Veeam pokračuje v růstu, v prvním pololetí roku 2014 společnost rostla o 30 %

Vedoucí poskytovatel řešení pro dostupnost pokračuje v naplňování rostoucí poptávky po nepřetržité dostupnosti, ve druhém kvartálu Veeam překonal 111 500 zákazníků a oznámil nový produkt – Veeam Availability Suite v8 (TZ)

Praha 31. Července, 2014

Společnost Veeam® Software, inovativní poskytovatel řešení, která poskytují dostupnost pro moderní datacentra (Availability for the Modern Data Center™), dnes oznámila výsledky za druhý kvartál 2014. Dle nich společnost vykazuje 30% růst za první pololetí 2014 oproti stejnému období v loňském roce. Druhé čtvrtletí roku 2014 je již 26. kvartálem v řadě, kdy Veeam vykazuje růst celkového příjmu z předplatného licencí ve dvoumístných číslech. Veeam, který má aktuálně 111 500 zákazníků po celém světě, tak nyní chrání více než 6,5 milionu virtuálních strojů na světě.

„Ze strany organizací je patrný nárůst poptávky po nonstop provozu všech operací spojených s jejich podnikáním. Tato poptávka žene i růst společnosti Veeam a její zvětšující se podíl na trhu,“ řekl Ratmir Timashev, CEO Veeam. „Druhý kvartál završuje úspěšnou první polovinu roku 2014, ve které jsme zaznamenali silný růst příjmů, oznámili několik produktových novinek a stabilně rozšiřovali náš partnerský ekosystém. Do druhé poloviny roku proto vstupujeme s výhledem, že se naše růstová tendence bude nadále zvyšovat díky všeobecné dostupnosti Veeam Availability Suite v8, kterou tento půlrok chystáme, ale také díky naší schopnosti inovovat a vycházet vstříc výzvám, které přináší nová éra pro naše zákazníky a jejich datacentra. Veeam Availability Suite společně s virtualizací, cloudem a dalšími klíčovými technologiemi umožní našim zákazníků dostát požadavkům na moderní datacentra a zajistí jim nepřetržitou dostupnost kritických aplikací – kdykoliv, kdekoliv a z jakéhokoliv zařízení.“

Další významné události ve Q2 2014:

  • Veeam Cloud Provider (VCP) Program: Zaznamenal 112% růst v prvním pololetí 2014 oproti stejnému období v roce 2013. Ve Q2 byl oznámen Veeam Cloud Connect™, který je součástí nového produktu Veeam Availability Suite™ v8. Veeam Cloud Connect dává poskytovatelům služeb přímou možnost benefitovat z ekosystému Veeam. Zákazníci Veeam získávají plně integrované, bezpečné a efektivní prostředky k přesunu záloh do offsite úložiště, které spravuje poskytovatel dle jejich výběr. Nejsou tak nutné investice do offsite infrastruktury. Veeam v Q2 přidal dva nové agregátory VCP pronájmu Licencias OnLine (LATAM) a MONT (Rusko a SNS).

  • Produktové novinky:

  • Veeam Management Pack (MP) verze 7 pro System Center je nyní všeobecně dostupný. Veeam MP v7 přidává podporu Microsoft Hyper-V a poskytuje kompletní transparentnost uvnitř Microsoft System Center pro obě vrstvy, jak Hyper-V tak VMware vSphere, a umožňuje tak IT proaktivní monitoring a upozorňování na problémy ještě předtím, než ovlivní chod operací.

  • Veeam Availability Suite™ (všeobecná dostupnost ve Q4 2014) zajišťuje, že všechny aplikace a data jsou dostupné kdykoliv a odkudkoliv. Veeam je tak průkopníkem v nové kategorii řešení, která dokáží to, čeho starší systémy pro obnovu a zálohování dat nikdy nedosáhnou. Především jde o hodnoty času obnovy a bodů obnovy (RTPO™), které jsou pomocí Veeam Availability Suite nižší než 15 minut pro všechny aplikace a data, tím je zajištěna nepřetržitá dostupnost podnikání (Always-On Business™).

 

  • Růst zákazníků: Ve Q2 přibylo více než 11 000 nových zákazníků, celkový počet zákazníků Veeam tak nyní překonal 111 500. Nárůst zákazníků vedl i k tomu, že se Veeam rozhodl uspořádat první vlajkovou konferenci VeeamON: The World’s Premier Data Center Availability Event, která se bude konat 6–8. října v hotelu Cosmopolitan v Las Vegas. Veeam sezve přední odborníky z oboru a zákazníci a partneři Veeam se budou moci dozvědět vše o nepřetržité dostupnosti Always-On Business™. Registrace na konferenci je nyní otevřená.

