Společnost WD slaví 10 let od prvního uvedení externích disků řady My Passport. Nový design a limitovaná edice!

Po celkovém prodeji 60 milionu kusů přichází nová generace externích přenosných disků My Passport v elegantním designu, s vysokou kapacitou, vylepšenou ochranou obsahu a integrací s cloudovými úložišti. (TZ)

IRVINE, Kalifornie – 20. srpen, 2014 – V rámci oslav 10. výročí uvedení produktové řady externích přenosných disků My Passport představila společnost WD®, součást Western Digital (NASDAQ: WDC), zcela nový design těchto produktů. Během posledních deseti let bylo prodáno více než 60 milionů externích disků řady My Passport, což představuje přibližně 42 000 petabytů ukládacího prostoru pro všechny uživatele po celém světě. Produktová řada My Passport představuje světově nejoblíbenější externí disky.

Novými externími disky  My Passport Ultra™ – Metal Edition™ a My Passport Ultra – Anniversary Edition vrcholí desetileté období neustálého vylepšování produktové řady externích přenosných pevných disků. Nové disky se vyznačují elegantním kovovým vzhledem, malými rozměry a kapacitou až 2 TB. Disky bezpečně chrání uložený obsah, umožňují zálohování a integraci se vzdálenými cloudovými úložištěmi.

Disky My Passport Ultra – Metal Edition a disky ve výroční edici Anniversary Edition na první pohled zaujmou jedinečným a inovativním designem povrchu v kovovém provedení s radiálními paprsky. Toto kovové provedení poskytuje nejen atraktivní design, ale také zvýšenou ochranu před každodenními otřesy a nárazy, které externí disky zažívají.

Disky navíc poskytují ochranu hardwarovým šifrováním a heslem před neoprávněným přístupem a užíváním v případě ztráty či odcizení. Další ochrana dat i možnost vzdáleného sdílení je zajištěna pomocí softwaru WD SmartWare™ Pro, který mimo jiné umožňuje uložená data integrovat se službou Dropbox. Uživatel tak může zálohovat svůj digitální obsah ze svého počítače na externí disk a z disku do cloudového úložiště a naopak načítat obsah ze svého účtu u služby Dropbox na externí disk. Tyto vlastnosti předurčují disky řady My Passport k tomu, aby se staly ideální volbou pro zálohování, ochranu, ukládání a užívání digitálního obsahu kdekoli na cestách.

 „Deset let představuje milník u všech technologických standardů. A pro nás je to samozřejmá příležitost neustále vylepšovat produktovou řadu disků My Passport tak, abychom vyšli vstříc měnícím se požadavkům a potřebám uživatelů i kreativních profesionálů. A jsme na to oprávněně hrdí,” říká Tony Tate, vicepresident a generální manažer WD pro produkty s řešením ukládání dat, a dodává: „Děkujeme všem našim zákazníkům za zpětnou vazbu, kterou nám poskytovali a která bezpochyby napomohla k úspěchu této světově nejoblíbenější řady externích disků.”

Cena a dostupnost

My Passport Ultra – Metal Edition je k dostání prostřednictvím vybraných prodejců a distributorů a také v internetpvém obchodě wdstore.com  Doporučená koncová cena u disku My Passport Ultra – Metal Edition 1 TB je 87 EUR, pro  2TB kapacitu pak 133 EUR.  Na oba disky je poskytována omezená záruka 3 roky.

Výroční edice My Passport Ultra – Anniversary Edition bude dostupná v omezeném množství počátkem září 2014.

O společnosti WD

Společnost WD, součást Western Digital, je ve svém oboru inovátorem s dlouhodobým vedoucím postavením. Firma, která udává tempo technologiím pro ukládání dat, produkuje spolehlivé, vysoce výkonné pevné disky i disky SSD. Tyto disky jsou používány OEM partnery a systémovými integrátory v jejich stolních i přenosných počítačích, podnikových stanicích, vestavěných systémech a aplikacích spotřební elektroniky. Společnost produkuje také své vlastní produkty pro ukládání dat. Špičková zařízení a systémy WD pro ukládání dat, síťové produkty, multimediální přehrávače a softwarová řešení napomáhají lidem na celém světě snadno zálohovat, ukládat, chránit a sdílet data a přehrávat je na mnoha zařízeních. Společnost WD byla založena v roce 1970. Ústředí je ve městě Irvine, v Kalifornii. Další informace naleznete www.wd.com.

Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC), Irvine, Calif., je globální poskytovatel produktů a služeb, které umožňují lidem vytvářet, spravovat, využívat, přehrávat a chránit digitální obsah. Její dceřiné společnosti navrhují a vyrábějí zařízení na ukládání dat, síťová zařízení a produkty pro domácí zábavu pod značkami WD, HGST a G-Technology.Pro celou řadu finančních a investorských informací můžete navštívit investorskou sekci webových stránek www.westerndigital.com

Western Digital, WD, WD logo a My Passport jsou registrované obchodní známky Western Digital Technologies, Inc  v U.S.A. a dalších zemích.  Ostatní ochranné známky zmíněné v textu náleží jednotlivým vlastníkům. Zobrazení se může lišit od výsledné podoby. Dostupnost jednotlivých produktů se může lišit v závislosti na regionu.

Tagged