Epson získal dvě ocenění EDP 2014

27. května 2014 – Výrobky Epson zaznamenaly dvojnásobný úspěch v podobě ocenění Evropské asociace digitálního tisku (EDP) 2014, která byla minulý týden vyhlášena na veletrhu FESPA Digital.  Asociace EDP označila tiskárnu Epson SureColor SC-F2000 za „Nejlepší tiskárnu pro přímý tisk na oděvní textil“ a papír Japanese Kozo Paper Thin za „Nejlepší médium bez pojiva v roli“.

Ocenění EDP jsou uznáním nejlepší inovativní technologie, která byla uvedena na trh digitálního tisku v daném roce.

SureColor SC-F2000

SureColor SC-F2000: První tiskárna triček Epson pro přímý potisk oděvů umožňuje malým a středním firmám nabízet nový design triček a nové tiskové služby. Tiskárna spojuje vysoký výkon s nízkými náklady na údržbu a provoz a dodává se včetně softwaru Garment Creator společnosti Epson, jenž například obsahuje funkci kalkulace nákladů, která výpočtem množství a ceny použitého inkoustu odhaduje náklady na každou práci.

Japanese Kozo Paper Thin

První médium Epson inspirované Japonskem, Japanese Kozo Paper Thin, je průsvitný papír pro inkoustový potisk z přírodních vláken jedné z odrůd moruše, jehož hmotnost je pouhých 34 gsm, přesto je pevný a odolný. Kombinace potahu a inkoustu poskytuje vysokou sytost barev, vhodnou zejména pro špičkové fotografie, výtvarné umění a design interiérů. Tento papír pro potisk pigmentovými inkousty, může být používán na výrobu různorodých produktů, jako jsou japonské paravány, dělící přepážky místností a dokonce papírová okna.

Duncan Ferguson, evropský ředitel divize Pro Graphics společnosti Epson, říká: „Ocenění EDP se uděluje za vynikající inovace na poli digitálního tisku, takže získat dvě ceny v jednom roce je úspěch, na který jsme vskutku hrdí. Jak tiskárna SureColor SC-F2000, tak i papír Japanese Kozo Paper Thin různými způsoby prezentují náš přístup k zákazníkům, jimž poskytujeme výrobky, které jim umožňují prozkoumávat nové příležitosti na nových trzích.“

O společnosti Epson

Společnost Epson je předním světovým výrobcem inovativních produktů a její portfolio zahrnuje inkoustové tiskárny a tiskové systémy, ale také 3LCD projektory a průmyslové roboty a senzory a další mikro zařízení. Cílem společnosti Epson je překonávat očekávání svých zákazníků po celém světě prostřednictvím hodnotných produktů, které využívají kompaktní, úsporné a vysoce výkonné technologie, jež ocení nejen domácí uživatelé, ale také zákazníci z firemní sféry, obchodu nebo průmyslu.

Skupina Epson vedená společností Seiko Epson Corporation se sídlem v Japonsku zaměstnává více než 68 000 lidí v 96 společnostech po celém světě a je hrdá na svůj neustálý přínos k ochraně životního prostředí a komunit, ve kterých působí.

http://global.epson.com/

O společnosti Epson Europe

Společnost Epson Europe B.V. se sídlem v Amsterdamu je současně hlavním sídlem Skupiny pro region Evropy, Středního východu, Ruska a Afriky. Společnost Epson Europe zaměstnává 1 727 lidí a ve fiskálním roce 2012 zaznamenala obrat 1 540 milionů eur. http://www.epson.eu

Environmentální vize 2050

http://eco.epson.com/