Microsoft Dynamics AX s řešením pro řízení skladu a distribuce již i v České republice

Brno, 2. června 2014 – Nové řešení pro řízení skladů (WMS – Warehouse Management System) v rámci systémů Microsoft Dynamics AX má za sebou slavnostní premiéru v České republice. Při příležitosti logistické konference Mobilizujeme řízené sklady, která se uskutečnila 28. 5. 2014 v Humpolci, ji společně představily společnosti Microsoft Česká republika, CCV Informační systémy a Blue Dynamic.   (TZ)

Microsoft Dynamics AX, podnikové řešení pro velké nebo globálně působící společnosti, doposud nabízel pět základních oborových řešení zaměřených díky nejrůznějším specializovaným funkcím na odvětví státní správy, finančních služeb, výroby, služeb a maloobchodu. Od verze 2012 R3 je však nově integrovanou součástí jádra Microsoft Dynamics AX rovněž plnohodnotná podpora řízení skladu a distribuce. „Vzhledem ke skutečnosti, že se na problematiku řízení skladů dlouhodobě zaměřujeme a také specializujeme v rámci partnerské sítě Microsoftu, vnímáme novou verzi Microsoft Dynamics AX jako velkou příležitost k posilování výkonnosti logistických procesů firem,“ říká Marek Procházka, ředitel divize CCV Business Solutions. Významnou pozici CCV Informační systémy v rámci partnerského řetězce Microsoftu pro oblast logistiky na českém trhu potvrdila i účast jejích zástupců na světové premiéře Microsoft Dynamics AX 2012 R3, která proběhla v dubnu v dánské Kodani.

Řízení skladu

Z hlediska skladu podporuje nová verze řízení rozsáhlých a dynamických skladových procesů se zaměřením na zvýšení efektivity společností s náročnými potřebami z hlediska distribuce. Z mnoha novinek, které modul WMS nabízí, lze vyzdvihnout například on-line přístup k datům pro pracovníky skladu, a to díky použití mobilních terminálů pro sběr dat. Jedná se o snímače čárových kódů, přičemž jedinou nutnou aplikací na terminálu je webový prohlížeč. Další důležitou funkcí je i možnost automaticky vytvářet konfigurovatelné work-flow pro optimalizaci nejen příjmu a zaskladnění, ale samozřejmě také vychystávání, balení a nakládku zboží pro dodávku zákazníkům. Nespornou výhodou nové verze Microsoft Dynamics AX je rovněž schopnost označovat kartony a palety pomocí unikátních registračních čísel – logistických etiket. Při příjmu či zaskladnění zboží tak lze paletě či kartonu jednoduše přiřadit registrační značku. V ní obsažené informace lze následně využít pro snadnější vyskladnění nebo doplnění zboží.

Řízení distribuce

Z pohledu dopravy se u verze 2012 R3 jedná o „bezešvé“ propojení skladových operací a plánování dopravy (TMS – Transportation Management System) pro zajištění maximálně efektivní dodávky na správné místo za správnou cenu – to vše při zachování naprosté transparentnosti po dobu celého procesu dopravy včetně zachycení všech logistických nákladů.

V souladu s trendy

Ani oblast velkých podnikových, standardně on-premise řešení se v současné době nemůže vyhnout aktuálním trendům, které se na trhu informačních technologií stále více prosazují. I nová verze Microsoft Dynamics AX se proto posunula směrem k budoucnosti při implementaci podnikových informačních systémů, která spočívá ve využití cloudu, on-line nadstaveb systému a mobilních zařízení.

Více informací o WMS řešení řízení skladů pro Microsoft Dynamics AX naleznete na http://www.ccv.cz/podnikove-informacni-systemy/microsoft-dynamics-ax/.

CCV Informační systémy působí na trhu od roku 1992. Patří k významným hráčům domácí scény oboru informačních systémů. Sídlí v Brně (divize CCV Business Solutions a CCV eGovernment) s dalšími pobočkami v Opavě (divize CCV eBusiness) a na Slovensku v Kysuckém Novém Meste (CCV Informačné systémy). Poskytuje komplexní dodávky ve vývoji logistických řešení, implementaci WMS systémů (CCV Řízený sklad) a podnikových informačních systémů (Microsoft Dynamics). Specializuje se na řešení pro elektronickou fakturaci, důvěryhodnou archivaci, elektronickou výměnu dat EDI (konsolidační centrum Orion) a bezpapírový oběh obchodních dokladů. Dále vyvíjí speciální řešení (registry, portály) pro státní správu.

Blue Dynamic se dlouhodobě specializuje na implementace ERP systémů Microsoft Dynamics AX zejména v oborech jako retail a velkoobchod. Společnost svou více než desetiletou zkušenost se systémy Microsoft Dynamics sdílí na projektech v Evropě. V lednu 2014 zahájila implementaci řešení Microsoft Dynamics AX verze R3 pro zákazníka z Holandska ve spolupráci s vývojářským týmem společnosti Microsoft, a pomohli tak před jeho uvedením na světový trh optimalizovat toto nové unikátní řešení obohacené o zcela nové funkcionality.