Veeam obdržel více než 10 prestižních ocenění v oboru během Q2 2014, včetně následujících:

  • 2014 Storage Magazine/SearchStorage.com Quality Awards: Veeam Backup & Replication dosáhl hvězdných výsledků v devátém ročníku ankety Storage Magazine – Quality Awards, a to ve střední třídě produktů. Čtenáři ocenili  Veeam jako nejlepší aplikaci. Ocenění Quality Award, vydávané Storage Magazine/SearchStorage.com, je navrženo tak, aby ocenilo produkty, které prokázaly kvalitu a spolehlivost v běžném používání.

  • NetworkWorld Asia’s (NWA) Information Management Awards: This annual awards program acknowledges industry leaders in Asia for significant advancements made in Information Security, Storage and Data Management. Veeam byl zvolen „nejslibnějším řešením v oblasti data managementu“ v letošní ceně NetworkWorld Asia’s (NWA) Information Management Awards v Singapuru. Tato cena vybírá v Asii lídry v oboru na základě prokazatelných zlepšení v oblasti informační bezpečnosti, úložišť a data managementu.

  • Ocenění 2014 European Gold ‘Rising Star’ od Global Technology Distribution Council: Veeam byl jmenován „zlatou vycházející hvězdou“ za rok 2014 v Evropě organizací Global Technology Distribution Council (GTDC). Cena je udělována na evropském summitu GTDC a získávají jí společnosti s vysokým růstem prodejů skrze GTDC distributory.

  • 2014 čtenářská cena VirtualizationAdmin.com: Veeam Backup & Replication byl zvolen vítězem v kategorii Backup & Recovery ve čtenářské ceně portálu VirtualizationAdmin.com. Veeam získal 35 % celkových hlasů, zatímco nejbližší konkurent získal pouze 17 %.

Veeam získal ve Q2 2014 také uznání v oboru od agentury Gartner:

  • Magický kvadrant Gartner – zálohovací software pro organizace a integrovaná zařízení: podruhé v řadě byl Veeam zařazen Gartnerem do kvadrantu „Vizionáři“ v magickém kvadrantu Gartner – zálohovací software pro organizace a integrovaná zařízení.

O společnosti Veeam:

Veeam® poskytuje řešení, které zajišťuje kontinuální provoz moderního byznysu (Always-on-BusinessTM) a nepřetržitou dostupnost moderních datacenter (Availability for the Modern Data Center™). Řešení umožňují dosáhnout hodnot RPTO™ nižších než 15 minut pro všechny aplikace a data. Veeam zná výzvy, které přináší požadavky organizací na neustálou dostupnost a kontinuální provoz, a dokáže jim vyhovět pomocí řešení poskytujícího rychlou obnovu, zabránění ztrátě dat, ověřitelnou ochranu, vylepšení dat a kompletní transparentnost. Řešení Veeam Backup & Replication™ ovlivňuje technologie moderních datacenter včetně VMware vSphere, Microsoft Hyper-V, NetApp storage, a HP 3PAR StoreServ a StoreVirtual Storage, a pomáhá organizacím splňovat hodnoty RPTO, šetřit čas, zbavovat se rizik a výrazně snižovat kapitálové a provozní náklady.

Sada Veeam Availability Suite™ poskytuje všechny výhody Veeam Backup & Replication spolu s pokročilým monitoringem, reportingem a plánováním zálohovací infrastruktury. Sada Veeam Management Pack™ pro System Center  je nejvíce rozsáhlou, intuitivní a inteligentní nadstavbou pro kompletní správu infrastruktur Hyper-V a vSphere (app-to-metal), nabízí také monitoring, reporting a plánování kapacity pro infrastrukturu Veeam Backup & Replication. Program Veeam Cloud Provider program (VCP) nabízí flexibilní měsíční a permanentní licence, aby vyhověl potřebám poskytovatelů hostingu, řízených služeb a cloudu. Program VCP spojuje v současnosti na 5000 partnerů z řad poskytovatelů služeb po celém světě.

Veeam byl založen v roce 2006 a v současné době má přes 25 000 ProPartnerů a více než 111 500 zákazníků po celém světě. Globální centrála společnosti se nachází v Baaru ve Švýcarsku, další pobočky má společnost Veeam po celém světě. Více informací naleznete zde: http://www.veeam.com/cz/

Disclaimer:

Gartner nezvýhodňuje žádného prodejce, produkt nebo službu, které jsou zmíněné  v této výzkumné publikaci a neradí uživatelům technologií, aby si vybrali některého z výrobců s nejvyšším hodnocením. Výzkumné publikace Gartner se sestávají z názorů výzkumné organizace Gartner a neměly by být brány jako fakt či výrok.

Gartner se zříká všech vyjádřených nebo naznačených záruk v souvislosti s tímto výzkumem, včetně záruk obchodovatelnosti a vhodnosti pro určitý účel.

Gartner Magic Quadrant for Enterprise Backup Software and Integrated Appliances, Autoři: Dave Russell a Pushan Rinnen, červen 2014.