Středisko zdraví v Dobříši spoléhá na síťové řešení od společnosti ZyXEL

Středisko zdraví spol. s r.o. je obchodní společností, která sídlí v budově dobříšské polikliniky. Zajišťuje zdravotní péči v několika odbornostech ve spádové oblasti Dobříš. Denně jejími ordinacemi projde velká řada pacientů, jimž zdravotní péči poskytuje odborný personál. (TZ)

Management střediska zdraví si jako cíl svého síťového projektu vytyčil zabezpečení interní komunikační sítě a připojení používaných IP telefonů. V přípravné fázi projektu byly analyzovány požadavky a možnosti zadavatele v návaznosti na nejefektivnější varianty možného řešení.

Výsledkem byl návrh implementace unifikované bezpečnostní brány ZyWALL USG 100, který byl zadavatelem akceptován, a to zejména pro svou spolehlivost a finanční efektivitu. Součástí komunikační sítě je také 24portový VDSL switch VES1724-56, do kterého jsou připojeny jednotlivé ADSL a VDSL modemy. Toto řešení umožnilo připojit IP telefony bez nutnosti instalace nové strukturované kabeláže, což je velmi nákladné a časově náročné. Do stávající interní sítě ve středisku zdraví byl také připojen docházkový systém pro personál.

Instalaci síťového řešení ZyXEL pro středisko zdraví v Dobříši realizovala společnost TRICATEL spol. s r.o., působící na našem trhu již od roku 1998. Společnost se zabývá zejména dodávkami, instalacemi a servisem telekomunikačních systémů, počítačových sítí

a návrhem a realizací rozvodů strukturované kabeláže.

O společnosti ZyXEL Communications

Společnost ZyXEL Communications Corp., založená v roce 1989, je přední světová společnost v oboru síťových technologií, která nabízí inovativní a spolehlivá internetová řešení. Jako jeden z prvních výrobců modemů prošel ZyXEL řadou transformací v rychle se vyvíjejícím odvětví sítí. V současnosti je ZyXEL jednou z mála společností na světě, které dokáží nabídnout kompletní síťová řešení telekomunikačním operátorům, malým až středním podnikům i uživatelům v digitální domácnosti, a to v široké škále implementačních scénářů. K řešením pro telekomunikační společnosti patří zařízení pro ústředny (COE), zařízení v objektu zákazníka (CPE), síťová zařízení pro drátový i bezdrátový přístup či páteřní switche. Řešení pro malé a střední podniky i pro velké společnosti zahrnují unifikované bezpečnostní brány, LAN switche, WLAN a IP telefonii. K řešením pro digitální domácnost patří zařízení pro připojení k síti a multimediální řešení.