Creative Gate představí pražské lokální hvězdy

Praha, 19. června 2014 – Poslední předprázdninové téma, které si Creative Gate připravilo v rámci pořadu Úhel pohledu, je: Lokální hvězdy v Praze. Nejen o tom, jak lze dělat smysluplné věci v hlavním českém městě konzumu si ve středu 25.6. od 19 hodin v prostoru Era svět popovídá Renata Chmelová, Jan Šindelář nebo Roman Týc a další. Diskusí tentokrát provede Jan Látal.   (TZ)

,,Všude kolem nás se děje mnoho zajímavých aktivit, za kterými stojí lidé, kteří se jednoduše nebojí. My jsme je nazvali lokálními hvězdami už jen proto, že jde o lidi, kteří v rámci svých oborů dělají v Praze něco jinak, snaží se upozorňovat na nejrůznější problémy, otázky a po svém je řešit. Nebýt jen součástí davu. Víme, že diskusí na témata občanského aktivismu, společenské odpovědnosti atd. je spoustu. Čím víc toho však bude, tím lépe a my tomu chceme také trochu pomoct. Zároveň ale chceme nasvítit právě pražské lokální hvězdy, které tvoří/působí v kontrastu s velkými byznysmany, konzumní a mainstreamovou společností specifickou pro velké město,” říká produkční Creative Gate Zdeňka Brychtová.

Pozvání do diskuse přijali:

RENATA CHMELOVÁ – ředitelka neziskové organizace Arnika a iniciátorka projektu Koalice občanských sdružení Trojmezí, kterému se podařilo v roce 2010 zastavit špatné rozhodnutí politiků o zástavbě Trojmezí (Pražské trojmezí).

JAN ŠINDELÁŘ – člen výkonné rady sdružení Auto*Mat, jeden z hlavních organizátorů akce Zažít město jinak.

ROMAN TÝC – umělec a výtvarník, který je specifický především svým diverzním přístupem, se kterým prezentuje svoji tvorbu ve veřejném prostoru. Je spoluzakladatelem umělecké skupiny Ztohoven a podílel se na vzniku centra alternativní kultury “ateliéry Trafačka”.

a další zajímaví hosté.

Moderuje JAN LÁTAL – dokumentární režisér, kameraman a zakládajíci člen Družiny, kreativního studia zabývajícího se tvorbou veřejně prospěšných kampaní.

Creative Gate v minulosti uspořádalo celkem šest diskusí Úhel pohledu na témata: Vzniká ještě nějaká původní tvorba?, Subkultury a mainstream – drží svou svébytnost nebo jde o propojené světy?, Existuje u mladých Čechů víra?, Hledá se vzor/idol!, Mecenášství v ČR a Manželství ve 21.století.  V minulosti se jako hosté diskusí zúčastnili například Alena Kupčíková, Karel Janeček, Oto Klempíř, Vladimír 518, Vladimír Franz, Tomáš Klus, Jan Hnízdil, Viliam Sivek nebo Jana Počtová.

O pořadu Úhel pohledu:

Unikátní diskusní pořad. Na každé téma je možné dívat se z mnoha úhlů pohledu. Předkládáme proto zajímavá témata zajímavým lidem, kteří se na ně podívají optikou své odborné specializace či životní cesty. Nechceme filosofovat, ale konkrétně se ptát, odpovídat, vzájemně si naslouchat a diskutovat! Pořady Úhel pohledu probíhají každý měsíc až do prosince 2014 vyjma letních měsíců července a srpna.

VSTUP ZDARMA

Prosíme o registrace míst na e-mailu recepce@creativegate.cz

Více o akci také na našem FACEBOOKU

O nás

Creative Gate je netradiční coworkingové centrum sídlící v centru Prahy v Jindřišské pasáži, založené v roce 2011 za účelem propojení lidí z různých oborů. Filosofie centra je postavena nejen na propojování lidí, ale také na sdílení pracovních zkušeností, realizaci čerstvých nápadů a vylepšování původních plánů. Živnostníci nebo firmy si zde mohou pronajmout své stálé či sdílené pracovní místo za regulovaný poplatek a vytvořit si tak potřebné zázemí, kde najdou spolupráci, inspiraci a zároveň zde mohou realizovat své vize. Velkou výhodou je důraz na komunikaci a spolupráci mezi jednotlivými rezidenty.