdykoli, kdekoli a z téměř jakéhokoli zařízení.

Model MFP M476 splňuje standard Mopria, který certifikuje jednoduchý bezdrátový tisk z chytrých telefonů, tabletů a dalších mobilních zařízení. Novinka podporuje přístup k podnikovým aplikacím v cloudu, jako je např. HP Flow CM Professional či Google Drive. Zvýšit efektivitu práce pomůže kromě cloudu také snadné oboustranné skenování dokumentů, které firmám usnadní digitalizaci dokumentů.

Podle průzkumu IDC bude v roce 2015 používat k mobilnímu tisku 41 % uživatelů podnikových smartphonů a 43 % uživatelů podnikových tabletů.(7) HP tiskárny pro SMB firmy a podniky navíc umožňují zákazníkům tisknout také prostřednictvím technologie NFC, HP ePrint či přímého bezdrátového tisku.

Společnost HP definovala kategorii mobilního tisku díky technologii HP ePrint, která umožňuje vzdálený tisk všem přístrojům podporujícím práci s e-maily. Později HP uvedlo na trh také první AirPrint tiskárny pro iOS zařízení, a jako první výrobce také nabídlo příslušenství, které umožnilo mobilní tisk i pro starší modely tiskáren. Model HP Color LaserJet Pro MFP M476 rozšiřuje sbírku prvenství HP – jedná se o první tiskárnu s certifikací Mopria, podporující bezdrátový tisk ze zařízení se systémem Android.

Multifunkce HP Color LaserJet Pro MFP M476 je již v prodeji a lze ji koupit za doporučenou koncovou cenu 11 590 Kč. Další informace jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/MFP.

O internetovém obchodu HPmarket.cz

Originální internetový obchod HPmarket.cz se úzce specializuje na nabídku počítačů notebooků, tiskáren a originálního příslušenství z produkce Hewlett-Packard. Již od roku 2001 zastává významné místo na českém trhu a pomáhá zákazníkům s výběrem nejlepších HP produktů pro rozmanité potřeby každého z nich. E-shop HPmarket.cz je provozován společností E LINKX ve spolupráci s HP a oficiálními HP distributory na českém trhu.

Copyright © 2014 HP market. Zde uvedené informace podléhají změnám bez upozornění. HP market nezodpovídá za případné technické nebo redakční chyby nebo opomenutí.

  1. Během testování odolnosti provedeného Buyers Lab vytiskla tiskárna HP Officejet Enterprise Series 188 000 stránek bez poruchy. Ve srovnání s předními konkurenty dokázala HP Officejet Enterprise Series vytisknout 75 000 stránek bez poruch nebo uvíznutí papíru.

  2. Porovnání vychází z oficiálně dostupných specifikací výrobců pro barevný tisk formátu A4 publikovaných do listopadu 2013 a zahrnuje barevné laserové multifunkce s cenou do 3 000 USD, Další informace lze najít na webu hp.com/go/printerspeeds.

  3. Porovnání TCO vychází z interního výzkumu HP, oficiálně dostupných specifikací výrobců a doporučených maloobchodních cen, a zahrnuje barevné laserové multifunkce s cenou do 3 000 USD, Další informace lze najít na webu hp.com/go/officejet a hp.com/go/learnaboutsupplies.

  4. Interní statistiky HP na zařízeních s Page Wide Array k 4. březnu 2014. Realizováno na modelech HP CM8060/8050 Color MFP , portfoliu HP Inkjet Web Press T200/T300/T400 , HP Officejet Pro X MFP a ostatních tiskárnách s HP PageWide technologií v celkovém objemu více než 60 miliard vytištěných stránek.

  5. Náklady na stránku (Cost per page, CPP) porovnávají většinu barevných laserových multifunkčních zařízení s cenou do 3 000 USD k prosinci 2013 na základě podílu na trhu podle statistiky IDC pro 3. čtvrtletí 2013. Měření ISO je založeno na nepřetržitém tisku ve standardním režimu. CPP srovnání pro laserové modely je založeno na publikovaných specifikacích pro největší kapacitu tiskových kazet. Další informace jsou k dispozici na webu hp.com/go/officejet a hp.com/go/learnaboutsupplies.

  6. Na základě interního výzkumu HP. Řada HP Officejet Enterprise vyžaduje pro tisk energii až 80 W. Vážený průměr konkurenčních zařízení činí 508 W.

  7. Zpráva „Multi-Client Study, Mobile Device Users vs. Non-Users: Print, Scan, Document Management,“ IDC, únor 2013.