Luigi Freguia se stal novým viceprezidentem VMware pro region Central EMEA

Praha, 16. července 2014 – Společnost VMware, Inc. (NYSE:VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, dnes oznámila jmenování Luigiho Freguia do funkce viceprezidenta společnosti VMware pro region Central EMEA. Na této pozici bude Freguia zodpovědný za obchodní růst a uvedení unikátních virtualizačních a cloudových technologií VMware na trhy v Německu, Rakousku, Švýcarsku, ve východní Evropě a Rusku/SNS. (TZ)

Luigi Freguia přináší do vedení VMware více než 30 let zkušeností z oblasti IT. Dosud působil jako senior viceprezident pro region EMEA ve společnosti Oracle, kde zodpovídal za nabídku hardwarových produktů Oracle v regionu EMEA.

Jmenování nabývá okamžité platnosti a Freguia bude přímým podřízeným Maurizia Carliho, korporátního senior viceprezidenta a generálního ředitele pro region EMEA. Sídlit bude v německém Mnichově.

„Jsem velmi potěšen, že mohu představit Luigiho Freguia coby viceprezidenta VMware pro oblast Central EMEA. Díky svým rozsáhlým zkušenostem významně posílí vedení VMware, “ uvedl Maurizio Carli, korporátní senior viceprezident a generální ředitel pro region EMEA ve společnosti VMware.

Na začátku své kariéry působil Luigi Freguia ve společnosti IBM, kde během více než dvaceti let vystřídal různé pozice v oblasti mezinárodního managementu, včetně funkce viceprezidenta pro region EMEA. Před nástupem do společnosti Oracle v roce 2011 působil ještě ve společnostech Microsoft a HP. Freguia má vysokoškolský titul v oboru elektrotechniky se zaměřením na telekomunikace na universitě v Římě.

O VMware
Společnost VMware je lídrem v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, které umožňují firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání v éře cloudu. Zákazníci se na společnost VMware spoléhají při revoluční změně způsobu jak budovat, dodávat a používat informační technologie tak, aby přesně odrážely jejich potřeby. S tržbami ve výši 5,21 miliardy USD v roce 2013 má VMware více než 500 tisíc zákazníků a 75 tisíc partnerů. Společnost sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.