S produkty společnosti ZyXEL se chyby Heartbleed nemusíte obávat

Společnost ZyXEL Communications, přední dodavatel síťových a komunikačních řešení a zařízení pro poskytovatele služeb, ujistil zákazníky, že jeho produkty UTM a firewally ani zařízení DSL CPE (zařízení v objektu zákazníka) nejsou postiženy chybou zabezpečení OpenSSL Heartbleed, o které se nyní široce diskutuje v tradičních sdělovacích prostředcích i na sociálních sítích. (TZ)

Společnost provedla rozsáhlé kontroly a potvrdila, že verze OpenSSL používaná v jejích zařízeních není touto chybou ohrožena. Aktualizace firmwaru 2.10 pro unifikovanou bezpečnostní bránu (USG) ZyWALL a firewally ZyWALL, kterou společnost zdarma poskytla uživatelům v roce 2011, používá verzi OpenSSL větve 0.9.8 (0.9.8i). Aktuální modely těchto zařízení s firmwarem 3.30 pak obsahují verzi OpenSSL větve 1.0.0 (1.0.0a). V současnosti rozšířená chyba zabezpečení tyto verze OpenSSL nepostihuje.

C:UsersUserDesktopheartbleed-featured.jpgObdobně brány ZyXEL VMG1312 a VMG1302 a další modely podporující vzdálenou správu HTTP používají verzi OpenSSL 0.9.7f, která chybou Heartbleed rovněž není ohrožena.

Martin Bratičák, Head of Channel CEE společnosti ZyXEL, uvedl: „Provedli jsme důkladné kontroly, abychom se ujistili, že chyba Heartbleed neohrožuje naše zákazníky. Přijali jsme také potřebná opatření s cílem uklidnit zákazníky a reagovat na jejich obavy. I nadále budeme monitorovat a vyhodnocovat situaci a dbát na to, aby byli zákazníci průběžně informováni o všech významných změnách nebo aktualizacích.”

O společnosti ZyXEL Communications

Společnost ZyXEL Communications Corp., založená v roce 1989, je přední světová společnost v oboru síťových technologií, která nabízí inovativní a spolehlivá internetová řešení. Jako jeden z prvních výrobců modemů prošel ZyXEL řadou transformací v rychle se vyvíjejícím odvětví sítí. V současnosti je ZyXEL jednou z mála společností na světě, které dokáží nabídnout kompletní síťová řešení telekomunikačním operátorům, malým až středním podnikům i uživatelům v digitální domácnosti, a to v široké škále implementačních scénářů. K řešením pro telekomunikační společnosti patří zařízení pro ústředny (COE), zařízení v objektu zákazníka (CPE), síťová zařízení pro drátový i bezdrátový přístup či páteřní switche. Řešení pro malé a střední podniky i pro velké společnosti zahrnují unifikované bezpečnostní brány, LAN switche, WLAN a IP telefonii. K řešením pro digitální domácnost patří zařízení pro připojení k síti a multimediální řešení.