Microsoft Award pro Ness za portál veřejných zakázek pro MMR

Praha – 29. dubna 2014 – Ness Technologies, Inc., globální poskytovatel komplexních řešení a business služeb v oblasti informačních technologií, získal prestižní ocenění pro vítěze Microsoft Awards 2014 v kategorii Řešení využívající služby Windows Azure. Odborná porota ho ocenila za řešení Věstníku veřejných zakázek Ministerstva pro místní rozvoj ČR (MMR). (TZ)

„V České republice jde o první projekt využívající prostředí Microsoft Azure ve státní správě. Jeho inovativnost spočívá v použití cloudového řešení pro státem sledovaný systém, jehož dostupnost musí být garantována. Nessem vyvinuté řešení dokáže pracovat stejně rychle bez ohledu na aktuální zatížení či počet uživatelů,“ vysvětluje Hana Součková, ředitelka marketingu Ness Technologies Europe. „V neposlední řadě nás velice těší, že jsme toto prestižní ocenění získali už podruhé – v loňském roce jsme ho obdrželi za řešení iplatba.cz, určené pro snadné financování on-line nákupů. Microsoft je pro nás skutečně významný partner, s jehož produkty a technologiemi dokážeme zákazníkům přinášet celou řadu inovativních řešení,“ dodává Součková.

Věstník zprostředkovává potenciálním dodavatelům informace o veřejných zakázkách a umožňuje jejich veřejnoprávní kontrolu, která posiluje transparentnost zadávání. Portál, který společnost Ness Technologies provozuje na základě zákona o veřejných zakázkách, má denně až 10 000 unikátních přístupů a průměrný počet uživatelů přihlášených v jeden okamžik se pohybuje v rozmezí 100 až 200.

MMR jako státní garant provádí metodické řízení procesu zadávání veřejných zakázek a spoluzajišťuje přípravu souvisejících právních norem.

O Ness Technologies

Společnost Ness Technologies je globálním partnerem v oblasti business procesů a technologií. Řešení a služby pokrývají všechny vertikály i procesy v podnikání jejích zákazníků – softwarové inženýrství, systémovou integraci, vývoj aplikací, poradenství a distribuci software. Své služby staví na dlouhodobě budovaných a ověřených kompetencích, včetně nabídky outsourcingu, near shore i off shore dodávek. Se 7 000 zaměstnanci v pobočkách v Severní Americe, Evropě, Izraeli a Indii má Ness potřebnou sílu a invenci pro realizaci obchodních i technologických cílů svých zákazníků ve více než 20 zemích. Ness spojuje výhody globálního know-how a místních odborných i obchodních znalostí. Na českém trhu patří k leaderům v oblasti business a IT služeb. Tým 600 odborníků v Praze, Brně a Ostravě je strukturován tak, aby byl vždy blízko zákazníkům a jejich potřebám. Více na www.ness.com/cz/