Nové technické školení a certifikační programy umožní Veeam ProPartnerům a zákazníkům podpořit rostoucí poptávku po moderní ochraně datových center

Společnost Veeam® Software, inovativní poskytovatel ochrany dat pro moderní datacentra™, dnes oznámila, že nově nabízí technické školení a certifikační programy pro své ProPartnery a koncové uživatele Severní Ameriky a regionu EMEA. (TZ)

Veeam zahájil nový program v červnu 2014 a bude vzdělávat své partnery a koncové uživatele a udělovat jim certifikaci VMCE (Veeam Certified Engineers).  Označení VMCE prokazuje úroveň odbornosti potřebné ke správné a efektivní implementaci
a konfiguraci softwaru Veeam. Označení také potvrzuje, že inženýr má nezbytné znalosti a zkušenosti, aby mohl pracovat jako odborník na řešení Veeam.

Ze středisek distribučních partnerů Veeam budou vybrána ta, která se stanou autorizovanými vzdělávacími centry (VMAEC), aby poskytovala zpoplatněné kurzy sestavené vzdělávacím programem Veeam. Každý kurz zahrnuje teoretickou
a praktickou část a studentům tak umožňuje získat nejen teoretické znalosti
o technologii a její konfiguraci, ale navíc procvičit si vědomosti během praktické výuky podle skutečných případů z praxe.

“Nový školicí a certifikační program Veeam Software významným způsobem doplňuje
a rozšiřuje portfolio školení Arrow ECS Education v České republice,“ řekl Boris Nevrlý, Managing Director Arrow ECS, a dodal: “Jsme velmi rádi, že nyní můžeme nabídnout program pro koncové zákazníky i resellery, který umožní jejich IT specialistům dosáhnout vysoké úrovně znalostí a zkušeností pro efektivní nasazování a provoz řešení Veeam.”

Tento nový certifikační program je navržen tak, aby poskytl systémovým inženýrům, kteří pracují pro partnery, stejně jako pre-sales inženýrům ze sítě Veeam ProPartnerů, špičkovou technickou způsobilost prostřednictvím technických kurzů k VMCE certifikaci.

“Implementace nových školicích a certifikačních programů nepochybně posílí a zlepší ekosystém partnerů i koncových zákazníků,“ uvádí přesvědčeně Vitaly Sukhovsky,
Vice President, Emerging Markets a LATAM Veeam Software, a doplňuje: „Naším cílem je, abychom podpořili informovanost našich certifikovaných Veeam ProPartnerů a pomohli jim tak k lepším obchodním výsledkům. Školení zaručuje, že naši partneři jsou vybaveni potřebnými nástroji a mohou nabízet další služby svým zákazníkům. Potenciál, který podnikům naskýtají moderní datacentra™, je pro naše regionální týmy hybnou silou, jak zajistit, aby naše komunita plně využila této příležitosti ke svému růstu.“

Společnost Veeam pomáhá svým inženýrům zdokonalovat jejich znalosti a dovednosti, a to především tím, že je vzdělává o možnostech řešení Veeam, jejich interakci
a harmonizaci s kompatibilními technologiemi, jak dosáhnout nejefektnější realizace
a maximální funkčnosti. Tato příprava zahrnuje takový certifikační program,
který umožní prodejcům nabízet a prodávat velmi užitečné profesionální služby
a uživatelům dále optimalizovat jejich investice do řešení Veeam s mnohem vyšší návratností investic a zlepšeními v oblasti SLA (Service Level Agreement). Všichni kandidáti VMCE musí jako poslední krok pro prokázání znalostí a získání certifikace úspěšně absolvovat zkoušku. Veeam očekává, že program VMCE během příštího roku absolvuje 1000 – 2000 inženýrů.

O společnosti Veeam:

Veeam® poskytuje řešení, které zajišťuje kontinuální provoz moderního byznysu (Always-on-BusinessTM) a nepřetržitou dostupnost moderních datacenter (Availability for the Modern Data Center™) Řešení umožňují dosáhnout hodnot RPTO™ nižších než 15 minut pro všechny aplikace a data. Veeam zná výzvy, které přináší požadavky organizací na neustálou dostupnost a kontinuální provoz, a dokáže jim vyhovět pomocí řešení poskytujícího rychlou obnovu, zabránění ztrátě dat, ověřitelnou ochranu, zmírnění rizik a kompletní transparentnost. Řešení Veeam Backup & Replication™ ovlivňuje technologie moderních datacenter včetně VMware vSphere, Microsoft Hyper-V, NetApp storage, a HP 3PAR StoreServ a StoreVirtual Storage, a pomáhá organizacím splňovat hodnoty RPTO, šetřit čas, zbavovat se rizik a výrazně snižovat kapitálové a provozní náklady.

Sada Veeam Availability Suite™ poskytuje všechny výhody Veeam Backup & Replication spolu s pokročilým monitoringem, reportingem a plánováním zálohovací infrastruktury. Sada Veeam Management Pack™ (MP) rozšiřuje možnosti monitorování Microsoft System Center do podnikového prostředí vSphere a nabízí také monitoring, reporting a plánování kapacity pro infrastrukturu Veeam Backup & Replication. Program Veeam Cloud Provider program (VCP) nabízí flexibilní měsíční a permanentní licence, aby vyhověl potřebám poskytovatelů hostingu, řízených služeb a cloudu. Program VCP spojuje v současnosti 4 500 partnerů z řad poskytovatelů služeb po celém světě. Měsíční nájem je dostupný ve více než 70 zemích a nabízí ho více než 50 Veeam prodejců.

Veeam byl založen v roce 2006 a v současné době má přes 23 000 ProPartnerů a více než 101 000 zákazníků po celém světě. Globální centrála společnosti se nachází v Baaru ve Švýcarsku, další pobočky má společnost Veeam po celém světě.