Datové balíčky v roamingu: vyšší datový limit, ceny v EU platné pro celý svět

Praha, 12. června 2014 – T-Mobile připravil pro své zákazníky cestující do zahraničí novou nabídku roamingových datových balíčků platnou od 16. června. Oproti stávajícím Travel&Surf budou nové balíčky obsahovat vyšší datové limity, v rámci letní akce budou navíc celosvětově dostupné za ceny platné pro země EU. Nový způsob aktivace datových služeb přes bezplatnou uvítací stránku v internetovém prohlížeči se týká i roamingu, zákazníkům operátora tak přinese plnou kontrolu i nad účtem za jejich roamingová data. Pokud se rozhodnou pro nastavení Data roaming limitu, budou mít nově k dispozici nejnižší variantu ve výši 600 Kč.       (TZ)

„Chceme, aby si naši klienti užívali datové služby bez ohledu na to, zda se právě nacházejí doma, nebo na cestách mimo republiku,“ říká Dana Tomášková, ředitelka marketingu T-Mobile pro segment domácností, a dodává: „Plnou kontrolou nad útratou, vyšším datovým limitem a snížením cen pro celý svět na úroveň EU jsme v realizaci tohoto přání udělali další krok dopředu.“

Zákazníci budou mít na výběr ze dvou balíčků: Internet v zahraničí na den (s datovým limitem 5 MB, respektive 30 MB a platností 24 hodin) a Internet v zahraničí 100 MB (platnost 30 dní), přičemž za stejnou částku získají až dvakrát více dat než dosud. Balíčky se účtují okamžitě po objednání a po vyčerpání nebo uplynutí doby platnosti se obnoví pouze na základě zákazníkovy opětovné aktivace. V případě varianty na den klient nejprve zaplatí 24 Kč a teprve po případném vyčerpání 5 MB uhradí celkovou částku za balíček 70 Kč.

V rámci letní akce se stávající cena všech balíčků pro Zónu 1 (EU, Norsko, Island a Lichtenštejnsko) bude až do 31. 8. 2014 vztahovat na celý svět. Od 1. září se ceny pro Zóny 2 a 3 vrátí na základní cenu uvedenou v Ceníku služeb.

 

Název balíčku

FUP

Cena pro Zóny 1, 2 a 3 platná do 31. 8. 2014 (s DPH)

Internet v zahraničí na den

do 5 MB

24 Kč

30 MB

70 Kč

Internet v zahraničí 100 MB

100 MB

185 Kč

Zákazník v roamingu se počínaje 16. červnem po otevření prohlížeče v mobilním zařízení dostane automaticky na bezplatnou uvítací stránku, kde si může aktivovat jeden ze dvou uvedených balíčků (majitelé Twist karet pouze balíček Internet v zahraničí na den), nebo zvolit možnost platit za data podle objemu stažení. V případě, že se nerozhodne pro žádnou z těchto variant, jeho datové služby v roamingu se neaktivují, a nebudou tedy účtovány.

Změny se týkají i Data roaming limitu, který hlídá útratu za data v zahraničí. Tou nejvýznamnější z nich je přidání varianty 600 Kč – nejnižší dosavadní limit měl přitom hodnotu 1482 Kč.

Operátor dále k 15. červnu snižuje ceny za roamingové volání, SMS, MMS a data (viz T-Mobile zlevní volání, zprávy a data v zemích EU).

O společnosti

Společnost T-Mobile Czech Republic působí na českém trhu od roku 1996, od roku 2002 je součástí mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. K 31. březnu 2014 společnost obsluhovala více než 5,9 milionu mobilních zákazníků, a zůstává tak jedničkou na českém mobilním trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem: vedle mobilních
a fixních telekomunikačních služeb nabízí i široké portfolio IT služeb a řešení systémové integrace pod značkou
T-Systems pro firemní zákazníky a veřejnou správu.

T-Mobile se dlouhodobě zaměřuje na kvalitu svých služeb. Nezávislé testy opakovaně potvrzují, že T-Mobile je leaderem v kvalitě jak v oblasti 2G, 3G (UMTS FDD) a LTE dat, tak i v případě hlasových služeb v síti GSM. Společnost získala také řadu odborných ocenění za inovativní ICT řešení – například v anketě IT projekt roku.

Od svého založení společnost klade důraz také na zodpovědný přístup k podnikání a společnosti. T-Mobile je mimo jiné držitelem ocenění Zaměstnavatel roku i desetiletí, Firma roku: Rovné příležitosti či ceny Via Bona za zapojování zaměstnanců do dárcovství a dobrovolnictví. V roce 2012 časopis World Finance vyhlásil T-Mobile Czech Republic Nejlepším mobilním operátorem ve východní Evropě.

T-Mobile je hrdým organizátorem projektu Rozjezdy, celorepublikového programu podpory začínajících podnikatelů. Aktivity určené primárně neziskovým organizacím zastřešuje Fond T-Mobile. Více informací najdete na www.rozjezdyroku.cz a www.prosvetkolemnas.cz.

Další informace o společnosti: www.t-press.cz nebo www.t-mobile.cz.