Unifikovaný zálohovací systém ETERNUS CS8000 chrání firemní zákazníky

Praha, 10. července 2014 – S nejnovější verzí systému  ETERNUS CS8000 už nepotřebujete dodatečný zálohovací software. Díky speciálnímu vylepšení  obsahuje ETERNUS CS8000 automatizované a integrované zálohování archivních a méně důležitých souborových dat a usnadňuje ochranu těchto informací. Firmy tak mohou dosáhnout daleko vyšší efektivity a lepší dostupnosti jejich systémů pro zálohování a archivaci. (TZ)

Komponenty nové infrastruktury dosahují přenosové rychlosti více než 150 TB/h. To znamená desetinásobek ve srovnání s hlavními konkurenty1. Nyní mohou velké společnosti i středně velcí zákazníci docílit vyššího celkového výkonu s rychlejším připojením a ještě ušetří na nákladech.

„Zatímco v minulosti se archivace nepovažovala za podstatnou, dnes již firmy vnímají výhodu možnosti přesunout data z online úložiště do archivu. Rozšířený model Fujitsu ETERNUS CS8000 přináší optimalizovaný úložný systém pro tyto účely a pomáhá společnostem snižovat náklady,“ říká Hans-Dieter Wysuwa, výkonný viceprezident Fujitsu pro platformu služeb. „Firmy mohou uvolnit prostor na svých produkčních systémech a mohou se spolehnout, že jejich archivovaná data jsou chráněná a v případě potřeby k dispozici.“

Systém ETERNUS CS8000, založený na koncepci společnosti Fujitsu poskytovat úložná řešení orientovaná na firemní prostředí, může utřídit zdroje na základě okamžitých požadavků zevnitř firmy. To je nezbytné, má-li firma reagovat na nárůst objemu dat a potřeb v oblasti informačních technologií. Tento flexibilní systém umožňuje vytvářet vysoce specializovaná řešení pro účely zálohování, ukládání méně významných dat a archivační scénáře.

Firmy zároveň mohou zkonsolidovat složitá zálohovací a archivovací prostředí do jednoho unifikovaného zařízení pro ochranu dat. Tato škálovatelná architektura – rozšiřitelná od sedmi terabajtů do 22,2 petabajtů – pomáhá společnostem vypořádat se i s enormním nárůstem dat, neboť v situaci, kdy se objem zálohovaných dat zvýší, není potřeba pořizovat nový zálohovací systém. Stačí do zařízení ETERNUS CS8000 přidat požadovanou úložnou či výkonnostní komponentu.

Data se častokrát ukládají do archivu, který není součástí zálohovacího procesu a zůstává nechráněný. Kromě komplexních funkcí pro obnovu po havárii nyní systém ETERNUS CS8000 zaplňuje i tuto mezeru – pomocí integrovaného, automatizovaného zálohování archivů a méně důležitých souborových dat. Mezi výhody patří zvýšená úroveň dostupnosti a ochrana archivních dat společnosti například proti uživatelským omylům. Ve srovnání s použitím externího zálohovacího software pro ochranu archivů, který může být složitý a náročný na správu zdrojů, snižuje integrované řešení ETERNUS CS8000 náklady a nároky na správu a zároveň omezuje požadavky na kapacitu.

Základní model ETERNUS CS8200 je dnes vylepšen o určité funkce, které byly dříve vyhrazeny pouze pro vyšší modely, a přináší tak high-end funkcionalitu určenou pro velké společnosti i středně velkým datacentrům. V současnosti je k dispozici nový základní model NAS pro účely archivace a ukládání méně důležitých souborů, včetně integrovaného zálohování.

Dostupnost

Nový systém ETERNUS CS8000 je dostupný od 1. června 2014. Nová vylepšení přicházejí společně se servisním balíkem, který je k dispozici zdarma pro všechny zákazníky ETERNUS CS8000 s platnou servisní smlouvou.

Poznámka pro editory

1) Na základě veřejně dostupné dokumentace konkurence pro srovnatelné nabídky.

O společnosti Fujitsu

Fujitsu patří mezi největší japonské společnosti v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT), která nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Přes 162 tisíc zaměstnanců Fujitsu obsluhuje zákazníky ve více než 100 zemích světa. Společně se svými zákazníky přispívá Fujitsu svými dlouholetými zkušenostmi a znalostmi k vytváření lepší budoucnosti světové společnosti. Konsolidované tržby společnosti Fujitsu Limited za poslední fiskální období dosáhly výše 46 miliard USD (k 31. březnu 2014).

Další informace naleznete na webu http://www.fujitsu.com.

O společnosti Fujitsu Technology Solutions

Fujitsu Technology Solutions patří mezi přední evropské poskytovatele IT infrastruktury. Působí na všech hlavních trzích v Evropě, Středním východě, Africe a Indii. Společnost nabízí komplexní portfolio produktů, podnikových řešení a služeb, od pracovních stanic, přes datacentra až cloudové struktury. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává přes 13 000 pracovníků a je součástí globální skupiny Fujitsu.

Další informace najdete na http://www.fujitsu.com/fts/about/index.html.

O společnosti Fujitsu Technology Solutions ČR

Fujitsu Technology Solutions ČR patří do divize, která je součástí globální skupiny Fujitsu Limited. Společnost vznikla v roce 2009 odkoupením 50% podílu společnosti Siemens ve společném podniku Fujitsu Siemens Computers. V České republice společnost nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb včetně koncepce dynamických infrastruktur (cloud computing). K jejím klientům se řadí největší společnosti a instituce, pro které zajišťuje správu datových center, infrastrukturu a infrastrukturu jako službu (IaaS). Pro střední, malé firmy a jednotlivce zajišťuje servis prostřednictvím sítě svých obchodních partnerů. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává v ČR přes 100 lidí.

Další informace o Fujitsu Technology Solutions najdete na webu http://www.fujitsu.com/cz.