Samsung představil hodinky Gear Live s operačním systémem Android Wear

Praha 27. června 2014 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd., představuje Gear Live, novinku z portfolia nositelných zařízení. Samsung poprvé pro tento typ zařízení využil operační systém Android Wear. (TZ)

Gear Live_Black (1) Gear Live_Wine Red (4) (1)

Pokročilá hardwarová technologie

Chytré hodinky Samsung Gear Live nabízejí kromě netradičního mobilního zážitku také elegantní design a inovativní funkce. Jsou vybavené Super AMOLED displejem s jasným a ostrým podáním barev. Nabízejí také snadné přizpůsobení ciferníku a okamžitý přístup k budíku pomocí jediného doteku. Hodinky Gear Live splňují stupeň krytí IP67, takže jsou chráněné před prachem a vodou. Ti, kteří dbají o své zdraví a kondici, ocení vestavěný snímač srdečního tepu, který je propojený s několika fitness aplikacemi.

Jednoduché a intuitivní zkušenosti s Android Wear

Hodinky Gear Live pracují s operačním systémem Android Wear. Široká škála Android aplikací umožňuje sledovat nejnovější příspěvky a aktualizace ze sociálních sítí, novinky z preferovaných aplikací pro chatování a pravidelná oznámení z aplikací o nakupování nebo třeba o aktuálním zpravodajství. Novinka nabízí nové intuitivní hlasové ovládání − stačí říci „Ok Google“ a pak pokládat otázky typu: „V kolik hodin je odlet mého letadla?“, „Jaké je skóre zápasu?“ nebo příkazy pro přivolání taxi, odesílání textu, rezervaci restaurace či nastavení budíku. Gear Live může být spárován s jakýmkoliv zařízením se systémem Android 4.3 a vyšším.

„Samsung je průkopníkem v rychle se rozvíjejícím odvětví nositelných zařízení. Díky dlouhodobé a úzké spolupráci se společností Google jsme úspěšně začlenili funkce Android Wear do Gear Live. Jsem přesvědčený, že Samsung společně s Googlem podpoří růst trhu chytrých nositelných zařízení, která pozitivně ovlivní životy spotřebitelů,“ řekl JK Shin, prezident a generální ředitel IT a mobilní divize Samsung Electronics. Gear Live_Wine Red (5)

„Smyslem nově uváděných hodinek Gear Live s Androidem Wear je nabídnout lidem lepší přístup k užitečným informacím v okamžiku, kdy to potřebují, a doslova na první pohled. Jsme velmi rádi, že můžeme při uvedení této novinky úzce spolupracovat se společností Samsung. Díky baterii s celodenní výdrží a živému zobrazení přinášíme ještě chytřejší nositelné zařízení,“ řekl Sundar Pichai, Senior Vice President, Android, Chrome & Apps společnosti Google.

Gear Live bude dostupný v černé a vínové barvě s možností výměny pásku. Standardní šířka výměnného pásku je 22 mm. K dostání bude na objednávku přes Google Play Store (play.google.com/devices). Prodej na českém trhu se zatím neplánuje.

Pro více informací navštivte www.samsungmobilepress.com.

Technické specifikace Gear Live

Kategorie

Specifikace

Displej

1,63” Super AMOLED (320 x 320)

OS

Android Wear

Procesor

1,2 GHz

Služby Google

Google Now, Google Voice, Google Maps & Navigation, Gmail, Hangouts

Přidané funkce

Oznámení (SMS, E-mail, etc.)

Monitorování srdečního tepu

Odolný proti prachu a vodě (IP67)

Výměnný pásek, Barevné varianty: Černá a vínově červená

Konektivita

Bluetooth v 4.0 LE

Senzory

Akcelerometr, gyrosnímač, kompas, měřič tepové frekvence

Paměť

RAM: 512 MB

Úložný prostor: 4 GB interní paměť

Rozměry/Váha

37,9 x 56,4x 8,9 mm, 59 g

Baterie

Standardní baterie, Li-ion 300 mAh

* Dostupnost jednotlivých služeb se může v jednotlivých zemích lišit.

* Veškeré funkce, vlastnosti, specifikace a další informace o produktu uvedené v tomto dokumentu, včetně, ale nikoli výhradně, výhod, designu, ceny, komponentů, výkonu, dostupnosti a vlastností výrobku mohou být změněny bez předchozího upozornění.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd., je světová jednička v oblasti technologií, které otevírají nové možnosti lidem na celém světě. Díky neustálým inovacím a objevům, transformujeme svět televize, chytrých telefonů, notebooků, tiskáren, fotoaparátů, domácích spotřebičů, zdravotnického zařízení, polovodičů a LED řešení. Zaměstnáváme 286 000 lidí v 80 zemích světa s ročním obratem 216,7 mld. USD. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.samsung.com.