Novým ředitelem Prague Convention Bureau se stal Aleš Hozdecký

Praha, 6. srpna 2014 – Novým ředitelem Prague Convention Bureau se stal Aleš Hozdecký. Do výběrového řízení na tuto pozici se přihlásilo celkem 18 kandidátů, z nichž tři postoupili do užšího kola, které se uskutečnilo ve čtvrtek 31. července. Představenstvo PCB následně zvolilo jako nejvhodnějšího kandidáta Aleše Hozdeckého. (TZ)

Aleš Hozdecký má rozsáhlé zkušenosti v oblasti turistického ruchu. V minulosti působil například jako vedoucí odboru cestovního ruchu v Turnově, předseda a ředitel Sdružení Český ráj, působil také ve vedení Asociace turistických regionů (ATUR). Od srpna 2011 do března 2014 byl ředitelem odboru cestovního ruchu Ministerstva pro místní rozvoj.

Na pozici ředitele Prague Convention Bureau Hozdecký nastoupí 18. srpna a nahradí tak dosavadní ředitelku Lenku Žlebkovou. Ta asociaci opouští po čtyřech úspěšných letech, kdy se díky aktivitám Prague Convention Bureau Praha jako kongresová destinace opět začala prosazovat na mezinárodním trhu. Její působení v PCB bylo korunováno úspěšnou kandidaturou Prahy na kongres Mezinárodní kongresové asociace ICCA v roce 2017.

Lenka Žlebková nadále zůstává v oblasti cestovního ruchu; od září bude působit v hotelu U Holubů na Čeladné, oblíbené rekreační lokalitě v podhůří Beskyd, které v poslední době prodělalo velký rozkvět a je proslulé především svým okolím a jedním z nejkrásnějších golfových hřišť v České republice. Rozhodnutí vrátit se do svého rodného kraje zdůvodnila potřebou splnit si svůj sen o vlastním podnikání a více se věnovat své rodině.