Panasonic vylepšuje Toughpad s Windows, je rychlejší, má delší výdrž a neztratí se

Společnost Panasonic dnes ohlásila uvedení nové verze svého odolného tabletu Toughpad FZ-G1, který pracuje s operačním systémem Windows. Tenký, lehký a maximálně odolný 10.1” tablet se systémem Windows 8.1 Pro je konstruován tak, aby splnil rostoucí poptávku podniků pro specializovaných tabletech s nejnovějšími funkcemi, které zvyšují produktivitu pracovníků v terénu. (TZ)

Nejnovější verze tabletu Toughpad FZ-G1 je založena na 4. generaci technologie procesorů Intel® CoreTM. Procesor Intel® Core™ i5-4310U vPro™ má sníženou spotřebu energie a je rychlejší zejména v grafických úlohách. Přináší také prodloužení doby provozu zařízení při napájení z baterie z 8 na 10 hodin (až 20 hodin s velkokapacitní baterií). Díky doplňkové vysoce výkonné baterii a možnosti výměny baterie za provozu nabízí nejnovější Toughpad FZ-G1 také plynulý nepřerušovaný non-stop provoz, který využijí mobilní pracovníci pracující na směny.

Špičková GPS*

Toto zařízení je rovněž vybaveno nejnovější technologií GPS*, která umožňuje mobilním pracovníkům a technikům v terénu určit místa, kde pracují rychleji a přesněji než kdykoli dříve. Modul u-blox 8 poskytuje kompatibilitu se všemi významnými globálními satelitními polohovacími systémy včetně GPS a GLONASS s rychlejšími časy načtení informací a dosud nevídanou přesností pro komerční organizace.

Rychlejší přenos dat

Datová komunikace je vylepšena nejnovější technologií bezdrátových sítí 802.11ac, která radikálně vylepšuje časy datových přenosů.

Dotykový displej ovladatelný v rukavicích

Nový tablet Toughpad FZ-G1 je nyní vhodný také pro pracovníky, kteří potřebují ovládat dotykový displej v rukavicích. Toto zařízení využívá nejnovější technologii panelu IPSα, která poskytuje jas 800 cd/m² a přináší novou úroveň kvality zobrazení pro uživatele pracující v terénu.

Díky operačnímu systému Microsoft Windows 8.1 Pro mohou profesionální uživatelé využít nejnovější vylepšení uživatelského rozhraní a výhody, které systém Windows 8.1 Pro přináší podnikům. Volitelně je k dispozici také operační systém Microsoft Windows 7 Professional**. V souvislosti s ukončením podpory systému Windows XP ze strany společnosti Microsoft minulý měsíc nabízejí verze Windows 8.1 Pro a Windows 7 Professional** také možnost snadné migrace pro podniky, které chtějí inovovat své hardwarové vybavení.

Zkonstruován pro odolnost

Rodina tabletů Toughpad je konstruována tak, aby plnila stejné standardy odolnosti jako řada notebooků Toughbook. Plně odolný tablet Toughpad FZ-G1 má hodnocení MIL-STD-810G a ochranu proti prachu a vodě podle IP65.

Tablet FZ-G1 je standardně vybaven vysoce kvalitní přední webovou kamerou HD 720p a vylepšenou zadní kamerou 5 Mpx nebo 8 Mpx s možností trojitého blesku umožňující pořizování jasných fotografií dokumentů, předmětů nebo pracoviště za jakýchkoliv světelných podmínek.

Klávesy systému Windows a programovatelné klávesy aplikací na přední straně zařízení pomáhají pracovníkům přecházet mezi aplikacemi a nástroji jediným stiskem tlačítka.

Zkonstruován pro flexibilitu

Díky konfigurovatelným portům USB 2.0, Micro SDXC, True Serial, LAN, GPS, čtečce čárových kódů a volitelné integrované čtečce čipových karet lze zařízení konfigurovat tak, aby přesně odpovídalo stanovenému účelu. Standardním vybavením jsou funkce USB 3.0, Bluetooth® 4.0, HDMI a bezdrátové sítě Wi-Fi.

Aby mohli být pracovníci v terénu neustále ve spojení se svou kanceláří, je tablet FZ-G1 vybaven konektorem pro duální externí anténu, kterým se mohou zařízení namontovaná ve vozidle připojit k anténě na střeše vozidla a rozšířit tak možnosti připojení v odlehlých oblastech.

Nejnovější verze tabletu Toughpad FZ-G1 přichází v Evropě do prodeje v červnu 2014. Toto zařízení budou nabízet oficiální distributoři, prémioví partneři, partneři ISV a registrovaní partneři společnosti Panasonic. Maloobchodní cena standardního modelu se odhaduje na   2 169 euro + DPH.

* Doplněk

** K dispozici prostřednictvím downgrade licence k systému Windows 8.1 Pro

Další informace naleznete na webu www.toughbook.eu.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. PSCEU si klade za cíl zlepšovat pracovní prostředí firemních profesionálů a zvyšovat efektivitu a výkonnost jejich organizací. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje a odolné mobilní počítače. S přibližně 500 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 68 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2013. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/