Casablanca se připojila k projektu FENIX

(Praha 2. září 2014) – Společnost Casablanca INT se dnes připojila k projektu FENIX. Stala se tak součástí týmu, který je v případě masivních DoS a DDoS útoků, jež zažila Česká republika v loňském roce, lépe připraven na ochranu svých zákazníků. Projekt FENIX vznikl na půdě českého peeringového uzlu NIX.CZ, funguje od počátku letošního roku a je určen společnostem, které poskytují připojení významným službám a potřebují nutně zabezpečit jejich provoz i v těch nejkritičtějších situacích. (TZ)

„Naše společnost chce svým zákazníkům poskytovat vždy co nejbezpečnější připojení k Internetu. A v dnešní době, kdy velmi často čelíme internetovým útokům, je proto nanejvýš důležité využít všech dostupných ochranných nástrojů a prostředků k ochraně a obraně infrastruktury. Casablanca vždy dbala na bezpečnost vlastní sítě a projekt FENIX nám v tomto směru umožňuje posunout se do nejvyšší úrovně současné národní bezpečnostní strategie,“ uvádí k zapojení se do projektu Milan Švácha, CEO a jednatel společnosti Casablanca.

Casablanca INT musela splnit řadu podmínek, které jsou zakotveny v pravidlech projektu FENIX. Subjekty zapojené do tohoto projektu svým vstupem jasně ukazují, že mají zájem na zvýšení síťové bezpečnosti, a tedy i na větším bezpečí svých zákazníků. FENIX řídí sami jeho členové, kteří jsou nezávislí na sdružení NIX.CZ a mají naprostou autonomii v tom, jak se rozhodují. Cílem tohoto projektu je profesionálně a spolehlivě čelit útokům typu DoS a DDoS, které míří na populární typy internetových služeb v České republice.

O sdružení NIX.CZ:

Sdružení NIX.CZ je neutrální hardwarovou platformou pro vzájemné propojování sítí. Slouží také jako místo pro sdílení zkušeností mezi zainteresovanými společnostmi. NIX.CZ je největším neutrálním IXP (Internet Exchange Point) v České republice a řadí se mezi deset největších IXP v Evropě. Důsledné plánování, důmyslné technické řešení a technická podpora v rozsahu 24/7/365 zajišťují bezporuchový chod uzlu. Již od roku 2003 sdružení podporuje peering také pomocí protokolu IPv6. V současné době má NIX.CZ připojeno 121 sítí s vlastním autonomním systémem a dosahuje datového toku až 300 Gbps.

O společnosti CASABLANCA INT:

Casablanca INT je předním poskytovatelem internetových, datových a hlasových služeb; patří do nejsilnější pětky dodavatelů na českém telekomunikačním trhu, kde působí již od roku 1996. Jedná se o ryze českou společnost, která ke svému rozvoji využívá současných nejmodernějších technologií (Juniper networks, Hewlett-Packard, Cisco Systems, VMware). Primární konektivita do sítě Internet je 20 Gb/s v rámci uzlu NIX.CZ a 30 Gb/s pro zahraniční provoz. Casablanca jako LIR (Local Internet Register) disponuje vlastním adresním prostorem ve verzi IPv4 a IPv6.

Svým zákazníkům nabízí ucelené portfolio internetových, hlasových a datových služeb. Od roku 2000 poskytuje housingové služby, v letech 2007-2011 investovala milionové prostředky do modernizace a nových kapacit vlastního DataCentra, od nástupu virtualizace nabízí služby v oblasti cloud computingu, přičemž v roce 2012 spustila první veřejný cloud v ČR – BigBlueOne.

BigBlueOne je unikátním projektem společností Casablanca INT, Hewlett-Packard a VMware v oblasti veřejného cloudového řešení pro ICT služby, internetové a online projekty a aplikace. Je postaven na profesionální a vysoce kvalitní technologii HP CloudSystem Matrix, a v současné době jsou na tomto řešení provozovány tisíce zákaznických služeb a aplikací.